Mutasd

>> Tuning és extra2011-11-07

Régóta szerettem volna egy műszerfalba pontosan illeszkedő navigációs egységet. A kezdeti lelkesedésem alább hagyott, miután rájöttem, hogy komplett működőképes egységet szinte lehetetlen beszerezni, az új szett pedig több ezer Euró lett volna.

Aki esetleg hasonló projecten töri a fejét felsorolom a hozzávalókat.
1. Nav+ fejegység (ezt sok helyen árulnak, de önmagában csak a rádió-CD része használható)
2. Beépítő fémkeret (ez rögzíti a műszerfalba a fejegységet)
3. GPS-Telefon antenna kábel
4. GPS-Telefon-Antenna egység a tetőre
5. Mennyezetvilágítás beépített mikrofonnal a telefonhoz
6. 4 gombos kormányvezérlő egység (ez csak opció, ez nélkül is működik)
7. SIM kártya tartó a telefonhoz

Pár hónapja végül belevágtam a navi építésébe. A fejegység beszerzése volt a legegyszerűbb sok helyen árulnak ilyet a neten. Persze nem olyan színben mint amilyen nekem kellett. A GTA sötétgrafit színű műszerfalához lehetetlen lett volna találni navit. Szerencsére az előlap 8-10 csavar eltávolítás után lejön, így az könnyedén bármilyen színre fényezhető.
Az antennák és a többi kiegészítő beszerzése volt a nehezebb dolog. Ezeket többnyire kifelejtik a hirdetésekől, márkaszervizben rendelve viszont hatalmas költség. A beépítő fémkeretet, és a telefon SIM kártya adapterét így is kénytelen voltam újban rendelni. Az antennát és a kábeleket több hetes keresés után sikerült felhajtani, így nekiálltam beépíteni a motyót. Minden elő volt készítve gyárilag, így csak a kábelt kellett eljuttatnom a fejegységig, és a csatlakozókat kellett össze dugni.
A kormány rádió vezérlő gombjait még garanciában cserélték 5 éve, és akkor rossz cikkszámot rendeltek, és a 4 gombos verzió jött meg. Most ez kapóra jött, mert így ezeket nem kellett cserélni, a telefont a kormányról is lehet kezelni.
Az eredmény nekem nagyon tetszik. Működik minden komponens, tavasszal majd megkezdem az éles teszteket vele.
Hátránya, hogy megszünt a pohártartó, de egy Alfába az nem is kell.:)