frusciante - főkép
>> SzervizAlfa 147 Q2 rosso // 2020-12-11

Az olajcseres blogokkal kicsit el vagyok maradva. Ha jól számolom 2 bejegyzést mulasztottam el...🤷😔 (176.000;186.000)Mindenesetre a jelenlegitől folytatom. Szóval összes szűrő (gázolaj is mahle )plusz olaj cserélve.

Jobb hátsó kerékcsapágy csere. Skf került be.

>> SzervizAlfa 147 Q2 rosso // 2020-08-31

Csattogtunk így az alig két éves tárcsat csereltem. Contitech került be. A reginek látszólag egyébként semmi baja nem volt... A gumi is újszerű volt benne mégis a felső fém részt el lehetett mozdítani a gumin

>> Tuning és extraAlfa 147 Gta Q2 // 2020-08-25

Csabival rendeltünk a totallyalfatol shortsiftert. Beépítettem, leteszteltem és jelentem nagyon bejön. Sokkal rövidebb a váltógomb útja. Vége a málnakavarásnak! Lassan már csak az optikai dolgok maradnak...

>> SzervizAlfa 147 Gta Q2 // 2020-08-25

Amióta megvettem a gépet volt egy kis súrlódo hang a valtobol. Ez a vége felé erősödött ezért úgy voltam vele, hogy addig szedjük le és nézzük meg amíg nincs nagy baj. Dzekhez vittem. Nyelestengelycsapagy és egy fokozatvalaszto volt elfáradva. Váltó teljesen szetszedve, összerakva, ujeapasztazva. Fotengelyszimeringnek nem volt baja de csereltettem ha már lent a váltó. Ebből Victor Reinz került a gyári helyére. Illetve kapott egy új kuplungszettet is ha már lent volt a váltó úgyis. Végeredmény hibatlan. Minden nem odaillő hang megszűnt. Kuplung vajpuha.

>> Tuning és extraAlfa 147 Gta Q2 // 2020-07-11

Az egyik cső hő hatására kicsit elkezdett tágulni. Nem szerettem volna ha vmikor vhol gondol egyet és elfarad. A gyári csövekkel egy árban volt a Twinznek egy szilikon szettje. Időtállóbbnak tűnnek mint a gyári úgyhogy ezt választottam. Otre elteszem a gyárit 😃

>> AutóápolásAlfa 147 Gta Q2 // 2020-07-07

Korábban rendeltem gyári új légszűrőházat illetve hozzá minden kis konzolt, rögzítőt amiket külön kell megrendelni. Így minden csavar és anya is zsír új rozsdamentes. Legkésőbb 10.000kmenkent vagy évente úgy is szét kell szedni így egyszerűbb lesz a történet. Ha már ezt cseréltem a KN szűrő átesett egy tisztításon és olajzason. Ha minden jól megy legkésőbb jövő héten kedden megérkezik a twinztol a hűtés rendszer összes gumicsovet helyettesítő szilikon cső készlet. Már alig várom azok cseréjét. Ha az is meglesz elviszem az autokorbelekhez egy mérésre a gépet.

>> Tuning és extraAlfa 147 Gta Q2 // 2020-07-03

Beépítésre került egy wiechers első felső merevitö illetve cseréltem pár műanyag elemet a motortérben melyek elfáradtak az elmúlt 17 évben.

>> SzervizAlfa 147 Gta Q2 // 2020-06-27

Olaj és szűrők cseréje. Mellette kuplungmunkahenger generator és feltengo gumiharangok cseréje. A szervizt Csöri végezte. Emellett bekerült a kocsiba egy toronymerevito illetve usbs töltő a szivargyújtó helyére. Csörinel azt kaptuk amit vártunk.

>> SzervizAlfa 147 Gta Q2 // 2020-05-12

Amikor megvettem a gépet nem cseréltem vezérlést mert szinte új szettel kaptam.
Ami cserélve lett:

-Hengerfej tömítés
-Szelepfedel tömítés
-szelepszarszimeringek
-par hidrotoke
-kipuf tömítések az összes
-szivocso tömítések
-valto oldali motortartobak
-generator feszszabalyzot
-vezerles szett femlapatos vizpumpaval
-osszes lengőkar elől hátul alul felül mind trw
-hosszkitamasztok
-toronyszilentek kayaba és trw
-egy katica a 4-5-6os henger leomloben
-ket kipifcso melyekben a rezocsovek vannak
-rugok gatlok állítható novitecre
-kozep és hátsó dob Supersprint

Ha a szervíz árához hozzá adom az általam vitt alkatrészek árat (összes lengőkar, hosszkitamasztok, a novitec szett, és a supersprint valamint a kipuff többi része) akkor páran leülnenek...😃😉😎 De minden forintot megér.
-tuti van amit elfelejtettem de a nagyját szerintem leírtam.

Ja kapott új felnit frissen fényezve új pirellikkel.😃


2020.05.08.
Km: 114.200.

 
>> Tuning és extraAlfa 147 Q2 rosso // 2020-04-29

A 47esek szivargyújtói nem a típus erőssége. Tekintve hogy nálunk senki nem dohányzik egyik autonkban sem felesleges is volt. Így beépítettem a helyére egy dupla usb portot. Nagyon jó megoldás és csak azt bánom H korábban nem jutott eszembe. A yatournak hála már volt usb port a kocsiban de abban folyamatosan van is egy usb amiről a párom hallgatja a zenét így most van még két port egy telefon töltésre egy a dashcamnek...