Ravlik - Alfa Amore: Az internetes Alfa Romeo közösség

Mutasd

>> Egyéb2007-09-01

Velencéből az utunk a pirosruhások paradicsomába Maranellóba vezetett!

Hála Istennek, innentől már csak ragyogó napsütésben nyeltük a kilómétereket! Bologna érintésével jutottunk el a Modena melletti kis faluba, ahol a "nagy(obbik)testvér" főhadiszállásától nem messze található Galleria Ferrari zömében Rosso, négykerekűi lakói fogadtak bennünket. (belépő: 14.- €/felnőtt)

A 2002 és 2004 -es bajnok Gép mellet Nikki Lauda (túrbós), Gilles Weilleneuve, Alain Prost, Gerhard Berger és még sok "Hős" legendás gépeit csodálhattuk meg a földszinten. Megannyi gyönyörűen kidolgozott és zseniális V10 illetve V12-es motorblokk között amik az esztétikai élmény mellet iszonyatos teljesítményükkel hagytak sok látogatót tátott szájjal bámészkodni hosszú perceken keresztül!

A kezdeti sokkból ocsúdva, kezdőthetett a nyálcsorgatós fázis kis túránk folyamában ami a fizika törvényeit meghazudtolva ezúttal felfelé vezettek a közúti járművek birodalmába, szóval az emeletre!
Ezek az emberek azért gyártottak közúti járműveket, hogy azok eladásából fedezni tudják a versenyautók fejlesztését... kemény!

Ettől függetlenül nem látszik rajtuk, hogy csak másodlagos tevékenység alantas végtermékei lennének! Azt viszont ki lehet jelenteni, hogy ezekben a gépekben a sok, manapság divatos elektromos kütyü és a maszírozós, hűthető-fűthető bőrkanapék nem igazán lelhetőek fel, egészen a legutóbbi "divat", az F430-as szériáig. A Testarossa -ban még klíma sem volt!!! Az F50 -esnél még a Suzuki GL is nagyobb komfortot kínál. De amire csinálták őket az nem is annyira ezekről szól!

Ezek inkább a versenypályáról adaptált igazi telivérek! Olyan műszaki tartalommal, ami egy kicsit is benzinvérű látogatót, azonnal rabul ejt. Az Ollahnak tátva maradna a szálya az Enzo fékjétől !! én is így jártam...

Levezetésként pedig, kicsit felboncolt motorok társaságában csodálhattuk meg többek között a Ferrari Boxer kompozíicóját, valamint a nyers öntény Hengersort és a Nyers Hengerfejet.

Miután kb. 2 órát nyáladzódtam, kellően megéheztem és a múzeum melletti a Maranelloi Ferrari klub -nak is helyt adó "büfében" ettünk egy kis pastat és caprese-t, Kimi és Massa dedikált képeinek társaságában...

Az irány Pisa volt, a gyönyörű toscanai hegyek között...

Folyt.köv.