2016-07-09

AlfaCity16: mintegy 1200 Alfa Romeo a Balaton-parton

Történelmi rekord született a tizedik AlfaCityben: mintegy 1200 autó vett részt Közép-Európa legnagyobb Alfa Romeo találkozóján és tisztelgett az új Giulia előtt.
Események >> 2016  

Azért írtunk "mintegy 1200" Alfa Romeót, mert egészen pontos számot nem tudunk mondani. A szervezők hivatalosan az 1124-es sorszámot osztották ki utoljára, de utána még érkeztek a rendezvényre, ezért csak megközelítőleg, de azért viszonylag pontosan tudjuk, hogy kicsivel kevesebb, mint 1200 autó volt jelen Zánkán, az Erzsébet tábor területén.

Úgy tűnik, hogy az új helyszínválasztásuk bevált és a strand+jóidő+család és barátok kombó, megspékelve az Alfa Romeo Giulia bemutatásával meghozta azt, amiről korábban álmodni sem mertünk: ezer fölötti autószámot.

Idén sokan egy balatoni hosszú hétvégével kötötték össze AlfaCityt: már csütörtökön is érkeztek alfások Zánkára, pénteken pedig már több mint száz Alfa Romeo parkolt már a rendezvény helyszínén.

A résztvevőket csütörtök estétől egy alfás tagunk, WeldinGrizzly által megálmodott és megépített belépőkapu fogadta, az Alfa-pajzs alakját mintázó vaskapu több héten keresztül készült, és a jelek szerint hatalmas sikere volt, mindenki fotózkodott vele. A vaskapu éjszaka ledekkel volt megvilágítva, sőt még fáklyák is égtek a tetején. Impozáns látvány volt!


Flat Four Photo

Szombaton reggel 10-re terveztünk kapunyitást, de a sok sorban álló alfáson "megkönyörültünk" és már 9 után behajthattak a területre. Az új, zegzugos, és fákkal teli parkot hamar ellepték az autók és az emberek, 11 óra körül már az 500. autó is megérkezett. Nem sokkal 12 után pedig a Petőfi Rádióból ismert hang (és most már arc is) Buda Marci fogadta az alfásokat.

2 óra körül a beléptető pontnál hatalmas üdvrivalgással fogadtuk az ezredik alfást, aki először nem értette mi történik, majd megmutattuk neki a sorszámozott matricát. És innentől sem volt megállás, folyamatosan érkeztek az Alfa Romeók.

Mivel az Alfa Romeo a közelmúltban új logót alkotott, ezért fontosnak éreztük, hogy kiemelt figyelem háruljon erre, ezért jégszobrászunkkal egy Alfa emblémát faragtattunk ki látványos show keretében. Ez a szobor vezette fel az Giulia bemutatónkat.


Fotó: Stoffel Ádám, Stofi

A nap főszereplője a Giulia lett, amelyet évek óta epekedve várnak az Alfások. Ez AlfaCityben is látszott, rengetegen gyűltetek össze a színpad előtt 3 órakor.


Flat Four Photo

Szerencsére egyszerre két csúcsváltozatot, az 510 lóerős QV-t is sikerült Magyarországra elhozni, ami azért is nagyon fontos, mert jelenleg egész Olaszországnak van két reprezentációs célú QV-je. És persze a meseszép Montecarlo-kék 2,2-es dízel Super is ott volt. A szerencsés nyertesek pedig remélhetőleg hamarosan megosztják élményeiket az autóval kapcsolatban, amelyeket a tesztúton szereztek.


Flat Four Photo

Természetesen nem maradhatott el a szokásos tombolasorsolásunk sem, amelyen egy temérdek ajándékot sorsoltunk ki szponzorainknak köszönhetően, majd az Irie Maffia adott koncertet. A nagyon kitartók pedig egy hajnali 4-ig tartó parti bulival fejelhették meg a napot.

Rengetegen érkeztek külföldről, többek között Olaszországból, Szlovákiából, Szerbiából, Lengyelországból, és Horvátországból is. Statisztikáink szerint több mint 4000 ember járt idén AlfaCityben.


Flat Four Photo

Nem szeretnénk megfeledkezni arról sem, hogy a sárkányhajó versenyünkön induló két csapat közül az egyik miért a "Hajrá Pityukoma!" nevet viselte. Dömpi a színpadon mondta el, hogy az Alfa Amore egyik legaktívabb tagja, Pityukoma hasnyálmirigy daganattal került kórházba, kemoterápiát kap, hogy a daganat műthető méretűre apadjon. Emiatt hosszú hónapokra kiesett a munkából, alfás barátai pedig úgy gondolták, segítenek rajta, ezért egy támogatási felhívást tettek közzé. Az ezzel kapcsolatos támogatási felhívást egyelőre az AlfaCity-topicban találod, de hamarosan külön is kiemeljük. Ez a történet is bizonyítja, hogy mekkora közösségi erő a miénk.


Stoffel Ádám, Stofi

Tíz évvel ezelőtt, amikor az AlfaCity brandet kitaláltuk és az esztergomi találkozót így neveztük át, nem gondoltuk volna, hogy mindez lehetséges lehet. Aztán megtörtént: 2010-ben majdnem meglett az ezer, és most, hat évvel később, egy régóta várt és áhított új modell bemutatásának és a Ti lelkesedéseteknek köszönhetően valósággá vált az ezer autós találkozó.

Köszönjük nektek, és már most megígérhetjük, hogy jövőre ugyanitt találkozunk! Reméljük, hogy a Stelvio is velünk lesz.


Flat Four Photo

AlfaCity17: terveink szerint jövőre is ezen a helyszínen maradunk (az időpont is várhatóan hasonló lesz - csak hogy tudjatok már tervezni), és már most ezer ötletünk van. De várjuk a Ti konkrét javaslataitokat is, hogyan tehetnénk még jobbá a 2017-es AlfaCityt! Írjatok az info@alfaamore.hu címre, "AlfaCity17 ötletek" jeligére. Ígérjük, minden javaslatot át fogunk beszéni, meg fogunk fontolni. Ha valaki konkrét produkcióval szeretne fellépni a színpadunkon, azt is örömmel fogadjuk - a táncbemutatótól kezdve a bmx-triál ugrálásig. Várjuk leveleiteket!