Hardy2008-03-15 15:18:23 // 63343
Ez a festés érdekes dolog. Az enyém is mindenhol 130 körül van és a jobb hátsó sarkán 190, pedig a tulaj esküdött hogy nem volt festve. Van olyan hogy a szállítás során sérül, de olyan is van hogy a gyárba fényezik utólag, kézzel. Egyébként 300-ig gyárinak minősül, és addig nem lehet reklamálni, az új autónál sem. Ezt egy perből kifolyólag tudtam meg. Ha az átadásnál észreveszed egyezkedni tudsz, de utólag reklamálni nem
GTPeti2008-03-15 13:30:53 // 63342
Karakot,
"Mire ezt a kocsit el fogom adni, annyi lesz az értéke ( nem az eszmei :D ), hogy nem kell majd magyarázkodnom, hogy fújva volt, vagy sem."
Evvel teljesen egyetértek én is. Főleg, hogy ahol problémás zóna volt, azt akkora már mi, a lelkes tulajok rég kijavíttattuk.
"Mire ezt a kocsit el fogom adni, annyi lesz az értéke ( nem az eszmei :D ), hogy nem kell majd magyarázkodnom, hogy fújva volt, vagy sem."
Evvel teljesen egyetértek én is. Főleg, hogy ahol problémás zóna volt, azt akkora már mi, a lelkes tulajok rég kijavíttattuk.
GTPeti2008-03-15 13:28:44 // 63341
Mike, hallottam a kromofágos trükkről... Az nagy átverés, mert - ahogy írod - műszerrel gyárinak tűnik, mégis szerintem trükközni kell kézzel (pl. az alapozóval), hogy a végén elfogadható érték jöjjön ki. (Műszaki szempontból jobb lenne inkább "ráfesteni", mint a régi, sérült lakkot fémig eltávolítani.)
Hiába, Kishazánk a profi átverések országa. (Sosem értettem azokat az embereket akik bármilyen területen ilyet csinálnak. Akár lakkozás, akár autóeladás, akár nafta. Nem gondolnak, arra, hogy máshol ők lesznek ennek a mentalitásnak az áldotatai...)
Hiába, Kishazánk a profi átverések országa. (Sosem értettem azokat az embereket akik bármilyen területen ilyet csinálnak. Akár lakkozás, akár autóeladás, akár nafta. Nem gondolnak, arra, hogy máshol ők lesznek ennek a mentalitásnak az áldotatai...)
admirális2008-03-15 13:15:30 // 63340
Lehet hogy csak az automata párátlanítós verziók kapcsolgatnak össze-vissza minden indításnál... Az automata párátlanítós rendszer az AUTO módot is kedve szerint kapcsolgatja.
Azt már el is felejtettem, hogy a párátlanító kikapcsolása után is mindig vissza kell tekerni (most te emlékeztettél rá) 0-ra , vagy valami kis fokozatra, mert magától mindig nagy lapátsebességen hagyja, és lábra fúj (ha jól emlékszem). Szóval kapásból 2 dolgot kell visszatenned, menet közben, és folyton nézni kell a kijelzőt is, mert a tekerőn nem érzed, hol áll éppen. Azért idegesítő, mert mondjuk egy 10 km-es úton többször ki-be kell kapcsolni, mert folyamatosan nincs rá szükség.
Én többször elolvastam a kézikönyvet, és abban minden olyan egyértelműnek tűnik, de a gyakorlatban meg mindig maradnak kérdőjelek, hogy ezt meg azt miért csinálja, vagy hogyan lehet megkerülni valamit. Hidd el, nem lennél előrébb kézikönyvvel sem.
A kétzónás klímát azért nem tartom jónak, mert nem képes a rendszer 2 egymáshoz közel ülő embernek igazán beállítani jól a kívánt hőmérsékletet. És én mindig monon használtam ráadásul, mert különben idegesítő külön állítgatni a 2 számot. Nekem felesleges. Te nálad hatéonyan működik és van is alkalom rá, hogy használd a 2 zónás klímát?
A trip comuter kb 2 litert csal, talán arra jó, hogy ha hozzáírsz 2 litert a fogyasztáshoz, megközelítőleg pontos értéket kapsz. Az aktuális fogyasztás az kész katasztrófa, ordas nagy baromságokat ki tud írni. Nem vetted észre? Mondjuk mikor üresben gurulsz, többet tud fogyasztani, mint 2-esben 3/4 pedál álláson... Km számláló és hőmérő van a régiben is:).
Azt már el is felejtettem, hogy a párátlanító kikapcsolása után is mindig vissza kell tekerni (most te emlékeztettél rá) 0-ra , vagy valami kis fokozatra, mert magától mindig nagy lapátsebességen hagyja, és lábra fúj (ha jól emlékszem). Szóval kapásból 2 dolgot kell visszatenned, menet közben, és folyton nézni kell a kijelzőt is, mert a tekerőn nem érzed, hol áll éppen. Azért idegesítő, mert mondjuk egy 10 km-es úton többször ki-be kell kapcsolni, mert folyamatosan nincs rá szükség.
