Szia Marty! A dícséretet átadtam a készítőnek, Norbinak, üdvözöl benneteket. Langalló recepttel tartozom, így készült a kajcsi:
Tejfölös langalló
Hozzávalók:
1 kg liszt (lehet vegyesen 1/3- 2/3 arányban rozs és búzaliszt)
5 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
2 teáskanál só
1-2 evőkanál olaj
kb. 8 dl víz
kéz szem közepes nagyságú főtt krumpli
• A tészta tetejére ízlés szerint:
• tejföl
• fokhagyma
• szalonna
• vöröshagyma
• sajt
• stb.
Elkészítés: A hozzávalókat - mint más kelt tésztákat - közepesen kemény tésztává dagasztjuk, kb. 1 órán át kelesztjük (min. duplájára). Mikor megkelt, megfelezzük a tésztát, és a cipókat tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kivajazott tepsibe tesszük, a tészta tetejét megkenjük fokhagymás tejföllel, tehetünk rá apróra vágott szalonnát, hagymát vagy csak reszelt sajtot, mindenhogyan nagyon finom és laktató. A feltéttel együtt még kb. 20 percet pihentetjük szobahőmérsékleten, majd 175 fokon kemencében/ légkeveréses sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés:
Én kenyérsütőben szoktam ledagasztani. Ez a mennyiség 2 nagy tepsire való. A tésztába szoktam tenni 2 szem áttört főtt krumplit vagy maradék krumlipürét, ha le volt fagyasztva, az sem baj. A maradékot én kis adagokban ehhez le szoktam fagyasztani. A családom és a barátaink is nagyon szeretik. Önálló vacsoraként is kiváló.