Mutasd

>> Egyéb2013-08-20

Egy három napos túrát tettünk a hegyekbe.
Elsődleges cél a motorosok által annyira kedvelt 69-es út bejárása Ausztriában. Már régóta szemezgetek vele, mert sok jót hallottam róla. Az első nap ragyogó napsütésben odafelé meg is volt. Annyira klassz a terep, hogy még fényképezni is elfelejtettem. a legjobb benne, hogy nem igazán szerpentin, hanem mindenféle út van. Sok motorossal találkoztunk. Az út minősége pár helyen nem éri el az Ausztriában megszokottat, de még ezeken a részeken is messze a magyar átlag feletti. (A 84-es csak szeretne ilyen lenni.)
A szállás majdnem a túlsó végén Lavamünd előtt egy szerpentinkanyarban volt a Harrach Hotelben. A belinkelt videón 4:07-kor megy ell a motoros előtte. Ez a videó meg gyakorlatilag onnan indul.
A kilátás csodás, a tulaj nagyon barátságos.
Szombaton a Goldeck csúcsot céloztuk meg gyalogosan. Kb 160 km-nyi nyitott tetős kocsikázás után felszálltunk a felvonóba. Egy jó ebéd és némi hegymászás után elértük a csúcsot. 2.142 méter.
Miután lejöttünk a Spideren volt a sor, hogy a másik oldalon megmássza a Goldeck Panoramastrasse-t.
Hazafelé a Wörth-i tó partján gurultunk végig a szállás felé. Az út kifogástalan minőségű!
Sajnos éjjel szinte viharos széllel megjött az eső, így elindultunk hazafelé. Újra végig a 69-en. Megálló a 69-es büfénél, de még nem volt nyitva.
Összesen 877 km-t mentünk, a hazautat kivéve végig nyitott tetővel.
Király volt, ajánlom mindenkinek a 69-est!