tezoo - főkép
>> EgyébAlfa 33 1.4 IE L // 2011-11-06

Nagyjából két hónap után, kezd összeállni az autó. :-)

Amikor megszereztem, szinte nem volt kuplung, a vezérműszíjjak alig voltak egyben, a váltó el volt csúszva. Ja és full rozsda lada felnik voltak rajt. A rádió már rég halott lehetett, az antennánál beázott a tető. Mindkét embléma hiányzott, és az a/c pumpa kerepelt.
Mára, motorikusan pöpec, minden szíj, minden szűrő új. Kapott gyári 33-as alukerekeket, most télre 14" -os lemezfelnit Falken télivel. Ma tettem bele egy új rádiót (mp3, egyebek), és lett új hangsugárzó is. Sajnos, az eredeti hangszóróknak olyan pici helye volt, hogy oda nem lett volna értelme, és az ajtókban sem igazán van hely, így maradt a kalaptartó, de szerencsére szépen hátra lehet vezetni a hangkábeleket az alsó borítás, és a váltóbox segítségével. Eredeti emblémákat egyenlőre csak horror áron találtam, úgyhogy átmenetileg azokat 72 mm-es felnimatricákkal pótoltam.
Az a/c pumpám egy tanktisztítás, és üzemanyagszűrő csere után sokkal halkabb, de lehet cserélnem kell tankkal együtt. Másfél évig állt nagyjából üres tankkal, belül tiszta rozsda volt, nem biztos hogy teljesen ki tudtam tisztítani, most ezrenként cserélem a szűrőt, aztán kiderül...

Eddig ezeket javítottuk, cseréltük a Boxin, de megéri, mert eszméletlen élmény menni vele. egyszer kipróbáltam, 180 km/h még tudta, pedig 19 éves. De 120-140, meg sem kottyan neki. SZUPER autó, imádom... :-)