Mutasd

>> Egyéb2011-05-22

Épp egy éve,hogy a 159-et használom.Ezidő alatt valamivel több,mint 14ezer kilómétert mentem vele.Ez egy "jubileumi" blogbejegyzésre ösztönzött:-)).
Kezdeném a lényeg lényegével:összességében nagyon elégedett vagyok a gép eddigi produktumával.
Miután megvettem az autót,csak aztán kezdtem el olvasgatni a 159 topicban eme típus "betegségeiről"-amiből volt bőven-kissé megrettentem:S."Nehéz","lomha","sokat fogyaszt","kormánymű-gondok","EGR-gondok","DPF-gondok",stb-stb.
Egyenlőre nekem-szerencsére-mások a tapasztalataim.Bár az EGR-szelepet nekem is ki kellett cserélni (nem is volt olcsó) más rendellenes meghibásodás nem történt.
A fogyasztása minden körülmények közt kb. egy literrel magasabb mint az elődé(156 sw 1.9 jtd 8v 110 le),de ez -sztem-teljesen normális.Hiszen van közel 300 kg plusz súly,de van 40 lóerő teljesítmény-többlet is.
Az igaz,hogy a jó minőségű kamyargós országutakon és az autópályán érzi magát elemében,amellet városban is használható(nem dugul el egyszerre a dpf).
Egyenlőre kormánymű gondom sem volt,bár a szervóolajat lecseréltük biztos,ami biztos.
Nemrég kapott a drágám egy komplett nagyszervízt is,úgyhogy most tökéletesnek mondanám a gépet,ha attól a kis futómű-zörgéstől eltekintek,amit hallat az autó a "kiváló" magyar utakon.Még nem sikerült kinyomoznom,hogy melyik futóműalkatrész fáradt el,de majd arra is sort kerítünk.
Tehát mégegyszer:én személy szerint nagyon jó autónak tartom a 159-et,mellyel gyorsan,biztonságosan,kényelmesen,sportosan,stílusosan lehet eljutni A-ból B-be.
Úgyhogy továbbra is nagy szerelem az Alfa Romeo-talán egy életre:-)).