Gina147 - főkép
>> EseményAlfa 147 1.6 TS 105LE // 2014-03-18

Ma egy éve rójuk együtt az utakat az én kis Alfámmal :) Heppi heppi heppi :)

 
>> SzervizAlfa 147 1.6 TS 105LE // 2014-03-12

Hát igen, elég régen írtam a blogba. Az autó szép, gyönyörűen suhan a holland utakon, még mindig imádom.
Eljött az ideje az olajcserének... na itt aztán nehéz olyan garázst találni ahol nem a saját "kitudjamilyenolajat" és szűrőt akarják a kocsiba rakni. Mert hogy akkor mit keresnének az olajcserén? Mondom a munkadíjadat öcsém... na de mindegy. Hát egyik szabadnapomon elindultam egy autószervizt keresni, ahol meg is csinálják az olajcserét az általam vitt szűrővel és olajjal. Szerencsés voltam, 20€-ért egyszerre beállhattam a kocsival és megcsinálták az olajcserét.
10W-60-as olaj került a motorba, majd kiderül, hogy sikerült-e csökkenteni az olajfogyást. Eddig 200km-t mentem vele a csere óta, még a maximumnál jár az olaj. (eddig 1L/1000km volt a fogyás...)
Olajcsere: 174150km-nél

 
>> EgyébAlfa 147 1.6 TS 105LE // 2014-01-09

Ez a kép feldobta a napomat:

 
>> AutóápolásAlfa 147 1.6 TS 105LE // 2013-07-30

Tudni kell az én kis alfámról, hogy az előző tulaj kutyás volt... A kocsi tele volt kutyaszőrrel mindenhol. Már bánom, hogy nem fényképeztem le megvételkor, de ahogy hazahoztam, egyből nekiestem a porszívóval :) Hát azóta még jó párszor átporszívóztam, Vanish-eztem rendesen, a padlókárpitot jó erős műanyagkefével kínoztam (egyik kézben kefe, másikban porszívó), és mit ne mondjak, csoda! :D
Ezen oknál fogva a belső kozmetika tervben van. Mivel barátnőm férjhez megy, így van okom hazamenni Magyarországra és remélhetőleg a kis szabadságom alatt a belső kozmetika is meg lesz ejtve. Before/after képeket most már mindenképp fogok csinálni. Már előre kíváncsi vagyok és izgulok :)

 
>> SzervizAlfa 147 1.6 TS 105LE // 2013-07-07

Hát sajnos cserbenhagyott :(
Haza indultam a páromtól, az autópálya előtt pedig váltás közben recsegés-ropogás, kis égett szag. Az volt a szerencsém, hogy be tudtam kormányozni az autót a maradék lendülettel egy kis utcába, és nem a főúton kellett állnom vele.
Felső munkahenger és kuplungcsere lett belőle... A betét teljesen el volt kopva benne... drága holland elődöm agyon csúsztatta a kuplungot :S
Az a lényeg, hogy még a hazamenetel előtt kiderült a probléma, mert ha a német autópályán történt volna, azt nem oldom meg ilyen "egyszerűen".
Ez a mutatvány 680 euroba került (Hollandia).

 
>> EgyébAlfa 147 1.6 TS 105LE // 2013-03-18

Megvettem az autót, kezdetét vette közös életünk. Azt tudni kell, hogy én Hollandiában élek, és májusban vittem haza az autót először. Volt is nagy öröm, megcsodálta az utca :)
Szerelőhöz ott vittem el először átnézetni, szerencsére komolyabb baj nem volt vele. Olajcsere, szűrőcsere megtörtént, pollenszűrő is cserés volt.

Azt tudni kell, hogy itt Hollandiában nem villantanak, integetnek egymásnak az alfások. Hát én erről teljesen megfeledkeztem otthon, mikor is barátnőm rám szólt: "Integess, integess!"
"Micsoda?? Miért?"
Most már tudom... annyira furcsa volt, hogy az otthon töltött maradék 10 napban már figyeltem a cartársakat, és én is tellegettem, mosolyogtam :) Jó érzés :)