Mutasd

>> Esemény2013-03-03

Ma végre szép tavaszias idő van, úgyhogy kisláűnyommal újra űzzük a tél előtt abbahagyott hobbinkat: mentünk lovagolni :-)
Abonyból Tápiógyörgyére vezető út eléggé ramaty állapotban van. Újszilvásig teljesen új, lehet tolni neki, de mivel jobbról-balról erdő, nem árt vigyázni az őzekre. Újszilvástól T.Györgyéig viszont borzalmas, kivéve a közepén egy 4 km-es szakaszt.
Szóval mintegy 23 km-es utat majd 30 perc alatt lehet megtenni, mert a rossz szakaszokon csak 40-50 km/h-val lehet menni.

Mikor elindultunk, normális volt minden. Majd kb 6 km megtétele után egyszercsak a pillanatnyi fogyasztásmérő adata felugrott 9 l-re. Normális esetben 110-nél 6.ban 5,3-5,9 a fogyasztás.
Na, mondom, ez regenerál. Viszont a turbónyomás nem emelkedett meg.
Mivel a láthatáron feltűnt Újszilvás lakott területe, visszavettem 4.be, és 2500 rpm-en tartotam. A lakott területen ugyanez a fordulat 3.ban. Tovább így a rossz szakaszon. Eközben a pill. fogyasztás végig 10-12 között ingázott.
T.Györgyén az egyik kanyarban egyszercsak leesett a pill. fogyasztás 6,2-re. Utána már 2500-as rpm-en 3.ban nem mutatott 6,3-nál többet.
Most fordult velem először, hogy, egy teljes regenerálási folyamatot végig tudtam követni.
Majd délután még léecsekkolom a MES-el is.