TomiRER - főkép
>> EgyébAlfa Giulia Super 2.2 // 2024-03-31

Régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy leírjam én is, hogyan is lettem Giulia tulaj, megkésve bár, de most ez következik :)

Jó ideje gondolkoztam azon, hogy szeretnék váltani, nézelődtem, érdeklődtem, de az Alfa mindig a perifériára szorult, hiszen más közegben mozogtam eddig. Amikor először lehetőségem volt tovább lépni még a Giulia elérhetetlen volt nekem, így a 159 volt a kiszemelt (ó annak az eleje, az arca, na az gonosz :D), körülöttem persze egyből ment a "szar olasz" stb. végül egy kihagyhatatlan ajánlat és a körülvett ellenszenv miatt egy másik autós vágyam vált valóra. Pár év eltelt azóta, Giuliából is egyre többet láttam az utcán, így a vágy megmaradt, aztán sóvárgássá vált. Akkorra már utánam a vízözön felkiáltással is venni szerettem volna egyet, szerencsére a józanabbik felem, a feleségem, ilyenkor észhez térített. Egy szép napon azonban minden lámpa zöldre váltott. Nos, ez pont akkor történt, amikor az autóárak szépen meneteltek felfelé...így már kicsit szűkebb körben, de szerencsére tudtam szemezgetni, kb. az igényeim megtartásával. Kellett is...végül a legvégére hagyott, tőlem legmesszebb lévő autó maradt hátra, nem baj nézzük meg, max. még várunk. Először kellett volna ezt megnéznem, "mennyi mindentől megkíméltem volna magam"...ekkor találkoztam először, ha mondhatom így, az Alfás közösség segítőkészségével, ami nagyon meglepett, miután kifizettem a vételárat, szűk egy órán belül, volt eredetvizsga, biztosítás és egy forgalmi, amin én szerepeltem tulajként :) Az út hazafelé, mondhatni mámor, megvan, az enyém, én vezetem és integetünk, villogunk egymásnak a többi Alfással, nem tudom leírni jobban, de valószínűleg tudjátok mire gondolok.

(Amúgy azt a ami napig nem értem, hogy miért kérdezte azt minden eladó, a kereskedők is, hogy "Milyen Alfád van/volt eddig?")

Aztán jött az első éjszaka...sajnos nálunk az autó az utcán lakik, szegénynek idomulni kellett egyből :( Mit is mondjak volt egy jó kis jégeső az éjjel, de hogy ennek nyomai ne maradjanak egyedül, valami nagyon ügyes meghúzta horoggal a scudetto mellett is az este folyamán. Dühöngve egy sort, továbblépve ezen, kértem időpontot egy vásárlás utáni szervizre, ám kicsit messzi volt az időpont, gondoltam, akkor egy olajcserét húzzanak is ki a munkalapról, azt nem szerettem volna addig húzni, megcsinálom én, mi baj lehet. Lehet? Persze, lett. Olaj, gyári szűrők megvéve, szabadidő adott. Hajrá! Igen, 10 perc után jött is a csatakiáltás! Amit láttam nem vártam, az olajleeresztő csavar kerekre volt nyalva, pár próbálkozás után, inkább elengedtem, pedig más autón már sikerült megoldani nem egyszer. Szerviz felhív, mégis kérek egy olajcserét, de biztos, ami biztos szóltam, hogy van egy kis probléma vele, na így viszont valamiért ezt nem vállalták, nem baj, de legalább a többi műveletet előre hoztuk, mert lett szabad időpont előbb. Az olajcserét egy kis szerviz megoldotta végül simán. Érdekesség, hogy a szervizkönyvben volt egy pecsét olajcseréről, az akkori közelmúltban...
Vásárlás óta szúrta a szememet a fék, de nem volt még szemre olyan állapotban, hogy kuka lenne, de nem. "Ha megkapja amit kíván, nem hagy cserben" felkiáltással végül következett egy tárcsa+betét szett csere, helyreállt a lelki béke :D

Nagyjából így érkeztünk meg a jelenbe, eddig csak pozitívan tudok beszámolni az autóról, és az Alfás közösségről is, akár élőben, akár online.

Van még pár dolog, amit még szeretnék változtatni, csinosítani rajta, de az már egy későbbi történet, ha meglesznek innen folytatom.

Ps.: Azért egy légtömegmérőt most kért a kisasszony :)