Én többször elolvastam a kézikönyvet, és abban minden olyan egyértelműnek tűnik, de a gyakorlatban meg mindig maradnak kérdőjelek, hogy ezt meg azt miért csinálja, vagy hogyan lehet megkerülni valamit. Hidd el, nem lennél előrébb kézikönyvvel sem.
A kétzónás klímát azért nem tartom jónak, mert nem képes a rendszer 2 egymáshoz közel ülő embernek igazán beállítani jól a kívánt hőmérsékletet. És én mindig monon használtam ráadásul, mert különben idegesítő külön állítgatni a 2 számot. Nekem felesleges. Te nálad hatéonyan működik és van is alkalom rá, hogy használd a 2 zónás klímát?
A trip comuter kb 2 litert csal, talán arra jó, hogy ha hozzáírsz 2 litert a fogyasztáshoz, megközelítőleg pontos értéket kapsz. Az aktuális fogyasztás az kész katasztrófa, ordas nagy baromságokat ki tud írni. Nem vetted észre? Mondjuk mikor üresben gurulsz, többet tud fogyasztani, mint 2-esben 3/4 pedál álláson... Km számláló és hőmérő van a régiben is:).
tipoatti2008-03-15 13:05:24 // 63339
Egy horror-tanulmány a blogod... respect a kitartásodért... :)
Cgo2008-03-15 12:41:54 // 63338
megjottem a gumistol, a felnijeim katasztrofalis allapotban vannak, 10 kilo suly ment rajuk :(((
raadasul az a seggfej, akinek mondtam, hogy baj van a felnikkel (2 darab 6,5x16, 2 darab 7x16) ugy rakta fel, hogy mixelve - a 6,5x16 volt bal elol es jobb hatul, a 7x16 volt jobb elol es bal hatul. hihetetlen, 5x a szajaba ragtam....
azt hiszem uj felniket kell vennem :(
raadasul az a seggfej, akinek mondtam, hogy baj van a felnikkel (2 darab 6,5x16, 2 darab 7x16) ugy rakta fel, hogy mixelve - a 6,5x16 volt bal elol es jobb hatul, a 7x16 volt jobb elol es bal hatul. hihetetlen, 5x a szajaba ragtam....
azt hiszem uj felniket kell vennem :(
Cgo2008-03-15 12:39:11 // 63337
megfogtal a szellozes dologgal, en se tudom, hogyan mukodik pontosan, viszont az osszevissza kapcsolas (igyekszik mindent a beallitott homerseklethez igazitani) csak akkor jatszik, ha a bal oldali kapcsoloval AUTO modba rakom. Ezt szinte soha nem hasznalom es mindig 21 fokra van allitva, 0 erossegu fujas es soha nem biralja felul az auto, mindig ugyanigy indul ujra, szoval nincs vele semmi gondom.
amikor bekapcsolom a paratlanito funkciot, majd kikapcsolom, akkor szokott vacakolni, hogy nem ugrik vissza az eredeti beallitasra.
mikor AUTO modba kapcsolom, mindig bekapcsol a legkondi es ilyenkor az AUTO modot nem lehet kikapcsolni, ill. ugy kell, hogy a legkondit kapcsolom ki.
szoval vannak ilyen neha erthetetlen dolgok (kene nagyon a kezikonyv), de ha nem kapcsolsz AUTO modba, akkor nincs gond vele!
azzal sem ertek egyet, hogy a ketzonas felesleges, de inkabb azzal nem, hogy a fedelzeti szg. felesleges - szerintem egy hibatlan dolog, foleg a spanyol uton remek adatokat szolgaltatott, van egesz ut szamolas, trip szamolas, ha elfelejtettem valamit beirni a naplomba, eleg volt az autobol leolvasni. azt is szeretem, ha az auto "tudja", hany fok van kinn, stb.
amikor bekapcsolom a paratlanito funkciot, majd kikapcsolom, akkor szokott vacakolni, hogy nem ugrik vissza az eredeti beallitasra.
mikor AUTO modba kapcsolom, mindig bekapcsol a legkondi es ilyenkor az AUTO modot nem lehet kikapcsolni, ill. ugy kell, hogy a legkondit kapcsolom ki.
szoval vannak ilyen neha erthetetlen dolgok (kene nagyon a kezikonyv), de ha nem kapcsolsz AUTO modba, akkor nincs gond vele!
azzal sem ertek egyet, hogy a ketzonas felesleges, de inkabb azzal nem, hogy a fedelzeti szg. felesleges - szerintem egy hibatlan dolog, foleg a spanyol uton remek adatokat szolgaltatott, van egesz ut szamolas, trip szamolas, ha elfelejtettem valamit beirni a naplomba, eleg volt az autobol leolvasni. azt is szeretem, ha az auto "tudja", hany fok van kinn, stb.
tipoatti2008-03-15 12:30:02 // 63336
Szerintem is... A facelift 156 kormánya pedig ETALON szerintem. Nagyon hiányzik a 166-ban ( nagy és vékony ), bár 2003-tól az is ilyesmit kapott, jóval kellemesebb fogni.
admirális2008-03-15 11:41:58 // 63335
Tetszik a témafelvetés, nekem is van véleményem a dologról. Én 5 évig használtam a régi fajta műszerfalasat, aztán egy rövid ideig új műszerfalasat, de a régibe úgy ültem vissza, mintha haza tértem volna. Formára, színre tényleg figyelemfelkeltőbb és esztétikusabb az új műszerfal. A biztosítéktábla feldele egyáltalán nem problémás a régi esetében sem, persze az uj műszerfalasnak a megoldása tényleg bolondbiztos.
