Mutasd

>> Szerviz2016-06-14

Két hét garázsban állás után ugy döntöttem hogy megyek vele egy kört ne zsibbadjon el teljesen , vagyis mentem volna , mert indítás után valami fura hang jött a motortérből és elkezdett füstölni ... megijedtem és mikor ki akartam szállni hogy megnézzem mi az megfogtam a kormányt és éreztem hogy kö kemény... nincsen szervó. Áhááá akkor valami arra felé lesz .
Miután kiszálltam láttam hogy csupa piros olaj minden ...
kivettem a kerékjárati ívet és újra elindítottam akkor láttam hogy az egyik nagynyomású cső egy tű hegynyi helyen lukas és spriccel ki az olaj... fantasztikus...
pár óra szerelgetés és anyázás után sikerült kibányászni a csövet .
Gyorsan el is vittem egy hidraulikáshoz akik kicserélték az elfáradt csövet, és vissza roppantották rá a végét. Profi munka ajánlani tudom csak őket. :)
Fluid Tech Hidraulika Győr.

Vissza még nehezebben ment mint kifele de megoldottam. Feltöltöttem új szervó olajjal, légtelenítés után mint az új :) :)

Km: 253.210

 
>> Tuning és extra2016-04-20

Mikor megvettem az autót feketére voltak fújva a 17" gyári aluk , ami önmagában nem volt gond mert elég jól nézett ki azzal a színnel is , de elkezdett lepattogni , és egyébként is a gyári híve vagyok.
Felkerestem hát Bányai Sanyi cartársat hogy fújja le nekem ezüst színűre :)
A végeredmény valami csoda szép lett innen is köszönöm a gyors és korrekt munkáért . Csak ajanlani tudom mindenkinek :) egy kis csillogást csempészet a szinbe így mikor rásüt a nap szépen csillog nagyon tetszik :)
Természetesen frissen centrírozás után visszakerültek a tavalyi Uniroyal Rain sport 3 gummák . Így teljes a kép :)

Km: 250 230

 
>> Szerviz2016-02-24

Szép idő volt ma és felébredt a bennem szunnyadó boncmester és hobbiszerelő, ezért gondoltam törődöm kicsit az alfival is, ugyis mostanában elhanyagoltam kicsit. Kitisztítottam a fojtó szelepet, ami meglehetősen koszos volt, és ha már szét volt szedve a szívó oldal akkor a LMM sem maradhatott ki. közben ránéztem a gyertyákra is.
Észrevettem hogy bizony egy kis olaj van a gyertyáknál, úgyhogy kinéz egy szelepfedél tömítés csere.

Km: 248 585

 
>> Szerviz2016-01-08

Ismét eltelt 10.000 km. Ami azt jelenti hogy ismét olajcsere. Természetesen most is Selénia olajat kapott és MANN FILTER olajszűrőt.
Rá álltam az aknára és miután levettem az alsó motorvédő burkolatot, megláttam hogy egy két olajcsepp van a váltó és a motor között, valószínűleg főtengely szimering lesz ...ezt is orvosoljuk majd. Ezen kívül minden zökkenőmentes volt. :)
Ja és kapott egy jó alapos mosást is , alul felül lemostam róla a sós hólét,és a koszt. Most csilli villi.

Olaj : Selénia 20K -10.672 Ft
Olajszűrő : MANN FILTER - 2053 Ft
Levegő szűrő : MÜLLER FILTER - 2432 Ft

Egy kis matek :
- 9 hónap és 14 napja van nálam az autó,
- 14.219 km-ert tettünk meg ezalatt az idő alatt

Km: 247.739

 
>> Szerviz2015-11-18

Kicseréltem a kissé megfáradt ablaktörlő lapátokat újakra. Bosch ECO- ra esett a választás. Igaz ez nem flexibilis, de nem bánom ilyet akartam ez nem olyan " buci " :)

Km : 244 440

 
>> Szerviz2015-11-13

A reggeli hideg índításoknál észrevettem hogy valami elkezdett nyöszörögni a vezérlés felől, hallgatóztam de nem nagyon jöttem rá hogy mi az . mikor bemelegedett pici már el is múlt. Hagytam a dolgot ennyiben.
Aztán már menet közben is halottam egy kétszer, és napról napra egyre hangosabb lett. a végén már folyamatosan adta és nagyon hangosan csikorgott akkor mondtam hogy ezzel már sehova sem megyek . Szétkaptam és kivettem a generátort.
A kerékjárat felől lehet kivenni viszonylag egyszerü. :)

