Sportkupét terveznek Alfáék

2008-06-19  Teddy
A Fiat mindhárom sportosabb márkájának szeretne egy ízig-vérig sportautót.
Hírek >> 2008  

Most, hogy van pénz, úgy tűnik a fejlesztések is beindultak és talán a menágerek is mernek merészebbeket álmodni. Ezt támasztja alá az az értesülés, amely az italiaspeed-en látott napvilágot. E szerint az Alfa a Lanciával és az Abarth-tal együtt egy igazi sportkupéval bővítheti kínálatát, az anyacég ugyanis előkészítette a három modell kifejlesztését. Ami közös lesz bennük. alacsony súly, hátsókerék-meghajtás, erős motorok.

A Lanciánál ez a kupé a két évvel ezelőtti genfi autószalonon bemutatott és hatalmas sikert elért Fulvia tanulmány utcai változata lehet, az Alfánál viszont ennyire konkrét tervek még nincsenek. Annyit tudni, hogy egy hátsókerék-meghajtású, eleve könnyűnek épített sportkupéról van szó, és a legendás Giulia, vagy Giulietta nevet kaphatja. A padlólemez természetesen a Fiattól jön, a motorokról nincsenek információk, de nem lennénk meglepődve, ha a hamarosan bemutatkozó 1.8 JTB lenne az egyik erőforrás.
Az elgondolás mindenképpen dícséretes, tényleg jó lenne egy igazi utód a híres Bertone-nak.

 Utódra vár...2010-ben megkapja?

Az Abarth számára a Fiat viszont egy kicsit másféle autót képzelt el, mint a fenti kettő. Értesülések szerint az Abarth a Lotus Elise-nek akar konkurenciát állítani egy középmotoros, ultrakönnyű, hátsókerekes autó megépítésével.

Írta:
Tedi