Az új kormány szerintem is szebb a réginél, de ez az egyetlen egy része az újnak, ami kéne nekem a régibe (egyébként már láttam olyat, hogy valaki átépítette). Viszont a réginek jobb a fogása, mert nem lapos a kormány markolata, hanem gömbölyű és a vastagsága is ideális.
A középkonzollal kapcsolatban kettős érzéseim vannak: az új fajta szebb, de úgy érzem, hogy tele van felesleges funkcióval és a cél nem az volt hogy szebb legyen, hanem hogy más legyen. Konkrétan tele van teljesen felesleges dolgokkal: pl. fedélzeti computer, kétzónás klíma. A kezelhetősége nem üti meg a minimális szintet sem, mert a régi műszerfalassal ellentétben, fogalmad sincs, hogy épp milyen beállításon van a szellőző rendszer. Az AUTO rész teljesen kiszámíthatatlanul kapcsol ki-be, nem is értem teljesen, hogy működik, kusza a dolog. A réginél ez úgy működik, hogy minden funkciónak meg van a fix helye a tekerőn, és oda sem kell nézni, hogy tudjad, hogy épp milyen beállításra teszed, mert érzed a kezeddel. Ugyanez van indulásnál, nem önállósítja magát, hanem azzal a beállítással indul, amivel leállítottad. Ez lehet hogy másnak nem zavaró az új műszerfalasoknál, de vannak olyan időszakok, amikor egyáltalán nem is állítgatom a szellőzőt 1 héten keresztül. A másik, hogy ha mondjuk egy nap sokszor megállsz-elindulsz, elég idegesítő mindig azzal kezdeni, hogy kikapcsolod a szellőzőt, amit öt perce is ki kellett már kapcsolni, de folyton erőlteti a működést...
A középkonzol egyébként szebbre sikerült az újban, ezt el kell ismerni, de a régi sincs nagyon lemaradva ha ezüst, vagy sportcsomagos színű a betét.
Különbözik a műszerfal anyaga is. Mindkettőnél rücskös és matt a felület, de az újabb szürkésebb és még mattabb, ami zért van, mert egy reszelősebb anyagot választottak, ami vékonyabb és gyengébb benyomást tesz rám.
A régi nekem az egyszerűsége miatt teszik. Nem illik hozzá króm keretes levegő beömlő, meg ezüstgyűrűs csőműszer, mert azt a nyers erő, esztétikum és egyszerűség elegye miatt szeretem. Persze nincs benne mindenféle high-tech kütyü, meg bonyolult, drága elektronika (nekem nem is hiányzik).
Az új meg egyszerűen tényleg esztétikus, az ember szemének kelemes, ha végignézi akár az egészet, akár a részleteket, de a mindennapokba nem kéne, mert az őrületbe kergetett már egyszer.:)
Bocs a terjedelemért, de higgyétek el, még így is nagyon szűkszavúan fogalmaztam meg a benyomásaimat:).
Az új kormány szerintem is szebb a réginél, de ez az egyetlen egy része az újnak, ami kéne nekem a régibe (egyébként már láttam olyat, hogy valaki átépítette). Viszont a réginek jobb a fogása, mert nem lapos a kormány markolata, hanem gömbölyű és a vastagsága is ideális.
A középkonzollal kapcsolatban kettős érzéseim vannak: az új fajta szebb, de úgy érzem, hogy tele van felesleges funkcióval és a cél nem az volt hogy szebb legyen, hanem hogy más legyen. Konkrétan tele van teljesen felesleges dolgokkal: pl. fedélzeti computer, kétzónás klíma. A kezelhetősége nem üti meg a minimális szintet sem, mert a régi műszerfalassal ellentétben, fogalmad sincs, hogy épp milyen beállításon van a szellőző rendszer. Az AUTO rész teljesen kiszámíthatatlanul kapcsol ki-be, nem is értem teljesen, hogy működik, kusza a dolog. A réginél ez úgy működik, hogy minden funkciónak meg van a fix helye a tekerőn, és oda sem kell nézni, hogy tudjad, hogy épp milyen beállításra teszed, mert érzed a kezeddel. Ugyanez van indulásnál, nem önállósítja magát, hanem azzal a beállítással indul, amivel leállítottad. Ez lehet hogy másnak nem zavaró az új műszerfalasoknál, de vannak olyan időszakok, amikor egyáltalán nem is állítgatom a szellőzőt 1 héten keresztül. A másik, hogy ha mondjuk egy nap sokszor megállsz-elindulsz, elég idegesítő mindig azzal kezdeni, hogy kikapcsolod a szellőzőt, amit öt perce is ki kellett már kapcsolni, de folyton erőlteti a működést...
