2020-07-03

916-os találkozó a Börzsönyben

Az utóbbi években remek kis közösség jött össze az Amore Spideres topikjában. Van egy masszív keménymag, de egy-egy találkozóra mindig jönnek újak is, akikkel nagyon jól érezzük magunkat, autózunk, beszélgetünk.
Események >> 2020  

Zselé beszámolója:

Annyi minden elmaradt – és elmarad - az idén a nyavalyás vírus miatt. Elmaradt a Selénia Rally, amit többen nagyon vártunk, és ugyanez volt a sorsa az idei AlfaCity-nek is. Nem tudom, melyik Spideres mit csinál egy világméretű koronavírus járvány idején, én azért párszor elővettem a kedvencemet, elmentem vele kisebb ügyeket intézni, boltba, dolgozni – aztán leállítás előtt még beleraktam mindig azt a 15-20 kilométert, ami a bemelegedéshez szükséges. Az sem okozott gondot, ha ez az eredeti úti cél többszörösét jelentette :)

A tavasz és a nyár viszont a találkozókról is szól. Az utóbbi években remek kis közösség jött össze az Amore Spideres topikjában. Van egy masszív keménymag, de egy-egy találkozóra mindig jönnek újak is, akikkel nagyon jól érezzük magunkat, autózunk, beszélgetünk. A tavaly őszi balatoni szezonzárónk nagyon jól sikerült, akkor még senki sem gondolta, hogy idén nyárig kell várni a következő közös megmozdulásra (azért a veszély elmúltával voltak, akiknek sikerült kisebb csoportban összejönni).

07.04 volt a kitűzött dátum, egy szombati nap. Sokáig függőben volt, ki ér rá, ki nem, végül pár nappal korábban én és Fornitore megbeszéltük, hogy mindegy hova, de valahova megyünk, akárhányan is leszünk. A javaslat a Börzsönyre esett. Már tavaly meg szerettem volna csinálni ezt a kört, de akkor elmaradt. Végül az aktivitás is megnőtt, és ami nagyon pozitív volt, hogy GTV-sek is jelezték csatlakozási szándékukat. Így egy nagyon jó kis 916-os típustalálkozó lett a dologból.

Szombat reggel találkoztunk Dunakeszin egy benzinkút parkolójában. Egy ezüst GTV – pdenes cartárs - már ott várt minket, majd befutott Forsberg és Fornitore is, végül a fekete GTV is Csontdaráló személyében. A csapat megindult a 2-es úton Szob felé. Vácon nehéz volt átjutni, nagy volt a dugó, utána viszonylag folyamatosan tudtunk haladni. Zebegény után félreálltunk megvitatni, hol kellene az ebédet elfogyasztani. A Google volt a barátunk, és találtunk egy korrekt kis éttermet Márianosztrán. Nem kis jelenséget okoztunk az álmos börzsönyi falu presszója előtt, amikor a Spiderek és GTV-k próbáltak parkolóhelyet keresni :)

Ebéd után Csontdaráló elköszönt, mi pedig nekivágtunk a Börzsöny meghódításának. A célpont Szokolya volt, majd vissza Zebegény felé. Azért az út néhol okozott szívritmuszavart: kátyúk, szűkületek, stb. Ennek ellenére szerintem egy nagyon szép erdei út volt, és nem utolsó sorban árnyas – ami a nyári melegben a Spidereseknek kedvezett. Végül visszatértünk Vácra, kerestünk egy szimpatikus cukrászdát és jókat beszélgettünk. A búcsú után mindenki hazafelé vette az irányt, azonban azt gondolom, a közös Spider és GTV találkozó mindenkinek nagyon tetszett – és nem jön szembe annyi 916-os, hogy érdemes lenne a következőt kihagyni :)

Kapcsolódó topic:

Az utolsó 3 hozzászólás:

Forsberg2021-07-28 19:31:38 // 8072
Az jó lenne. :)
Most a szélterelőt próbálnám valahogy fixálni, mert zörög menet közben és nagyon idegesít.
Piritu - 1.000.0002021-07-28 15:13:02 // 8071
Egyszer majd tartani kellene egy barkácsolós talit, a VTT is nagy szerelésekhez szokott vezetni :-)
Forsberg2021-07-28 13:42:20 // 8070
Köszi a segítséget, Sanyi! ;)