Mutasd

>> Esemény2011-09-21

Régóta készültünk erre a túrára.Most végre sikerült kellemesen eltöltenünk négy napot ezeken a szép helyeken.
Indulás péntek reggel.Néhény óra autózás után első megálónk az Unesco- világörökség részét képező Cesky Krumlov.Gyönyörű környezet,egy középkori kastély és óváros,koraőszi napsütés..................mi kell még:-))?
Hogy mi???Tök véletlenűl belefutottunk a cseh Ferrari-tulajdonosok klubjának találkozójába.Vagy tizenöt olasz paripa ágaskodott a főtér kellős közepén.Nem győztem betellni a látvánnyal:P.
Ezután a cseh sörgyártás egyik legjelentősebb városába,Ceske Budejovicébe vezetett az utunk.Egy gyárlátogatás következett mikoris megnézhettük hogy is készül a világ egyik leghíresebb söre a Budweiser.Természetesen a kóstoló sem maradt el:-)))!
A következő úticél Prága.Viszonylag könnyen megtaláltuk a belvárosi szállodát.Lepakoltunk,zuhany,majd elköltöttünk egy kellemes vacsorát két sör társaságában egy közeli étteremben.Ezek után az elalvással semmi gond nem volt:-O.
Az elkövetkezendő két napot Prága felfedezésének szenteltük.Lőportorony,Vigadó,az Orjol,az Óváros tér,a vár,a Szt. Vitus Katedrális,a Károly Híd,a Vencel tér és még sorolhatnám.Persze a gasztronómiai élményekről sem feledkeztünk meg.Finom sörök,kolbász,sült csülök káposztával krumpligombóccal,hmm..........
Kedden reggel indultunk haza Telc érintésével.Ez szintén egy csodás hely,középkori belvárossal kastéllyal,várral,színes házacskákkal.
Egy késői ebéd után vettük az irányt hazafele.
Felejthetetlen négy nappal ajándékozott meg minket Csehország:-)).
Összesen 1014 km-t mentünk.Átlagfogyasztás 6,4 liter négy személlyel,csomagokkal.