2016-10-08

KUL16 - Kétszáz Alfa a napsütésben

Kaposújlakon nem tudunk hibázni: hiába volt ez a 13. találkozónk a repülőtéren, viszonylagos jó idő, és szuper hangulat várta a résztvevőket.
Események >> 2016  

A kaposújlaki találkozónk megszervezésében mindig az a legnagyobb kockázat, hogy rossz idő lesz: Hiszen évek óta mindig október első vagy második hétvégéjén tartjuk. Eddig szerencsénk volt: mindig megúsztuk eső nélkül. Tedivel idén is nagyon izgultunk, nem egyszer hangzott el a kettőnk közötti beszélgetésekkor, hogy ez lesz a 13. találkozó a repülőtéren, valamit tuti megszívunk. 

Nos, nem az időjárással volt a para végül, hanem azzal, hogy két nappal a rendezvény előtt a repülőtér büfése úgy gondolta, hogy mégsem nyit ki. Így péntek délelőtt kellett büfést keresnünk, aki vállalja, hogy egy nap alatt előkészül, és megmenti a szombati rendezvényt. Az biztos, hogy nem álltunk volna meg előttetek, ha nincs büfé. Szerencsére a kaposvári Giorgio Grill megoldotta a gondunkat. Ezúton is köszönjük nekik!

A 13-as szám elűzte az esőt, és meghozta az eddigi legnagyobb rekordunkat: 200 Alfa Romeo érkezett Kaposújlakra! Az eddigi csúcs tavaly volt, amikor több mint 160 Alfa érkezett a Somogy megyei repülőtérre.

A bevált recepten idén sem változtattunk: kibéreltük a reptér betonját, és mindenki kötetlenül gyorsulhatott. A futópályán egész nap száguldoztak az Alfák, komoly benzin vs. dízel viták dőltek el, végre kicsit mindenki kiengedhette a gőzt. A szép napsütésben pedig elkészültek a kötelező fotók is valamelyik hangár oldalában vagy az egyik retró repülőgéppel.

Ezt a találkozót köztudottan nem szoktuk túlszervezni. Úgy volt, hogy idén is megpróbálkozunk egy ügyességi versennyel, de nem volt rá komolyabb érdeklődés. Szóval mindig arra jutunk, hogy ez így jó, ahogy van. Viszont több kritikát is kaptunk azzal kapcsolatban, hogy a gyorsulás kötetlenségét segítsük állandó rajtoltatókkal. Ezen jövőre változtatunk, már most várjuk a jelentkezőket erre a posztra! Természetesen honorálnánk!

A rendezvény sztárjai idén a Giuliák voltak, amelyekből kettő is érkezett, az egyik a magyarországi importőr, az FCA, a másik pedig állandó együttműködő partnerünk, az Olasz Autók Háza jóvoltából. AlfaCity után végre testközelből is meg lehett csodálni őket, a legtöbb fotón biztosan ez a két autó szerepel.

Idén sem maradt el a főzőverseny, amelyen rekordszámú csapat indult. Az öt csapatnak paprikás krumplit kellett készítenie, a zsűrit nagyon nehéz helyzetbe hozva, ugyanis mindenki nagyon kitett magáért. A részletekről bővebben később írunk.

A tombolán is rekordot döntöttünk, sosem volt még ilyen sok díjunk, az Alfa Amore ajándékcsomagjai mellett az Elaforg és  az AlfaShock csapata is adott nyereményeket. Egyik tagunk felesége, Csernák Brigitta pedig egy alfás festményt is felajánlott fődíjnak, amelynek hatalmas sikere volt.

MIndig leírjuk, hogy a növekvő létszám ellenére idén is meg tudtuk őrizni a rendezvény családias jellegét. Ez most is így volt, pedig 200 Alfa már nem kevés :) De ehhez persze Ti is kellettetek. Jó volt látni, hogy kisebb nagyobb társaságok bandáznak. Ha mégsem tetszett valami, írjátok meg, igyekszünk rajta változtatni. Jövőre megpróbáljuk szeptember közepére tenni a találkozót, hogy ne kelljen annyit izgulni az esetleges rossz időjárás miatt, illetve a repülőtér egyéb előnyeit - tandemugrás, sétarepülés - is élvezni tudjátok.

Fotók: Flat Four Photo és SanyiJTD. A címlapfotó: Joó Dóra

Kapcsolódó topic:

Az utolsó 3 hozzászólás:

Halesz2022-09-21 15:20:36 // 11663
ilyen volt a KUL utáni első KNMD-AR :)
Kattints a képre!

Erhard 242 (Pure Energy)2022-08-02 17:37:14 // 11662
No végre valami, ha lesz Alfa, ha nem ide menni kell 😎
G-MANN🍀2022-08-02 17:20:17 // 11661
ÁLOM lesz!! 😊🍀