Blog >> úton

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2012-02-09

A ny hidegre való tekintettel kirándultunk egyet,nem messzire,csak ide a Helembai-hegységbe. Kellemeset másztunk,majd csipkebogyó evés után megtekintettük mit kezdett az idei fagy a Dunával.

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2011-11-14

E kellemes őszi napon a főváros 8. kerületébe vitt az Alfa,ahol is sajnos a szájsebészeten akadt dolgunk és amíg a kedvest gyötörték,addig én sétálgattam a környéken. Basszus,1200 ft.-ot hajítottam be a pénznyelőbe a parkolásért :(

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2011-07-05

Mielőtt hazaindultunk volna Nagyvázsonyból,még körülnéztünk egy kicsit Kinizsi Pál egykori lakóhelyén :)
A hazaút simán ment 3-as,4-esben :))
Hazaérve kupát kicsomagoltuk :))

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2011-06-30

Tele tankoltuk az Alfát és hosszú útra indultunk,nevezetesen a Seléniára,ami csak másnap lesz de utálok korán kelni,ezért ma indultunk el. A cél Nagyvázsony,ahol alszunk. Testvérem is jött velünk az újdonsült 155-ösével. Útközben megálltunk a tési fennsíkon,ahol is megtekintettük a szélmalmokat.

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2010-06-22

Tegnap délután óta szakadt az eső,ami meg is látszott a kis patakon,ami nagy lett.Olyannyira,hogy ki is öntött a falu közepén.Azért mi áttörtünk rajta :)
Egészen hazáig zuhogott és helyenként tavakon keltünk át de valahogy azért hazaértünk :)

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2009-11-03

És ismét úton vagyunk,ezúttal az egykori Gömör megyei Dubicsányba tartunk.
Igazi őszi időben keltünk által a Dunán Esztergomnál és Somoskő várát vettük célba,ami elég tetszetős volt,különösen a kilátás,nem beszélve a bazaltorgonákról,nemkülönben a szép őszi erdőről,még ha a tavat meg sem leltük,mit olyannyira kerestünk de hát sürgetett az idő,mert még Ózdon is volt dolgunk,nevezetesen bevásárlás,így is elment a nap de végül odaértünk időben és mivel a büfé nem üzemelt,kerestünk helyben frissítőket,majd este belaktuk a lakosztályt,felkészülve a másnapra mintegy :)

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2009-06-24

Egyszer csak minden előzmény nélkül azt talltam ki,hogy nekünk most Ócsára kell mennünk.És így is tettünk.Amilyen szar út vezet Ócsára,ahoz képest sok szépet láttunk.Ottvan például a háromnegyed évezredes román-gótikus templom,amit valahogy megkaparintottak a reformátusok.Lenyűgöző volt kívül-belül.A templom mellett helyezkedik el a tájház,ami hat rgi paasztházból áll és tele van érdekességekkel,mint például babamúzeum,meg mindenféle régiség a múltból.
Miután körülnéztünk,megtekintettünk egy vasúti modell kiállítást,ahol mindenféle terepasztalokon mindenféle vonatokat láthattunk.Következő célunk a pincesor volt,amit harmadjáa sikerült megtalálni de megérte.Különleges hely ez.Errefelé másként pítik a pincéket.Először is jó mélyre lefúrnak és nem lépső visz le,hanem lejtő.Odalent szembe is és balra-jobbr nyitnak járatot,ahol 6-7 fokos hőfok uralkodik.A lejtős rész fölé pedig nádtetőt emelnek,amit érdekesen fonnak be.
Présházat nemigen építenek,legfeljebb padokat a bejárat elé.Mindenesetre érdekes hangulata volt a helynek.Hazafelé egy kedves meghívásnak tettünk eleget nagy örömmel:Zsifiékhez ugrottunk be egy kis időre.Majdnem úgy volt,hogy ők is kirándulnak velünk de sajnos nem jött össze.Ámde így volt ideje Gizusnak finomságot sütni,amit nagy erőkkel fogyasztottunk.Sofőrként én ásványvízben utaztam,amivel egyedül maradtam :)
Sajnos éjszakás voltam,ezért időnk hamar lejárt.

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2009-05-28

Megkezdtük rendes évi nyaralásunkat,amely ezúttal Baranyába vezetett,mivel úgyis készültünk Seléniára és utálunk korán kelni,ezért négy nappal előbb keltünk útra,hogy legyen idő megnézni a környéket :)
Útközben megálltunk két helyen kastélyt nézni:Nádasdladányban,ahol a Nádasdyaknak van nagyon szép ,Tudor stílusú kastélyuk.A berendezés egy része még eredeti.Épp szünnap volt de azért beengedett a házinéni és volt olyan kdves,hogy kalauzolt is :)
Következő megáló a Dégi Festetics kastély volt.Ez nem volt annyira szép de nekem nem jönnek be a Pollack Mihály dolgai.Ha kell,ha nem mindenhova oszlopokat tsz.Viszont a kastélypark gyönyörű volt,hatalmas fákkal,elég nagy tóval.

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2009-05-18

Székesfehérvárott időzvén eszembe ötlött,hogy mily sokszor haladtunk el a Kégl kastély mellett sose nem meg nézve de most volt időnk és megtekintettük.A tetőt kicserélték legalább de ráférne szegényre a felújítás.Valószínűleg még nem nyúltak hozzá az elmúlt 125 évben,amióta áll.Most valaki megvette,talán kezd vele valamit.
Sorompót már szereltek fel,úgyhogy gyalog kellett besétálni :)
És ha már a múltban vájkálás,akkor hazafelé még megálltunk a volt Bicske-Fehérvár vasútvonalon levő vértesacsai és alcsúti vasútállomásoknál.Kiváncsi voltam mennyire hatékony az enyészet.29 éve zárták be a vasútat és elvileg csak szüneteltetik de már alig voltm nyoma a vaspályának.Természetesen ellopták a síneket és az épületek összedőlés közeli állapotban leledzenek.

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.8TS8V // 2007-09-03

Pannonhalmát céloztuk ma meg kirándulásilag.Győrben tankoltam.735 km-t mentem 51,5 liter benyával addig.Ez 6,8-as átlag.Bodottá!Szóval mentünk az apátságba,mely csak vezetéssel látogatható de jó fej volt a srácos és pompás volt az objektum.A könyvtár különösen nagy hatással volt rám.