Mutasd

>> Egyéb2010-01-09

"Csináltam" magamnak, illetve a légörvények csináltak egy tuning hátsó lököst. Már csak le kellene festeni, de félek ha bejön a meleg eltűnik :)))

 
>> Tuning és extra2009-11-02

Sikerült vennem András bácsitól küszöb és front elemet. Már csak a hátsó szárny hiányzik, pedig azt akartam elsőnek megvenni. De hát ember tervez... Mint a kis cetli mutatja a "Lackieren" előtt csináltam egy kis "Pasform" vizsgát. Nem igazán kell igazítani sehol se rajta. Mehet a fényezőhöz aztán tavasszal ha a kerekeket cserélem akkor ezeket is felrakom.

 
>> Szerviz2009-10-31

Sajnos kénytelen voltam saját eszüleg, és kezüleg kicserélni az olajat, mivel már túlmentem a 10000 Km-n. Tudom elvileg többet is lehet menni vele, de én maradi vagyok és ragaszkodok ehhez az intervallumhoz. A motornak is kezd más hangja lenni ennyi után, vagy lehet csak a fülem túl érzékeny. Jobban örültem volna ha lejutok Csörihez, mert Ő mindig átnézi az autót van e valami cserélni való, de az egyik munkahelyemen 8-20 ig dolgozom a másikon meg 6-20,21-ig. Vasárnap meg nem dolgozik :))) Pedig valahogy időt kellene keríteni rá, most hogy kaptam András bácsitól egy kopogásérzékelőt, aminek a hibáját szintén Csöri és Apukája diagnosztizálta, a múltkor mikor benéztem hozzá. Ráadásul Apukája 1 másodperc alatt megmondta mi a baj ráadásul fülre, amit a gép csak megerősített. /Hiába a rutin meg az évek.../ Ennek a cseréjére már nem vállalkozom. Igaz most nem csörög be, mivel nem 95-ös hanem prémium benzinekkel járok.
/ A kép csak illusztráció :)) /

 
>> Esemény2009-10-25

Ma felugrottam Pestre, megnéztem a Veterán autókat. Volt közöttük nagyon sok gyönyörű autó, de a legszebb természetesen egy Alfa volt.

 
>> Esemény2009-10-02

Még 1,5 hete kapott az autó új zöldkártyát, és megnézettem a fékeket. Sajnos elöl 29% volt az eltérés, az nem jó műszakin.
Tegnap gondoltam mivel a hétvégén lejár a vizsgám, így meghosszabbíttatom, de sajnos a vizsga állomáson csak a legközelebbi vizsgaidőpontig tudtak volna hosszabbítást adni. Az 5 perc múlva volt, de felajánlották, hogy levizsgáztatják. Mondtam, nem készültem rá pénz sincs nálam meg nem lehet, mert nem jó a fék. Azt mondták, hogy egy új tárcsafék nem lehet rossz, ha mindent cseréltek. Biztos nem jól mérték, rakjuk rá a vizsgasorra, ha jó megvan, ha nem akkor visszajövök, a pénzt meg ráérek behozni.
Így belevágtam, és csont nélkül átment, a fék is jó volt, 5% eltérés volt csak. Szegény futóművemet úgy megrángatták, hogy már rá kellett szólni az emberre, hogy hagyja már abba, mert kitépi a helyéről, de ott se talált semmit.

 
>> Esemény2009-08-18

Rá kell, hogy ébredjek ennek az autónak tényleg lelke van. A vasárnapomat egy új majdnem "családtaggal" akartam tölteni. Egy kicsit ápolgatni tisztogatni, majd kettesbe elmenni túrázni egyet. Hát a számításomat rögtön áthúzta, az én kis Alfám, mert Code felirat világít és nem indul. Állhattam neki vele foglalkozni, így a tervem meghiúsult. Majd miután végeztem és megnyugtattam, hogy nem fogok kevesebbet költeni rá, és továbbra is a jó minőségű alkatrészeket kapja megnyugodott, és elindult :)
Ezek után hogy összeismerkedjenek elmentünk egy közös túrára. Igaz én csak az egyiket tudtam vezetni :))

 
>> Szerviz2009-08-07

Ki kellett cserélni az első fékemet, mert múltkor beugrottam Csöri mesterhez, és észrevette, hogy a betét kezdi megadni magát. Elkopva még nem volt, csak a kopó réteg vállt le a vasról. A tárcsa is cserélve lett. Így remélem most egy darabig bírja. A cserét Csöri Apukája végezte, természetesen tökéletes minőségben és színvonalon!

 
>> Tuning és extra2009-08-05

Hátul már csúnya volt az Alfa embléma ezért ki "kellett" cserélni. Mint kiderült a rugó tartója tövestül kitört, ezért a rugó megsértette az emblémát, és alá ment a víz ami tönkretette. Amit vettem Ricambi Originali, de ennek ellenére mégse olyan mint a gyári. Az eredeti egy fém ház, és abba van benne az Alfa jel, amit kaptam meg egy műanyag, és arra van "ráhajtogatva" a jel, de más különbség nincsen. Majd kiderül ez mennyire bírja. A cseréje kb. negyed óra alatt megvolt, csak egy biztosító alátét fogta.

 
>> Tuning és extra2009-05-26

Ismét volt egy kis időm, hogy nélkülözni tudtam az autót, így elvittem fóliáztatni. A hátsó szárny miatt nem volt egyszerű, mert nem fértek hozzá az ablakhoz, hogy méretre vágják a fóliát, így kellett egy másik 156-ot szereznem. A B oszloptól hátra egy kicsit sötétebb lett, elöl világosabb. Természetesen hő, és UV visszaverős, 7 év garanciával.

 
>> Tuning és extra2009-04-12

Volt egy kis időm így leugrottam Csöri mesterhez, hogy berakja az ültetőrugókat. Édesapjával közösen megoldották a nehéz feladatot, mivel eléggé be voltak rohadva a csavarok. Sőt még tanultam is valamit, most már tudom, hogy van jégspray, és hogy mire való. Szeretek ide járni, mert nagyon profin jól, és tisztán dolgoznak. Tényleg ritkán látni ilyent sajnos.
Elvileg 3 cm-t ültetett, de mivel a hátulja már el volt fáradva, így ott kevesebb mérhető, de elöl pont 3 lett. De ez a képeken is látszik.