A középkonzol egyébként szebbre sikerült az újban, ezt el kell ismerni, de a régi sincs nagyon lemaradva ha ezüst, vagy sportcsomagos színű a betét.
Különbözik a műszerfal anyaga is. Mindkettőnél rücskös és matt a felület, de az újabb szürkésebb és még mattabb, ami zért van, mert egy reszelősebb anyagot választottak, ami vékonyabb és gyengébb benyomást tesz rám.
A régi nekem az egyszerűsége miatt teszik. Nem illik hozzá króm keretes levegő beömlő, meg ezüstgyűrűs csőműszer, mert azt a nyers erő, esztétikum és egyszerűség elegye miatt szeretem. Persze nincs benne mindenféle high-tech kütyü, meg bonyolult, drága elektronika (nekem nem is hiányzik).
Az új meg egyszerűen tényleg esztétikus, az ember szemének kelemes, ha végignézi akár az egészet, akár a részleteket, de a mindennapokba nem kéne, mert az őrületbe kergetett már egyszer.:)
Bocs a terjedelemért, de higgyétek el, még így is nagyon szűkszavúan fogalmaztam meg a benyomásaimat:).
Cgo2008-03-15 10:09:39 // 63334

picit gonoszsag a fakormannyal hasonlitani, de ez a ket auto volt nalam, nezzuk mi tetszik, mi nem.
talan a kormany alatt levo biztositekszekrennyel kezdenem, a facelift elotti tipushibaja volt a logo, leszakado panel, a facelift utan nincs gond.
a kormany formaja magaert beszel, az elso generacios kormany 3 kullos, lapitott kormanya a 155-ot idezi, mig a kozepen gombolyu facelift kormany a 147-bol kerult at. A kormany felso ive maradt domboru, de az also homoru ivek domboritasaval sokkal kompaktabb format alkottak. A radio gombjainak konzolja tovabb hangsulyozza az iveket es ezustos szinevel feldobja a kormanyt, melynek kozepen valtozatlanul tronol a szines Alfa Romeo jel. A jel koruli koncentrikus korok nemcsak a kormany kor alakjaval jatszanak el, de a csomuszereket is kopirozza.
A csomuszerek szinten kaptak ezustos diszitest, bar anyaga olcso muanyag, a diszites a javara valt. Maguk a muszerek maradtak, illetve par mini valtoztatas lathato, peldaul a fordulatszam Giri felirata, mely tenyleg aprosag, de az olasz maniasok szivet megdobogtatja.

A kozepkonzol ismet magaert beszel. Ami jo volt az eredeti valtozatban, az maradt - az ivek, a sofor orientalt beallitas - minden muszer a vezeto fele van forditva, viszont a 3 muszeren ismet elojonnek az olasz feliratok, a radio szinben es designban teljesen beleolvad a konzolba es a klima vezerlesetol jobbat meg soha nem lattam. Maradt a tekeros funkcio, de a ketoldali beallitas miatt a bal es jobb vezerlogomb egyforma es a fuvokak iranyitasa atkoltozott a kozepso tekerentyure. Latvanyos, ergonomikus es kimondottan szep. A hamutarto vegre nem dominal, hanem el van rejtve, mint a 146-ban volt helyen szep sorban allnak a vezerlogombok, majd egy vekony kromcsikkal huztak ala a konzolt - itt er veget a sofor birodalma. Mivel a konzol lefele nem szukul az uj verzio eseten, picivel nagyobb lett a rakodohely a hamutarto alatt.
folytatas kovetkezik, most megyek gumicserere :)
Cgo2008-03-15 09:27:26 // 63333
eppen azon gondolkodom, hogy a 156 belso facelift utan a 156 mennyire erettebb, szebb, profibb gep lett. Kinek mi a velemenye?
Karakot2008-03-15 09:04:17 // 63332
Ez ok, nálam is fújva vannak a bal oldali ajtók, mert egy ronda mély karc volt rajta, mikor megvettem. Mire ezt a kocsit el fogom adni, annyi lesz az értéke ( nem az eszmei :D ), hogy nem kell majd magyarázkodnom, hogy fújva volt, vagy sem. Viszont ha nekem egy kocsira azt mondják, hogy sérülésmentes, akkor karc miatt se legyen újra fényezett eleme. A karc is sérülés. Legalábbis az én szememben.
