Mutasd

>> Autóápolás2014-05-02

Tizedik napja, hogy tulajdonomban a vas, és már nem bírtam tovább nézni a siralmas külső-belső látványt, így nekiugrottam egy teljeskörű szépítkezésnek az autón.

Indításképpen belül kegyetlen alapossággal kiporszívóztam minden centimétert, így azonnal tisztább szagú lett a beltér, nem beszélve az előző tulaj által rám hagyott kacatok felbukkanásáról, amelyek az ülések alól/közül jöttek elő, engedelmeskedve a vákuum erejének (zsebkendő-gyűjtemény, oxidált 100 forintos, hétvégi Teszkó-bevásárlás nyugtája stb.).

Ami a külsőt illeti, saját kezűleg lepolíroztam (Turtle Wax-szal) a teljes kasznit, ennek eredményeképpen eltűntek a kisebb karcok, a fényezés pedig visszanyerte Itáliában megálmodott színét. :-)

Ezután az összes külső műanyagot/gumit átfújtam szilikonnal, mert az évek során a Nap durván kiszívta őket. Nagyon elégedett voltam a művelet után, az összes fakó műanyag elem diszkréten csillogó koromfeketévé változott (képek), másrészt így tartósabb marad az anyag, nem fog megkeménykedni, repedezni.

Zárásképpen pedig megpucoltam minden üvegfelületet kívül-belül, hogy egységesen ragyogó legyen a verda.

Mire végeztem mindennel, majdnem be is esteledett, az Alfa viszont egyértelműen megfiatalodott néhány óra leforgása alatt, letagadhatna most pár évet! :-))