Elvittem egyik haverhoz és kicseréltük a csapágyakat. ha már szét volt kapva kapott új csúszó gyűrűket, és keféket is. kívül belül megtisztítottuk, egy kis drótkefés kényeztetés után csilli villi. Összeraktuk és láss csodát csend lett :)
Van egy "új" generátorom. :)

Km: 244 400

 
>> Tuning és extra2015-11-02

Egyik nagy bánatom a 166 kapcsolatban hogy nem volt rajta gyárilag fényszóró mosó , ami ugyebár a xenon lámpa velejárója. Mivel utólag xenonosítottam szeretném a lehető leg legálisabbra, és persze úgy hogy a szembejövőket se vakítsam el. Így döntöttem amelett hogy elsőkörben egy komplett fényszóró mosó szettet kap a vas, másodkörben meg majd kapja az automata szintezőt.
Sikerült beszereznem gyári fényszóró mosó fejeket a hozzájuk tartozó tömlőt és tartályt.
Felszerelés menete a következő volt :

- lökhárító leszerelés ( elég sok csavar fogja és ebből kettő elég lehetetlen helyen)
-
- "spricnik" megfelelő helyének kimérése
- Fúrás faragás... :) ( elég ilyesztő fúróval nekiesni a fényezett lökhárítónak)
- tartály csere 3db csavar fogja ,egy fent a betöltő mellett, egy lent a motortérben, egy pedig kint a sárvédő mögött
- tömlő csatlakoztatása és elvezetése.
- próba után összeszerelés :)

A mosó fejeket le kell fújni ideiglenesen ezüst színűen kerültek fel. Szerelés közben tűnt fel hogy gyárilag oda van készítve a fényszóró mosó motornak a csatlakozó. csak rá kellett dugnom és már kész is. :)

Elégedett vagyok a végeredménnyel nekem tetszik , és "GYÁRI" :) persze kiválóan működik is.

Km: 244.040

 
>> Egyéb2015-10-19

Felkerültek a téli gumik. Igaz dátum szerint még korai de szerintem az idő már indokolja a cserét. Hajnalban már eléggé nyálkásak az utak. A Nyári gumik ebben a szezonban 9,620 Km- ert tettek meg 7 és fél hónap alatt.
Most már jöhet a hideg meg a hó. :)

243.360 Km

 
>> Szerviz2015-09-23

Szeptember végén jár le a vizsga így ellátogattam a szerelőmhöz nézze át a kocsit mit kell cserélni vizsgára. Ennek keretében cserélve lettek a következők :

- Jobb első felső lengőkar
- Bal első felső lengőkar belső gumi szilentek
- Bal kormány porvédő
- Bal belső Féltengely porvédő

Érdekes hogy a bal felső lengőkar majdnem pontosan egy éve lett cserélve... ennyit bírt. :( Kitörlésre került még a légzsák hibajelzés is, és azóta még nem dobta vissza.... hmm lehet hogy mégiscsak valami érintkezési hiba lehetett?
Lényeg hogy most nem pirít :)
Örülünk és a hatóságok engedélyével még 2 évig vígan furikázunk .

Km: 241.649

 
>> Egyéb2015-09-16

Az autót úgy vettem hogy kaptam hozzá téli gumikat lemezfelnivel. Volt hozzá tartozó dísztárcsa is de nekem mindig is jobban tetszett a gyári 166-os dísztárcsa. Mivel itthon vagyok most táppénzen volt időm bújni a netet és nagy nehezen sikerült találnom 3 db-ot !!! Rögtön le is csaptam rá. Ez volt az egyetlen eladó az interneten. őrület. Illetve találtam még egyet de ő csak felnivel együtt adta volna. No mind1... megvettem másnap meg is jött és azt kell hogy mondjam imádom a kocsin. :) Nekem nagyon tetszik és GYÁRI !! :) Már csak még egy darabot kell vadásznom, de már az is folyamatban van. Most már télen is szépek leszünk:D
Mellé raktam a kocsinak igaz téglákon... mert most még a nyári szett van fent de csak hogy lássam hogy áll neki :)

Km: 241.394