frusciante - főkép
>> AutóápolásAlfa 147 1,9 jtdm // 2018-05-22

Hátsó fékek után belelkesedve felújítottam az első fékeket is. Illetve megtudtam, h nem rontottam el a rendelést amikor szenzoros betétek érkeztek előre.... Ezek szerint a paripa visít ha elkoptak a betétek.... Ettől azért még messze volt de cseréltem a betétet is illetve a nyergek és a patkók is kaptak kis fényt... Nem lakkoztam sem elöl sem hátul. A cél nem az volt h virítson a nyereg, hanem h ahol rozsda van ott szünjön meg létezni... Elöl nem nagyon volt rozsda inkább kosz... Mindenesetre jobb lett mint volt... :)

 
>> AutóápolásAlfa 147 1,9 jtdm // 2018-05-14

Rally után másnap nekiáltam befejeztem a hátsó fékek felújítását. Porvédők gyári újak patkók cserélve lefújva, újra zsírozva, nyergek felújítva tömítések cserélve, tárcsák rozsdásodó része, rozsdamarózva lefújva. Így már nem bántja a szemem semmi hátul. Küszöb beszerzés folyamatban utána megy küszöb cserére. Utána megcsinálom az első fékekkel is ugyanezt... Bár ott nincs rozsda csak kicsit le kell takarítani a nyergeket.

>> AutóápolásAlfa 147 1,9 jtdm // 2018-05-09

Hátsó féktárcsák, a patkók, illetve a porvédő lemezek rommá vannak rohadva, biztos nem azért mert osztrák a drága.... :) ugyan csakvegy rövid délután maradt rá, de elkezdtem a felújítást. Komplett fék le, porvédő maradvány le. Tárcsa rozsdamarás, festés... Patkó van párban szép állapotú, felújítókészletből gumik felhasználása, aztán rozsdamaró, bár erről inkább a kosz jött le még nem volt rozsdás, aztán festés. Végül a porvédőből is felkerült a gyári új... Rally után küszöbök aztán fényezés és ha visszakapom befejezem a másik oldalt és ezen a féknyerget is lefényezem... Pár képet rakok fel... Azért csak szebb le sz...

 
>> AutóápolásAlfa 147 1,6 120le distinctive // 2018-05-08

Egymás után elhalt a két első alsó hangszóró, cseréltem őket, illetve tavaj előtt le akartam bőrözni a kárpitot de nem sikerült.... Így cseréltem mindkettőt. Szép lett az eredmény ráadásul újra van hang elöl... :) patenteket itt is cseréltem ami nem volt jó.

 
>> AutóápolásAlfa 147 1,9 jtdm // 2018-05-08

Beraktam mindegyik ajtóba plusz 1 csipogót, ha már volt itthon és kicseréltem minden kicsit is viseltes patentet. Illetve megérkeztek a hátsó tárcsák zsír új gyári porvédői. Most már csak le kell fényeznem a patkókat és a nyergeket és cserélek mindent rozsdamentesre...

 
>> SzervizAlfa 147 1,9 jtdm // 2018-05-06

Anyóson kattogot a hangszóró... Rendeltem Bose alsó és felső hangszórókat, mert ha csak az egyiket rendelem meg tuti, h a másik a szar.... Nos a gyári Bose rendszerben a felső csipogó nincs.... Ugyanis rá van építve gyárilag az alsó hangszóró elejére... Nekem ez okozta a kattogást, ugyanis a csipogó mágnese levált és beleesett a nagy hangszóró membránjába... Kicseréltem plusz beraktam a felső helyre is egy csipogót... Biztos ami biztos, vagyis inkább ha már itt van legyen haszna... Hétfőre ideér még 3 csipogó meg kettő nagy hangszóró, ugyanis a benzinesben is leszállt korábban az anyós alsó... A bal ajtóban Egy csavar kiesett a helyéről az ott lévő műanyag rezgett... Csavar megtalálva visszacsavarozva... Csenddd... Megfizethetetlen... Végre kuss van... :) közben kezdek rájönni, h pályát tévesztettem... Gyakorlatilag nincs olyan szerszám amit alfák szereléséhez gyártottak és nekem nincs.... Leszámítva a vezérlés cseréhez szükséges dolgokat az az egy dolog amit nem merek magamnak csinálni... Asszony szerint is jó nézni mikor szerelem valamelyik gépet, mert megszáll valami... Kisimul az arcom... :) érdekes, h a legtöbb szerelö köpköd ha olasz autót kell szerelnie engem meg megnyugtat... Lehet hülyén vagyok bekötve.... :)

 
>> Tuning és extraAlfa 147 1,9 jtdm // 2018-04-28

Végre elkészültek az első ülések. Romjaikból lettek feltámasztva ugyan, de ez már nem látszik rajtuk... Röpke 11 nap és csekély pénz(148.000) ellenében újra gyönyörűek. Így a belső szépítkezést egy időre lezárjuk. Selénia Rally után megyünk küszöb cserére és teli fényre... Szóval a nyárnak már elvileg rozsdamentesen, és kívül-belül megszépülve fogjuk kezdeni

 
>> SzervizAlfa 147 1,6 120le distinctive // 2018-04-17

Igaz, vagy 5 éve el vagyok maradva a Ts blogjával, de innen folytatom, illetve majd elkérem a szerelőmtől is az elmúlt 5 év anyagát. Most egy sima olajcsere volt szűrőkkel.

>> SzervizAlfa 147 1,6 120le distinctive // 2018-04-12

Szereztem hozzá szinte új hátsó dobot már csak fel kell tenni. Kézifék szoknyát is cseréltünk szinte újra.

 
>> Tuning és extraAlfa 147 1,9 jtdm // 2018-04-12

Végre hozzá jutottam, egy Ti ülésszethez. Igaz az első üléseket fel kell újítsam remélhetőleg kapok olyan árat egy kárpitostól, h megérje... A hátsó ülések hibátlanok... Elhoztam mellé a könyöklőt, kézi és váltó szoknyákat mind hibátlan.
Illetve komplett hátsó féknyerget patkóval párban ha lesz időm kicserélem őket az enyémre mert ezek sokkal jobb állapotban vannak...