Karakot2008-03-15 08:58:57 // 63331
És az ki, aki a sajátján tanul? Se nem okos, se nem hülye, csak mafla? :)))))
Mike.2008-03-15 04:16:20 // 63330
A környéken van egy olyan festő ahova a 0 kilóméteres, szállítás közben sérült autókat viszik javítani. A gyárival megeggyező rétegvastagságú értékeket produkálnak. ;-)
Szóval igen, nem mindig stimmel, de ha jó helyen van mérve akkor lehet következtetni nagyobb sérülésre. Na meg nem mindegy hol van újra fújva?! Ha az ajtó igen, de az oszlopok, küszöbök nem, akkor annyira nem érdekelne engem, az lehet egy kisebb malör miatt is.
Szóval igen, nem mindig stimmel, de ha jó helyen van mérve akkor lehet következtetni nagyobb sérülésre. Na meg nem mindegy hol van újra fújva?! Ha az ajtó igen, de az oszlopok, küszöbök nem, akkor annyira nem érdekelne engem, az lehet egy kisebb malör miatt is.
Mike.2008-03-15 04:09:21 // 63329
Persze, de álltalában arra utal. És ha megmérve nem a gyári adatokat adja akkor már lehet érdeklődni a tulajnál, hogy miért is volt fújva?!
GTPeti2008-03-15 03:47:50 // 63328
Csak halkan jegyzem meg, hogy bár a rétegvastagság fontos információ, azért bizonyos esetekben kisebb felületi sérülések miatt fényeznek újra egy elemet és ezután nem stimmel.
Nálam is van olyan ajtó, ahol vastagabb a réteg (fényezve volt), de belülről nézve látszik, hogy nincs nyoma "kalapálásnak" és gittelésnek, teljesen sima a belső oldal, a zajcsillapító lapok is a helyükön vannak. (Megnyugodtam, mikor láttam.)
Nálam is van olyan ajtó, ahol vastagabb a réteg (fényezve volt), de belülről nézve látszik, hogy nincs nyoma "kalapálásnak" és gittelésnek, teljesen sima a belső oldal, a zajcsillapító lapok is a helyükön vannak. (Megnyugodtam, mikor láttam.)
Dévid2008-03-15 02:55:04 // 63327
Mellesleg a rétegvastagság nem utalt sérülésre, csak nemrégiben sikerült találkoznom egy olyan emberkével, aki ismerte a kocsit.
Dévid2008-03-15 02:37:47 // 63326
Az okos a más kárán tanul, a hülye meg a sajátján sem...
Karakot2008-03-14 23:30:30 // 63325
Hogy lehet egy ismeretlen, az eladásban erősen érdekelt embernek bármit is bemondás alapján elhinni??? Jó, vannak dolgok, amit nem lehet csak úgy leellenőrizni, de nehogymár egy rétegvastagságmérés olyan nagy ügy lenne. Azt bárhol meg tudják nézni. És a sérülésmentesség rögtön igazolható, vagy cáfolható.
Dévid2008-03-14 22:36:03 // 63324
Szervusztok! Nekem is kifejtette a kocsim előző tulaja, hogy mikor megvette a kocsit, leinformálta, és sérülésmentes volt. Azt sajna elfelejtette közölni, hogy Ő viszont csúnyán összetörte. Még pár dolgot elfelejtett közölni, de majd ha már ismét egyenesbe jövök, számolok vele is. Most egyenlőre műszaki előtt állunk... Egy kisebb összeg megint rámegy, viszont már nem 1.4 TS. :DDDDD
GTPeti2008-03-14 22:18:37 // 63323
Mackós, alfás, piritus. :))
Piritu - 1.000.0002008-03-14 21:52:13 // 63322
Trombozis2008-03-14 20:24:56 // 63321
Szóóóóval erre lehet hivatkozni. Már felnőttem :-PPP most már belemennék ilyenekbe. Sajnos engem is szivattak rendesen. :-S
csocsi2008-03-14 20:15:29 // 63320
Igen ez a megjegyzés sok mindent elárul.
Trombozis2008-03-14 20:13:49 // 63319
Jaja érdekes.
DE! Szerintem azért ez sokat mond: "Az átadó legjobb tudomása szerint tájékoztatja a vevőt............." Azért vannak olyan dolgok, amikről nem hiszem, hogy nem tudott az eladó.
DE! Szerintem azért ez sokat mond: "Az átadó legjobb tudomása szerint tájékoztatja a vevőt............." Azért vannak olyan dolgok, amikről nem hiszem, hogy nem tudott az eladó.
csocsi2008-03-14 20:11:43 // 63318
Hát ha nem jelent semmit akkor vajon miért írták apróbetűvel? :((((
Trombozis2008-03-14 20:05:53 // 63317
Jajaja azok a fogyasztói törvények érdekesek. Egy példa: haer eladod az egyik cégtől vásárolt laptopot, amin volt egy év garancia. És kb 13 hónap alatt el is romlott, ahogy ez szokás garancia lejárta után. Feljelentették a srácot a fogyasztósoknál. A manusz ott azt mondta, hogy tök mindegy mi a baja neki nem tudom mennyi idő garit kell még rá vállalnia.....nem nagyon értem, de ő csak eladta és a garanciát nem ő adta, hanem a nagyker....
