frusciante - főkép
>> Tuning és extraAlfa 147 Q2 rosso // 2020-04-21

Megsajnaltam a GTA ülésszettet és úgy döntöttem hogy bekerül a Q2be... Kicsontoztam, kiporszivoztam a belteret és bekerültek. Előtte lévő héten pedig lecsaptam egy szett gyári 18as ducati Corse szettre. Ez is felkerült. Így most már tetszik a gép az 1es számú pilótának is... Az asszonynak.

 
>> EgyébAlfa 147 Q2 rosso // 2020-03-01

Szerettünk volna a kocsiban usbn keresztül zenét hallgatni úgy hogy az ne menjen se a belső esztétika se a hangminőség rovására. Így az egyetlen értelmes megoldas a yatour beszerelése volt. Szépen befaragtam a kesztyűtartoba. Kormányról is vezérelhető és az oracsoporton is megjelenik mintha gyárilag is ilyen lett volna...

 
>> AutóápolásAlfa 147 Gta Q2 // 2020-02-18

Tegnap befejeztem a teljes belső ápolást Autoglym cuccokkal tisztítva és balzsamozva a teljes bőr állomány. Csak dicsérni tudom ezt a termék csoportot.

 
>> EgyébAlfa 147 Gta Q2 // 2020-02-18

Amióta megvettem 90%osan ismertem az autó teljes előéletét új kora óta. Pár napja viszont sikerült beszélnem az autó első tulajdonosával (helyesebben mondva a 2. Tulajjal aki az első tulaj fia). Az autó a fiat alfa Romeo Magyarország bemutató autója volt. Az Autóház Boldizsár helyezte forgalomba 2003.07.10.en. Tesztautokent jópár újságcikk készült róla. Innen került át a Csíki Begeekhez akik 2006.04hoban értékesítettek 22.000kmel a Béla Epespajanak. 3 év gondtalan használat után elszakadt a vezérlés( sajnos Béla bevallása alapján is ennek a cseréjét hamarabb el kellett volna végezni rajta). Az autó ez után 3 év pihenésre kárhoztatott. 2013ban Béla átvette Édesapjatol és Robert Geierek találtak hozzá egy donort aminek a hátulja sérült de a hajtás teljesen épp. Az osztrák gép(ami még mindig ott van Roberteknel legalábbis ami maradt belőle) is hasonlóan keveset futott alig volt benne 70.000km. A komplett hajtasat megkapta.( Ezt a gépet én személyesen is megnéztem, lekérdeztem illetve amit lehetett még kimentettem belőle de erről már írtam blogot). 2018ig használta . Ebben az évben eladta annak a tulajdonosnak akitől én vettem. Neveket azért nem említek itt részletesen mert nem kérdeztem meg őket arról hogy megemlithetem e őket a blogban.2019 óta én intézem a sorsát és mentem meg az enyészettől...😉

 
>> Tuning és extraAlfa 147 Gta Q2 // 2020-02-06

Miközben garázsdísszé avanzsálja a tél a GTAt azért csöpögnek hozzá csendben az alkatrészek és apróságok. Elég sok cuccot halmoztam már fel így szeptember óta és még úton is van pár csomag. Tavasszal lesz egy nagy szervíz amikoris mindezek beépítésre is kerülnek. Érkezett két novitec cucc amiket viszont külön blogban említek mert inkább talán a tuning kategória mint a szervíz. Az egyik egy novitec stradale gátló rugó szett a másik meg egy novitec hátsó lámpa sor. Utóbbi miatt ki is álltam a garázsból hogy beepitsem és mellékesen kicsit járjon a v6 mert már 3 hónapja vagy talán még régebb óta be sem indítottam... Közben érkezett még egy szett 18as multospoke is nagyon szép állapotban de még agyalok rajta hogy tavasszal erre vagy a 17es GTA szettre ültessük rá a gépet... Tavaszig még van idő megálmodni...😉

>> EgyébAlfa 147 Gta Q2 // 2020-01-10

Kapott új szilikon és alu szivocsovet. A gyári hibátlan azt el is tettem. Mellé jött egy kn légszűrő betét illetve simota kartergazszuro. Illetve van még egy teli csomagtartó alkatrészekkel olajjal szűrőkkel amiket be kéne építeni illetve cserélni ha lenne rá idő..kapott 18as multispokeot is, ja és az injektor híd is kapott új fényt illetve a szivocsovek új Victor reinz tomiteseket. Készülget a következő szezonra csak sajnos kevés időm marad rá...😒

