Blog >> multiecuscan

>> SzervizRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2016-12-22

Ezek az autók már nem Ladák és Wartburgok. Elég komplexek és sokféle hibaüzenetet dobhat a fedélzeti számítógép. Hogy ne legyek teljesen tanácstalan, ha valami hiba adódik, így beszereztem a BUDAVILL-től egy bluetooth-os ELM 327 OBD II adaptert.
Közben droberto talált egy olcsóbb forrást is. Észtországból is be lehet rendelni és postaköltséggel együtt is jobban megéri.
Használati utasítás nem jár hozzá, de fontos, hogy párosításnál, ha kódot kér, akkor 1234 (állítólag van, ahol az 5678 működik). Ez azért fontos, mert ha továbbnyomtam anélkül, hogy kódot írtam, akkor is azt írta a laptop, hogy csatlakoztatva van, de a Multiecuscan-en belül nem sikerült a csatlakoztatás.

>> SzervizGyapi Ɨ|ѯ // Alfa 159 2.2 JTS berlina // 2016-08-08

Kétszer rendeltem Kínából ocsó ELM327-t, egyik sem működött. Ezután a nem annyira olcsó, de jól működő, Cartársak által javasolt itthoni helyről szereztem be. Ez tökéletesen működik.

Próbáltam több szoftvert hozzá. Az általános szoftverek nem sokat érnek nekem, mert szeretnék majdnem mindenhez hozzáférni.
A multiecuscan látszik megfelelőnek. Az ingyenes verzióval - várakozásaimmal ellentétben - semmit nem lehet kezdeni. Ezért megvásároltam a licencet. Megéri.

Meguntam, hogy senki nem tudta a környékemen a szervizt kinullázni ezért beruháztam egy kis diagnosztikába. Nem egy nagy összeg innen rendeltem az ELM 327 interface-t meg a három színes kábelt, így már gond nélkül tudok kommunikálni a Giuval meg a Pandával! A Multiecuscan progit használom eddig bevált simán viszi mindkettőt! Az ELM is jó nem is kellett kiforrasztani az ellenállást belőle mint egyeseknél!