Bamakoba megy az Alfa Amore!

2007-07-24  Alfa Amore
Egy Alfa Romeo is elindul a Budapest-Bamako rallyn, 2008. januárjában. Az Alfa Amore csapata már készül a nagy megmérettetésre, de jelenleg a legfontosabb feladat, hogy összegyűjtsük az induláshoz szükséges pénzt. Lehet, hogy Te is tudsz segíteni?
Magazin >> Beszámoló  
Mi az a Budapest-Bamako? Két hét Afrikában, több mint kétszáz magyar indulóval. A Budapest-Bamako rallyt hívták már magyar Dakarnak vagy fapados Dakarnak is. Ez a verseny több dologban különbözik a híres nagy testvérétől. Például a 2008-as futam több mint 900 kilométerrel hosszabb mint a Dakar teljes távja. A Bamakón a Dakarral ellentétben verseny és túra kategóriában indulnak a csapatok. Ez utóbbi kategóriában csak a kihívás és a kaland miatt vágnak neki a távnak.

Az Alfa Amore négy vállalkozó szellemű tagja úgy döntött, hogy megméretteti magát a Budapest-Bamakón. Áki, Robi, Rumi és Tommi lesz az Alfa Amore csapat tagja, akik meghódítják majd a sivatagot - remélhetőleg minél jobb eredményt elérve.
Autójuk a tervek szerint egy Alfa 33-as SportWagon 4x4-es lesz. Az autó előnye, hogy négykerék-meghajtású és kombi lévén lehet bele pakolni is. Ha bármi történik az autóval, egyszerűségénél fogva könnyen szerelhető.

A csapat tagjairól:

Áki, Jakab Ákos 2005 óta az Alfa Amore tagja, pályaversenyzői babérokra tör, ugyanis ha minden jól megy, 2008-tól a Clio kupában versenyez majd. Budapest-Bamako között ő fog a legtöbbet vezetni :)

Robi, Szabó Róbert
2004-től tag nálunk. A régi alfák szerelésében nagy tapasztalatot szerzett az elmúlt években, főleg a 75-ösökhöz ért, de egy 33-as sem jelent számára akadályt. Reméljük nem lesz sok dolga Afrikában, de ha lesz, akkor azt jól kell majd csinálnia :)

Rumi, Rumszauer Tamás
2005 óta bulizik az Amorén, legtöbben arról ismerik, hogy hülye főképeket csinál magáról. A 33-asok nagy szakértője, nem egyet tört már össze. Ha kell, szerelni is tud, legalábbis látott már motort szétszedve. Ha Áki engedi, vezetni is fog majd. :)

Tommi, Pócsföldi Tamás
2004-től, azaz az Alfa Amore megalakulása óta tagja az oldalnak, az esztergomi alfás találkozó egyik fő szervezőjeként ismerhetitek. Budapest és Bamako között ő lesz a navigátor, remélhetőleg nem tartja majd fordítva a térképet :)

Szóval négyüknek és egy vagány 33-as Alfának drukkolhatunk majd januárban.

A kihívás hatalmas, hiszen egy régi olasz autóval vágnak neki egy nyolcezer (8.000!) kilométeres túrának a sivatagban. Egy átlagember azt mondaná, hogy egy olasz autóval még a Balatonra is kockázatos elindulni. Nos, csapatunk szeretné ezt megcáfolni, biztosak abban, hogy a 33-as Alfa bírni fogja a megpróbáltatásokat és eljutnak vele Bamakoba.
Ha jól tudjuk, olasz autóval még senki sem indult a Bamakón, Alfával pedig biztosan nem, szóval abban reménykedünk, hogy sok cég lát majd fantáziát csapatunk szponzorálásában.
Ráadásul csapatunk mögött ott áll egy több mint 1.300 fős rajongótábor, akik élnek-halnak az alfákért, így számukra folyamatos online közvetítést tervezünk a rally teljes időtartama alatt. De bemutatjuk majd a felkészülést, az autó átalakítását és természetesen mindent megtudhattok majd erről a hatalmas vállalkozásról.

SEGÍTS TE IS

A legfontosabb feladata a csapatnak most az, hogy összegyűjtse a kellő mennyiségű pénzt vállalkozásához. Ebben Te is segíthetsz! Ha van ötleted arra, hogy milyen cégek látnak fantáziát csapatunk szponzorálásában, segíts összehozni minket velük. Jelentkezz az info@alfaamore.hu címen!
Ezen kívül gyűjtést is rendezünk! Ha van kedved, néhány ezer forinttal segíteni csapatunkat, akkor személyes szponzorunk lehetsz. Cserébe neved és az amorés főképed felkerül majd az autónkra! Ennek részleteit hamarosan közöljük az Alfa Amore menni Afrika című topicban, ahová várjuk ötleteiteket is!

Kapcsolódó linkek:

Írta:
Alfa Amore