Az az apróbetűs rész ismerős. :-S De ez nem jelent semmit. Minden ügyvéd megmondja. nekem nincs vele tapasztalatom, de legjobb spanom tudna mesélni. Sajnos. neki váltó ment tönkre, de utána már nem tudta bizonyítani, mert az udvarról a kiszedett rossz váltót ellopták a cigányok....
Az az apróbetűs rész ismerős. :-S De ez nem jelent semmit. Minden ügyvéd megmondja. nekem nincs vele tapasztalatom, de legjobb spanom tudna mesélni. Sajnos. neki váltó ment tönkre, de utána már nem tudta bizonyítani, mert az udvarról a kiszedett rossz váltót ellopták a cigányok....
Mike.2008-03-14 19:41:41 // 63316
Ez az apróbetűs rész elég érdekes. Szerintem ezzel jól levédte magát a kereskedő.
Ha valakitől pénzt láthatsz az a biztosító akivel garanciás szerződést kötöttél ..... szerintem.
Remélem sikerül megszopatni mind a kereskedőt, biztosítót és jól jössz ki ebböl az általad szívásos helyzetből. Na meg azt is, hogy rendben lesz végre az autód és tudod végre normálisan használni, élvezni az Alfádat. Hajrá és kitartás!
Ha valakitől pénzt láthatsz az a biztosító akivel garanciás szerződést kötöttél ..... szerintem.
Remélem sikerül megszopatni mind a kereskedőt, biztosítót és jól jössz ki ebböl az általad szívásos helyzetből. Na meg azt is, hogy rendben lesz végre az autód és tudod végre normálisan használni, élvezni az Alfádat. Hajrá és kitartás!
csongor_selespeed2008-03-14 18:47:42 // 63315
A szerlő előttem öntötte bele a Selenia 5W40 Pure Energyt meg kb 20 éve szerel a családnak szoval teljesen megbízunk benne.
csongor_selespeed2008-03-14 18:42:29 // 63314
Az alfát január közepén vettem és nem a kereskedő hanem ugynevezett Pannon Garanciánál kötöttem rá jótállást . A gondok azok már az átvétel utáni 2.napon jelentkeztek első volt a váltó vagyis mint kiderült az olajszivattyú.
A futómű gondok azok a pumpa cseréje után jelentkeztek mivel h igazábol akkor kezdtem el járni az autoval és fokozatosan elektromos hangja is lett az autónak. Aztán kiderült h miért (szar volt a feszítő görgő ..ki lett cserélve a hang enyhült de maradt még ekkor váltó le kinyomócsapágy kurva szar na meg a tárcsa is...kuplungszett csere ezután már kattogás következett.
Amit most már tudunkmert szét lett szedve, hogy a HAJTÓKAR csapágy ment szét es ezáltal sérült a hajtókar is. A jobbik hir meg az h nem volt babrálva a motor tehát természetes kopás. Nos a garanciában benne lenne a hajtókar meg a csapágy is de szerdáig kell várjak hogy kimenjen a szerelőhöz 1 szakértő hogy megnézze mi a gond mivel hogy nem a garanciások által megjelőlt szervizben van az auto. De ez még nem biztos hogy fizetnek mert a pumpát is szétboncoltatták és az ők javukra kiderítették hogy esetleg megégett a tekercs és elektromos részekre nincs garancia. Igy én fizettem.
A szaki szerint.
"Az egység működőképes, olajat továbbít. A szivattyú rész megbontása után megállapítást nyert, hogy a fogak épek, azon elváltozást, hiányosságok nem láthatók. (Optikai segédeszközzel történő vizsgálat után sem volt látható elváltozás a nyomást biztosító fogaskerék elemeken.) A szivattyú alkatrészdarabok illesztése megfelelő, tömítésből adódó résveszteségre utaló nyomokat nem találtam.
VI. Meghibásodás oka:
A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható, hogy az automataváltóhoz tartozó elektrohidraulikus szivattyú működőképes, váltóolajt továbbítja. A szivattyú – feltételezett - nem megfelelő teljesítménnyel történő működése, következő okokra vezethető vissza:
A villanymotor tekercselésében átégések vannak, ezáltal nem képes megfelelő teljesítményt leadni.
A fogaskerék szivattyú fogai megkoptak, aminek következtében megnőtt a résveszteség." (a szakértő)
Most még megvárom a szerdát h legalább a motorjavítast fizetik s aztán perelünk.Az úgyvéd szerint ez a szakvélemény hadilábon áll de az a baj h ezek a szakvélemények perdöntő bizonyítékok szoval nem lesz egyszerü.
Sajnos a átadás átvételiben nincs benne h sérülésmentes csak a hirdetésben meg az eladó igéreteiben sőt most átolvasva egész elképesztő az apróbetüs rész.
De szerencsére van remény legalább is az ügyvédem szerint mert az egy dolog mit ir a szerződésben de vannak fogyasztói törvények. Csak a fas%nak se hiányzik a pereskedés de az biztos hogy jó lecke a következő autovásárláshoz!!!!!
