Mutasd

>> Tuning és extra2010-06-11

Múlthéten hétfőn a rengeteg intéznivalómat időben letudtam Budapesten, hát ismét felhívtam Kollár Szabolcsot, hogy ráér e. Tavaly ősz óta nem jött össze egy időpont. Most végre...Igaz sose eröltettem, lesz ahogy lesz. Én a Gyömrői útról indultam hazafelé, ő Pécelre tartott, még kerülnöm sem kellett, csak épp útbaejteni Pécelt.
Volt előttem is egy "ügyfél", bonyolult ügy volt, eltartott egy darabig. Addig legalább megebédeltem. Mire visszaértem, már kint volt az Eprom a vezérlőből. Sok sok szanaszét heverő turbo közt megkapta az új programot, majd Szabi hihetetlen biztos kézzel beforrasztotta az IC-t. Ennyi. Elmentem egy próbakörre és ámultam. A gázpedál normál használata mellet ugyanaz az autó, semmi változás. De ha kicsit mélyebbre nyomom, átváltozik, kivetkőzik önmagából. Fura, de tényleg ilyen érzés. A békés traktor egyszercsak meghülyül, megváltozik a hangja, és elkezd tolni..és pörögni mint a búgócsiga.
Névleg 136Le és 300Nm, de igazán nem fontos hogy ennyi e. A karaktere nagyon telitalálat lett. Ez a nyugis traktor ha túlinzultáljuk bepörög fíling egyszerűen illik az autóhoz. 140 körül még érezhetően elemében van, 170-ig elég meggyőző. Eddig egy-egy Astra, Focus tudott kellemetlenkedni, most ebből a kategóriából szépen feljött, egy pöccintés a gázon és.....bye :-) És így bizony sokkal kevésbé fárasztó egy-egy utam...miért nem csináltattam én ezt meg már rég...?