2017-07-08

Újabb rekord: 1325 Alfa Romeo AlfaCityben!

Évről évre egyre többen vagyunk, hála Nektek. Hogy a Balaton, a társaság, az Alfák vagy a koncertek, esetleg ez mind együtt teszi, nem tudjuk. De azt tudjuk, hogy július 8-án 1325 Alfa Romeo érkezett Zánkára.
Események >> 2017  

Sok-sok évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy minden évben kicsit jobb lesz a találkozó, és mindig kicsit több autót szeretnénk látni AlfaCityben. A tavalyi, 1200 autós zánkai fesztivál után cseppet sem voltunk meggyőződve arról, hogy ez sikerülhet. Hiszen volt Giulia-premier, Irie Maffia koncert, strandidő és persze a Balaton.

Látva az Alfa Romeo első SUV-ja, a Stelvio körüli mérsékelt reakciókat, nem voltunk biztosak abban, hogy idén többen leszünk. Aztán megtörtént a varázslat, eljött az elővételes jegyek értékesítésének végső határideje, és láttuk: minden eddiginél több jegy kelt el elővételben (600 darab!), a Zánkai Sport- és Rendezvényközpontban pedig hét éve nem foglaltak annyi szobát, mint AlfaCity idején.

A találkozó napján tíz kilométeres sor alakult ki a 71-es főúton, ezúton is köszönet, hogy végigálltátok! Hogy pontosan meg tudjuk számolni az Alfa Romeókat, a beléptetésnél a tavalyi rendszerhez hasonlóan mindenki sorszámot kapott, amit felraktunk az autójára. Ahogy az elmúlt évben, úgy idén is megjutalmaztuk az ezredik belépőt. A fehér Brera Spiderben ülő két alfás hölgy jövőre természetesen ingyen léphet be AlfaCity kapuján. (Kérjük őket, jelentkezzenek: info@alfaamore.hu )
 
 
Az ezredik vendég majdnem másfél órával korábban lépett be, mint egy évvel korábban, de arra mi sem gondoltunk volna, hogy a végén 1325 darab sorszámot osztunk majd ki. Ráadásul úgy tűnik, AlfaCitynek külföldön is egyre jobb a híre: sok román, cseh, szlovák, lengyel, szerb, osztrák és olasz alfás is kíváncsi volt a fesztiválunkra.
 
 
Eközben a színpadon is zajlottak a programok, idén Rákóczi Feri rádiós műsorvezető és Alfa-mániás szórakoztatta a tömeget, amikor épp nem a Summertime, a Dogs'n Roses, vagy fő fellépőként a Hősök zenélt.
 
15 órakor a Band of StreetS zenekar felvezetése után egy látványos show keretében hullt le a lepel az Alfa Romeo első SUV-járól, a Stelvióról, amelyet utána meglepően sokan fotóztak, próbáltak ki ahhoz képest, hogy hivatalos premierje hónapokkal ezelőtt volt.
 
 
Mint minden évben, idén is megünnepeltük a szülinapos Alfákat. Idén sajnos az egyik ünnepeltünk, az 50 éves Montreal nem tudott eljönni AlfaCitybe, de az idén 30 éves 164-est részletesen bemutattuk.
 
 
A tombolán idén is rengeteg ajándékot sorsoltunk ki, vélhetően a legjobban azok örültek, akik teszthétvégét nyerhettek a Stelvióval, illetve kipróbálhatják majd az Alfa 4C-t. Egy szerencsés nyertesünk pedig egy Michelin nyárigumiszettel lett gazdagabb.(Kérjük, jelentkezzen!)
 
Megtaláltuk a legszebb oldtimert, egy igen ritka Zagatót és a találkozó legszebb Alfáját is, amely egy 166-os lett.
 
 
A Fanat-X Tuning idén komolyat villantott, megpróbálták összegyűjteni Magyarország legszebb tuning Alfa Romeóit. Ők is több díjat osztottak ki, erről külön cikkben számoltunk be, olvasd el itt!

Köszönjük, hogy eljöttetek AlfaCitybe, és közösen Európa legnagyobb Alfa Romeo találkozójává tettük a rendezvényt! Ha a 2018-as AlfaCityvel kapcsolatban ötleted van, ne tartsd magadban, írj nekünk!

ALFACITY'18: 2018. július 7., szombat!
 
Fotók: Fűzfa Péter és Körtvélyes Tivadar (utolsó kép)
 

 

Kapcsolódó topic:

Az utolsó 3 hozzászólás:

Zsolt1552020-02-04 08:42:21 // 44547
Jó bizony! 👍☺
GT Ɨ|ѯ2020-02-04 06:58:04 // 44546
HaNGyA2020-02-03 19:32:58 // 44545
Hmmm... 😁

Egyébként, így utólag olvasva a hozzászólásomat, elnézést kérek, ha puffogósra sikerült! Nem állt szándékomban fröcsögni vagy megbántani senkit!
Csak azt szerettem volna megfogalmazni, hogy a kisebb volumenben megszervezett összeröffenéseknek lehet egy olyan családiasabb, emberközeli hangulata, amit kár lenne elfelejteni ebben a "nagy durranásokra és szenzációkra" trenírozott világunkban.
És nem feltétlenül, a "régen minden jobb volt" burgonyaszirom reklám beszél belőlem, hiszen aki volt pl. a mogyoródi Drive-in-en, az tudja miről beszélek... 😉