A futómű gondok azok a pumpa cseréje után jelentkeztek mivel h igazábol akkor kezdtem el járni az autoval és fokozatosan elektromos hangja is lett az autónak. Aztán kiderült h miért (szar volt a feszítő görgő ..ki lett cserélve a hang enyhült de maradt még ekkor váltó le kinyomócsapágy kurva szar na meg a tárcsa is...kuplungszett csere ezután már kattogás következett.
Amit most már tudunkmert szét lett szedve, hogy a HAJTÓKAR csapágy ment szét es ezáltal sérült a hajtókar is. A jobbik hir meg az h nem volt babrálva a motor tehát természetes kopás. Nos a garanciában benne lenne a hajtókar meg a csapágy is de szerdáig kell várjak hogy kimenjen a szerelőhöz 1 szakértő hogy megnézze mi a gond mivel hogy nem a garanciások által megjelőlt szervizben van az auto. De ez még nem biztos hogy fizetnek mert a pumpát is szétboncoltatták és az ők javukra kiderítették hogy esetleg megégett a tekercs és elektromos részekre nincs garancia. Igy én fizettem.
A szaki szerint.
"Az egység működőképes, olajat továbbít. A szivattyú rész megbontása után megállapítást nyert, hogy a fogak épek, azon elváltozást, hiányosságok nem láthatók. (Optikai segédeszközzel történő vizsgálat után sem volt látható elváltozás a nyomást biztosító fogaskerék elemeken.) A szivattyú alkatrészdarabok illesztése megfelelő, tömítésből adódó résveszteségre utaló nyomokat nem találtam.
VI. Meghibásodás oka:
A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható, hogy az automataváltóhoz tartozó elektrohidraulikus szivattyú működőképes, váltóolajt továbbítja. A szivattyú – feltételezett - nem megfelelő teljesítménnyel történő működése, következő okokra vezethető vissza:
A villanymotor tekercselésében átégések vannak, ezáltal nem képes megfelelő teljesítményt leadni.
A fogaskerék szivattyú fogai megkoptak, aminek következtében megnőtt a résveszteség." (a szakértő)
Most még megvárom a szerdát h legalább a motorjavítast fizetik s aztán perelünk.Az úgyvéd szerint ez a szakvélemény hadilábon áll de az a baj h ezek a szakvélemények perdöntő bizonyítékok szoval nem lesz egyszerü.
Sajnos a átadás átvételiben nincs benne h sérülésmentes csak a hirdetésben meg az eladó igéreteiben sőt most átolvasva egész elképesztő az apróbetüs rész.

De szerencsére van remény legalább is az ügyvédem szerint mert az egy dolog mit ir a szerződésben de vannak fogyasztói törvények. Csak a fas%nak se hiányzik a pereskedés de az biztos hogy jó lecke a következő autovásárláshoz!!!!!
Ferke2008-03-14 16:10:53 // 63313
Van sima sablonos is szerintem...és van, amit tényleg nem lehet levenni könnyen, viszont ez utóbbi jobban néz ki.:)
mesa2008-03-14 15:55:32 // 63312
Csak azt már nem veszi le, soha :)
GTPeti2008-03-14 15:53:31 // 63311
Az Alfisti-s linket köszönöm, megnéztem. Nekem tetszik.
A képeken látható darab azért sztem kapott egy kis kiképzést...
Más. Majd csinálok egy képet az én mtérborításomról. (Nem vészes az állapota, nem amiatt.) Mint írtam nálam tele van rácsozva a gép alul.
A képeken látható darab azért sztem kapott egy kis kiképzést...
Más. Majd csinálok egy képet az én mtérborításomról. (Nem vészes az állapota, nem amiatt.) Mint írtam nálam tele van rácsozva a gép alul.
GTPeti2008-03-14 15:47:49 // 63310
Poló, nem mondod?
A kérdés úgy szólt, hogy "A fémet hol lehet kapni?" és nem úgy, hogy "Fémet hol lehet kapni?".
Tehát a fém kartervédőről érdeklődtem.
A kérdés úgy szólt, hogy "A fémet hol lehet kapni?" és nem úgy, hogy "Fémet hol lehet kapni?".
Tehát a fém kartervédőről érdeklődtem.
Ferke2008-03-14 15:47:05 // 63309
Keresd Tiby-t. Csinál.
Armandó1562008-03-14 13:48:31 // 63308
Sziasztok nem tud valaki 156 ra köszöb spoilert?üdv
Erhard 242 (Pure Energy)2008-03-14 10:11:25 // 63307
ismerősöm GT-jétt szépen lezúzták, a jobb oldalát végig...ajtó, sárvédő, lökös, jobb első alufelni+gumi csere na meg a futómű....a kedves Máv biztosító összesen 350e ft-ot akar adni rá....kicsit vicces...
Erhard 242 (Pure Energy)2008-03-14 10:09:24 // 63306
a legtöbb használtautós sajnos lehúzós, mint a taxisok...tisztelet a kivételnek...
