Több eladás, nagyobb bevétel, jobb eredmény az FCA-nál

2016-01-27  Tedi
Több autót adott el az FCA 2015-ben az egy évvel korábbihoz képest, jobb lett az üzemi eredmény is, az Alfánál új üzleti tervet közöltek.
Hírek >> 2016  

Több autót adott el 2015-ben a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) 2014-hez képest, árbevétele és üzemi eredménye is jobb lett a csoportnak az egy évvel korábbihoz képest.

A cég honlapján közölt adatok szerint átadott járműveik száma csupán 2 ezer darabbal, de meghaladta a 2014-es szintet, tavaly 4,6 millió autó gördült ki az FCA gyáraiból. A cégcsoport árbevétele a Ferrari teljesítményét is beszámítva 113,1 milliárd eurót tett ki, 17 millióval többet az előző évhez képest, a kiigazított üzemi eredmény pedig 5,2 milliárd euró volt, amely 1,5 milliárddal haladja meg az egy évvel korábbi szintet. Az adózott eredmény 377 millió euró nyereséget mutat, ami viszont 255 millió euróval gyengébb a tavalyinál.

 

A pozitív eredmény elsősorban az észak-amerikai és európai piac bővülésének köszönhető, ez elegendő volt arra, hogy ellensúlyozza a kínai és távol-keleti régió gyengélkedését. A cég bevételeinek jelentős része, majdnem a fele 70 milliárd euró az észak-amerikai piacról származik, Európából, a második legnagyobb régióból 20,3 milliárd bevétele származott a cégcsoportnak.

A bejelentéssel együtt az FCA új tervet dolgozott ki az Alfa Romeónak. Ezekben újdonság már nincs, az eddig is hallható pletykákat erősítették most meg hivatalosan. E szerint részben a kínai piac lassulása miatt pár hónappal csúsztatják a Giulia-alapú SUV érkezését, a piaci bevezetés 2017 első felében várható, ezt követi a 2017 és 2020 közötti időszakban a felső-középkategóriás modell, másik két SUV, két, meg nem vezetett "specialitás" (tippünk szerint egy kupé és egy kabrió), valamint a Giulietta utódja. A vezetők hangsúlyozták, hogy továbbra is elkötelezettek az Alfa Romeo fejlesztése mellett.

Írta:
Tedi