>> SzervizAlfa 147 Q2 rosso // 2020-01-10

Megvan az első közös 10.000 ennek örömére megkapta a nálam szokásos olaj és szűrők cseréjét. A folyamatot megspékeltem egy kis kellemes légszűrőház cserével mellé egy levegőcso csere is befigyelt ami a turbó és a legtomegmero közt van illetve a váltó tetején lévő rudazatot szedtem szét cseréltem a gumi gyűrűit megzsiroztam és osszeraktam... Ja és kapott két új gyári ulesfuteskapcsolot.
Olajat xadot kapott Mann filtereket, a többi gyári új alkatrész volt...

>> Tuning és extraAlfa 147 Gta Q2 // 2019-11-20

A felső motortarto bakom/motorstabilizator szilentjei eléggé gatyak voltak. A kocsi nagy gazadaskor balra elvetelnel jobbra indult. Rendeltem piros strongflex szilenteket hozzá amiket be is tettem. A művelet adott pár kihívást de nem volt ultra szívás.
1x ki kellett vágni a régi szilenteket. Ezeket én patyolatra kiszedtem mint utóbb kiderült feleslegesen. Ugyanis a stabilizátor gyári szilentjei egy plusz fém karikaba vannak ragasztva és úgy lettek bepréselve.
2. A szilentek után a belső karikákat is el kell távolítani ugyanis a strongflex szilenteket akkorára mereteztek h azok a belső karikakba nem a kulsokbe viszont pontosan passzolnak.
3. Bepréselni az új szilenteket. Én ezt egy nagy satu segítségével oldottam meg.
4. Venni kell egy nagyobb alatetet ugyanis a motor felé menő csavar fején az új szilent képes lemászni ezt owneren egy tulaj videón is megmutatta.
5. Beszerelésnel a stabilizátort tartó konzol csavarjait le kell lazítani mert a két csavar kicsit másképp fog állni az új szilentekkel.
6. Rakjuk be így a két csavart majd húzzunk meg mindent nyomatékra és kész is vagyunk.

Eredmény:

A motor beton stabilan áll a helyén. Egyik kartars szerelője által felvetett "így nem csillapítja a rezgést" felvetést megcafolom. A rezgés kézzel kitapogatva az első szilenten érezhető ez minimálisan továbbadja a stabkarnak ami továbbadja a második szilentnek ahol a rezgés eltűnik. Utana sem a csavaron sem a tartó konzolon sem a kasztnin nem érződik rezgés.

 
>> SzervizAlfa 147 Gta Q2 // 2019-11-05

A váltó szerkezetben lévő kis rudat szemrevetelezes miatt szetszedtem illetve rendeltem hozza azt a ket műanyag gyűrűt gyarit. A rúd nem volt berohadva ahogy az a 6gangos 47-56-gt vonalon megesik... Sőt újszerű állapotban van a két gyűrű se volt gáz de ha már ott voltam csereltem a rudat grafit zsirral megkentem. Illetve a valto tetején lévő kemlelonyilasrol hiányzott a fedél ezt is rendeltem gyari újat. A kocsi mar vagy 2 honapja nem volt sehol kicsit jarattam a mocit...

>> EgyébAlfa 147 Gta Q2 // 2019-10-29

Tegnap befejeztem végre a donor bontasat is... Rengeteg karosszéria elem illetve egy komplett belső és még sok apróság lett beszerezve tartaleknak... Sajnos sok dolog van amit már most sem lapni a gtahoz ujonnan úgyhogy be kell tarazni amivel csak lehet. Külső elemek közül csak első lökhárítóm nincs minden egyéb ami nem olxan mint a sima 47en spejzolasra került... Az ülésszettnek még nem tudom mi lesz a sorsa mert annyira szép állapotban van hogy lehet beteszem a kocsiba. Elkotyavetyelni biztos nem fogom sok helyet nem kér. Az egyik szettet ami nem lesz a kocsiba vagy beteszem a Q2esbe vagy sajnos csak el kell adjam fotelnek sajnalnam megcsinalni bár kétségtelen jól mutatna a nappaliban. 😎 Remélem találok rá olyan vevőt aki tudja mi ez és megbecsüli...