Blog >> katalizátor

hazahoztam, beteszem, jó lesz
...folyt. köv. tervek szerint tavasszal

Tegnap nagy utazások és idegeskedések árán sikerült eljutnom Érdre, egy alfa bontóba, ahol sikerült szert tennem egy ép katalizátorra. Sokáig kerestem ezt a fajtát, elkell mondanom nagyon ritka :( Volt benne még egy kontroll szonda is, aminek külön megörültem, mivel nálam az is kukás.
Egyenlőre még nem építem be, szükség van még pár alkotóelemre, hogy ne keljen 2x bepiszkolnom magam (remélhetőleg)
Egy kisebb időre sikerült összefutni Hozé-val és II knoXXX-al :)

>> EgyébWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 1.9 JTD // 2011-08-11

Omladozik a katalizátor palástja, valószínű a felfüggesztése is cserélendő, egyre nagyobbakat koppan az alvázhoz induláskor, váltáskor. Hangosnak is érzem az autót...de hogy ettől a kis foszlástól lenne?
Lásd kép1.

Aztán fogyott a vizem. Jól megijedtem, hogy kész, itt a vég, hengerfejes, ennyi volt. Hát nem. Szétfoszlott a kiegyenlítőtartály oldala!
Lásd kép 2.

Az új kiegyenlítőm már útban van valahonnan Lengyelországból. A katalizátor ügyön még spekulálok. Kéne egy jó kipufogóvég, mert az is szétrohadt, meg egy katalizátor ami kívülről még ép. Belül ennyi idősen úgyis csak ballaszt már...

>> SzervizKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-07-28

Ma (0728) reggel utánvétes csomagom jött Erhardtól. Megérkezett a hétvégén megrendelt (Bosal) katalizátor és a hétfő este utánrendelt jobb oldali féltengelycsukló porvédő (váltó oldali).

Már nagyon rég óta csörgött valami az autó alatt. Talán már egy éve is van, vagy még több.. Először hővédő lemezekre gondoltam, de mikor már mind rögzítve lett, a motortérben is, még az is ami nem mozgott:) akkor már nem maradt más, csak hogy a katalizátor lehet a hibás. Azért nem volt egyértelmű, mert nem mindig csinálja. Viszont idegesítő hangja van. Végül pár hete, mikor felkerült ismét a "diffúzor" lemez, akkor az aknában végigütögetve a rendszert kibukott, hogy ki a hunyó. Akkor egyből nem, de most megrendeltem és meg is érkezett már. Hétvégén kicseréljük. Remélem megszűnik végleg a csörgés..

>> EseményATE TR // Alfa 156 1.6 // 2010-07-23

A csúnya beszéd csak a sekélyes szókincsű emberek...
Kezdődött, hogy már nem megy a kocsi. Néha csörgött a kipu. Azt hittem a hátsódob megint. Utálom a kipufogót, mindig hangos. Lehet kéne egy normális kipufos. Apám jó lenne, de hogy segítene? Sajnos fizetni kell másnál ezért. LMM-re gyanakszom, mert gyenge a kocsi. Vagy nem is volt sose erősebb? :-) Már keményen csörög a katalizátor alul. Rosszul vagyok. Olaj nem csöpög már. Van melóm vele. Katalizátor csere, LMM csere, klíma gáz kéne beléje...meg szerintem visszakapja a régiüléseket. LMM és anélkül ugyanolyan fosul megy a gép.

>> SzervizWilly // Alfa 146 ti // 2008-05-21

Az autót már vásárláskor rossz kuplunggal vettem, de gondoltam csak akkor cserélem ha már megadja magát. Természetesen eljött ez a pillanat is. A pedál benyomásakor rázott a kuplung és hülye hangokat is adott ki. Természetesen gyári Valeo készlet (szerkezet-tárcsa-kinyomócsapágy) lett belerakva.

Ezen kívül folydogált a kormányszervó olajam is, mint kiderült a tartályon volt egy aprócska luk. Ez is ki lett cserélve.

A katalizátor és az első kipufogódob is nagyon rossz állapotban volt, ezért ezek kikerültek az autóból és egy cső lett helyette beépítve. :)

Km. óra állás: 192250

Köszönet Gerissimoéknak a szerelésért!