Liquid2008-03-14 10:05:28 // 63305
legalább legközelebb talán meggondolja mit hazudjon :)
GEORGE2008-03-14 10:03:48 // 63304
Így igaz nekem is fizette a per költséget meg a kamatokat az eldó :-)
Liquid2008-03-14 10:01:13 // 63303
Niki küzd hasonlóval, már asszem 1-2 éve húzódik a per, de ha jól tudom akkor jelen álls szerint kap kártérítést. Neki is sérülésmentesen adták a kocsit, és a nem megefelelő festés lepattogott. Rábaxik az eladó, mert a perköltségek miatt vagy 3x-os árat kell fizetnie
GEORGE2008-03-14 09:26:49 // 63302
Ez így igaz!
Én csak azt mertem feltételezni eddig, hogy mivel itt tag az illető ezért korrekt egy kereskedőhöz képest.....vagy korrekt egy "idegen" magánemberhez képest
De a tegnapi naptól kezdve akkor hiszem el, hogy frankó az autó ha már saját szememmel láttam.....
Én csak azt mertem feltételezni eddig, hogy mivel itt tag az illető ezért korrekt egy kereskedőhöz képest.....vagy korrekt egy "idegen" magánemberhez képest
De a tegnapi naptól kezdve akkor hiszem el, hogy frankó az autó ha már saját szememmel láttam.....
Mike.2008-03-14 09:25:43 // 63301
Igaz, de egy Amores gondolhatja a másikról, hogy látott már Alfát és nem kellene hülyének nézni.
GEORGE2008-03-14 09:24:25 // 63300
Hát igen, sajna nem értjük egyformán a korrektség fogalmát......
Poló2008-03-14 09:22:56 // 63299
Szerintem az nem számít semmit, hogy Amore-s -e vagy sem, itt is vannak sunyi alattomos emberkék. Attól, hogy valaki itt tag, még nem fog igazat mondani. Attól, hogy itt van, még nem lesz top állapotú az autója. Ugyanúgy lehet sz@r állapotú autója egy Amorésnak, mint ahogy lehet gyönyörű állapotú autója egy nem Amorésnak. Ezt csak azért, mert sokan úgy keresnek autót, hogy Amoréstól.
GEORGE2008-03-14 09:22:21 // 63298
Sok oka lehet a dolognak.
De kereskedője válogatja és van aki ad hozzá garanciát a főegységekre....stb stb.
Nehéz ügy az, hogy ha vétel után nem sokkal behal egy autó, és főleg ha sok minden nem jó rajta....
Azért az is más ha apróság romlik el és az is ha a példában szereplő esetben ennyi minden szar és ráadásul törött is volt......
De kereskedője válogatja és van aki ad hozzá garanciát a főegységekre....stb stb.
Nehéz ügy az, hogy ha vétel után nem sokkal behal egy autó, és főleg ha sok minden nem jó rajta....
Azért az is más ha apróság romlik el és az is ha a példában szereplő esetben ennyi minden szar és ráadásul törött is volt......
Mike.2008-03-14 09:20:12 // 63297
Jaa, főleg ha még Amores is és így néz hülyének.
mesa2008-03-14 09:19:00 // 63296
csongor_selespeed: emlékszel én írtam, hogy érdekes, hogy nagynyomású pumpát keleltt cseréljél rengeteg pénzért ...
Gyerekek! Ha bizományban volt az autó a kereskedésben, és lényegében magánszemély adta le, akkor az a legvalószínűbb, hogy nem a kereskedő öntötte fel prolonggal vagy mézescsuporral a motort...
Garanciát nem nagyon szoktak vállalni, de szavatosságot gyakrabban. Szerintem ha nem ők a hunyók, akkor vissza vehetik az autót és elintézik az előző tulajjal a dolgot. (Tudom túl optimista hozzá állásnak tűnik.
Mi van, ha a szerelő öntött bele egykanna Botondot a Selenia helyett ? Fura hogy szervízelés után ilyen hamar megadja magát.
Gyerekek! Ha bizományban volt az autó a kereskedésben, és lényegében magánszemély adta le, akkor az a legvalószínűbb, hogy nem a kereskedő öntötte fel prolonggal vagy mézescsuporral a motort...
Garanciát nem nagyon szoktak vállalni, de szavatosságot gyakrabban. Szerintem ha nem ők a hunyók, akkor vissza vehetik az autót és elintézik az előző tulajjal a dolgot. (Tudom túl optimista hozzá állásnak tűnik.
Mi van, ha a szerelő öntött bele egykanna Botondot a Selenia helyett ? Fura hogy szervízelés után ilyen hamar megadja magát.
GEORGE2008-03-14 09:16:44 // 63295
Brezó komának és 166-ot...már ha sikerül megvételre alkalmasat találni...
Mike.2008-03-14 09:15:42 // 63294
Én amikor vettem az autómat kötöttem biztosítást ha bexarna a gép. Pontosan nem emlékszem, hogy mi volt benne vagy milyen kitételek voltak de vonatkozott a motorra, váltóra az biztos.