2022-09-17

KNMD-AR 2022 - Ilyen volt az alfás gyorsulás

Négy év kihagyás után ismét rendeztünk alfás gyorsulási versenyt. Az időjárás sajnos megtréfált bennünket, de aki elszánt volt és eljött, az jól érezte magát.
Események >> 2022  

Régi hagyományt próbáltunk feleleveníteni Kunmadarason, ahol négy év kihagyás után az Alfa Amore ismét megrendezte gyorsulási versenyét. Korábban, 15 éven keresztül a Kaposújlaki Repülőtér adott helyszínt a versenyeinknek, de a 15. után, 2018-ban elváltak útjaink. A repülőtér már nem úgy állt az alfásokhoz, mint a korábbi években. 2003 és 2018 között rendeztünk ott találkozókat, amelyeknek a fő profilja a kötetlen gyorsulási verseny volt. 

Sajnos ilyen jellegű rendezvényt már nem olyan egyszerű szervezni, mint régen. Egy dolog az ideális helyszín, de olyan kötetlen gyorsulást, mint korábban, már nem lehet rendezni, és mi sem mernénk ilyenbe belevágni... Túl sok szabálynak kell megfelelni, amihez viszont profi helyszín és körülmények kellenek. Ezért olyan helyszínt kellett keresnünk, ahol biztosított a pálya, ahol van mentőautó, tűzoltóautó, és ahol a nézők is biztonságban figyelhetik a gyorsulásokat. A kunmadarasi helyszínnel már 2020 óta tárgyaltunk, sajnos akkor mi a vírushelyzet miatt nem vállaltuk a részvételt, mert úgy gondoltuk, nem jönnétek el sokan.

Az is a történethez tartozik, hogy egy ilyen pálya, ahol van rajtautomatika, a teljes negyedmérföldes táv fel van gumizva, és minden körülmény adott, nem olcsó, és egy teljesen önnálló alfás rendezvényként nem tudnánk kigazdálkodni. Így arra jutottunk, hogy betétfutamként rendezzük meg, ezzel is felmérve, mennyien vagytok kíváncsiak még a gyorsulásra. Ezek alapján hirdettük meg végül az első KNMD-AR versenyünket, szeptember 17-re, a kunmadarasi Szezonzáró Csúcstámadás esemény keretében.

Akkor még azzal nem is számoltunk, hogy egy picit rosszabb idő is elveheti a kedveteket, és sajnos szeptember 17-én nem éppen kellemes őszi napsütés fogadott minket. Előző este szakadt az eső, reggel még csöpögött, de mire felállítottuk a sátrakat, már felszakadozott a felhőzet. Nem egyszer volt ilyen Kaposújlakon is, de valahogy ott is mindig kegyes volt hozzánk az időjárás...

Ennek ellenére úgy tűnik, sokatokat eltántorított az elindulástól, mert végül mindössze 25 Alfa Romeo érkezett Kunmadarasra. A Csúcstámadás programjai között nemcsak az alfás gyorsulás szerepelt, hanem az országos bajnokság autós és motoros gyorsulásai is, sőt a driftautókat is érdemes volt megnézni. Szóval nemcsak a versenyzőknek, hanem a nézelődőknek is izgalmas volt a program.

Gyakorlatilag 11 és 16 óra között folyamatosan tele volt a negyedmérföldes pálya a gyorsulókkal, ahol külön látványosság volt Csolti Ádámék dragsterének gyorsulása is.

Az Alfák közül végül 7 autó állt rajthoz, egy 75-ös, egy 155 Q4, két Giulietta QV, egy 159 Q4, egy 147-es és egy 156-os.

Ha megkapjuk az időeredményeiket, közölni fogjuk.

Rendezvényünkre kitelepült az Alfa Amore legrégebbi támogatója, az Elaforg Kft., de ott volt a B&G Design is, valamint az Alfa Amore Shop.

Bár sokkal több Alfára számítottunk, a csekély létszám nem szegte kedvünket abban, hogy az eseményt jövőre is megszervezzük. Abban bízunk, hogy jövőre kifogjuk a jóidőt, és a fotók alapján még több alfás kedvet kap majd ahhoz, hogy eljöjjön megnézni egy ilyen igazi benzingőzős találkozót.

Akik szeretnek gyorsulni, azok biztosan izgalmasnak találják majd az ország egyik legprofibb pályáját, akik pedig nézelődni jönnek, azok is találnak majd látványos programokat. 

Még több fotóért kattints a Facebook-galériához! 

Fotók: Vistyik Zsolt 

Kapcsolódó topic:

Az utolsó 3 hozzászólás:

Halesz2023-03-09 15:40:50 // 3672
Azóta sem...
Halesz2023-03-09 15:40:35 // 3671
Idén is gyorsulunk Kunmadarason! Reméljük, hogy az időjárás nem rontja el, mint tavaly :)

Gyertek, jelentkezzetek, és mentsétek el a dátumot már most!
Halesz2022-09-21 15:07:39 // 3670
Ilyen volt az alfás gyorsulási versenyünk (katt a képre!):