Olasz változat a Juniorra

2007-07-25  Teddy
Újabb Photoshopos munka jelent meg az Alfa kisautójáról, a Juniorról. Az elkövető olasz srác volt, munkája elkészítéséhez az eddig megjelent képeket vette alapul.
Hírek >> 2007  
Első ránézésre semmi vérforraló újdonságot nem tartalmaz Andrea Rosati formaterve, az eddigi Junior képeket felhasználva alkotta meg saját verzióját. Erről sem hiányoznak azok a megoldások, amiket a 8C-n láttunk először: a kötény aljáig húzott pajzs, a kör alakú hátsó lámpák, és az ovális lámpák. A pajzs melletti két légbeömlő és a ködlámpák viszont a Kamalról is ismerősek lehetnek. Ami kicsit futurisztikusnak tűnik az a brutális méretű küszöb és az emiatt kicsi ajtó.

A beltér szintén az eddigi Alfák összedolgozásából áll. A legdominánsabb a 159-esből származó részletek, a szellőzők, a klíma kezelőgombja, illetve az egész középkonzol, egyetlen kivétellel. A szórakoztató elektronika ugyanis még a 147-esből származik. A kormány 80%-ban szintén a 159-esé, de az alját levágták. Újszerű viszont az órák elrendezése; az üzemanyagszint és a vízhőfok órája egymás mellé került, valamint két új kütyü is helyet kapott a bal és jobb alsó ficakban.

Ha minden igaz, akkor a mini Alfával valamikor 2008-ban találkozhatunk először. A Centro Stile gyermeke igazi kis vaddisznó lehet, hiszen végignézve a motorpalettán, az 1.4-es 105 lovas alapmotoron kívül mindegyik erőforrás alkalmassá teheti a szokásosnál jobb menetteljesítményekre, a GTA változatról nem is beszélve. Az ugyanis a tervek szerint egy 230 lovas, 1.8-as turbomotort kap Q4 hajtással, Selespeed váltóval és a Ferrariéra hajazó Manettinoval. (többállású kapcsoló, mellyel a futómű keménységét, illetve a motor teljesítményét tudjuk változtatni.)

A motorpaletta lehetséges színei:
1.4 Multiair (105 Le)
1.4 JTB (135 Le)
1,4 JTB (180 Le)
1.6 JTDm (120 Le)
1.6 JTTDm (150 Le)
1.8 JTB GTA (230 Le)

A Junior a GTA változatot kivéve elsőkerekes lesz, de mindegyikbe rendelhető lesz a Q2-es sperdiffi. Ára 16.000 Euró (3.840.000 HUF) körül várható.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi