perdix1552005-07-26 21:04:41 // 61
Tokaji: az 1. helyezett, nem véletlenül......
Metacarpus2005-07-26 20:54:55 // 60
Én csak egyet mondok: Tokaji sárgamuskotály - na persze mindenivó vagyok:-)))
BF1562005-07-26 20:03:03 // 59
Én kocsiban Rosso, borban fehér, száraz párti vagyok! Kedvenceim a Gere-féle borok!
perdix1552005-07-26 19:56:59 // 58
Hát igen: Rosso párti vagyok, eggyetlen kivétel fehérben: a jelenleg MO-on 2. helyezett bor: Somlói borok....de ez már a borászat, elnézést: Somlai bor, hiszen a 11. századtól papi rendek, apácák foglalkoztak a Somlai borokkal. Ún. Gyógybor, a 19.században az akkori gyógykönyvekben is szerepelt: "Vinum Somlainum omni tempore sanum", azaz a Somlai bor minden bajra gyógyír......és ha hiszitek, ha nem erre nagy bizonyíték a környék lakossága, ahol 80-90 évig élnek az emberek......az ún szabad gyökök mennyisége, mivel bazaltos vulkáni kupra települt igen magas benne....
Bővebbet a www. bor.lap.hu-n, a Somló résznél találhattok, ott részletesen leírják az élethosszabbító hatását.....
BF1562005-07-26 19:52:01 // 57
Ha kaja és olasz akkor Zamárdiban a Mauro a legtutibb hely!!!
Mindig olaszul karattyolnak a pincérek és jófejek a kaja meg mennyei!!!!
perdix1552005-07-26 19:50:57 // 56
Hát ebben lehet vmi....a jó pörkölt úgy készül: eggyet locsolunk, eggyet meg iszunk......Így az ember 2felé loTSolja a nedűt.....
BF1562005-07-26 19:48:42 // 55
Rosso bor megtette a hatását látom, mert elég elmosódott a kép:)))))))
perdix1552005-07-26 19:48:25 // 54
Ja és ez a 83. számú főúton van Aranyhal étterem a neve, parkjában 1 tó van, ott horgászni is lehet, és el lehet vinni a kifogott halat.....Szal aki mifelénk jár és halétel, akkor ez a jó választás......És az árak: halászlé 2 főnek már 550Ft-tól.......
perdix1552005-07-26 19:46:07 // 53
Háááát igen...a jó halászlé az már valami!!!! Én azt nem szoktam, mert inkább elmegyünk kedvenc helyemre, ott fenomenálisan készítik el...tűzölgő bográcsban alatta ég a láng......és az íze....nem vagyok nagy halászlé evő, de az az íz az nem semmi.....
bb182005-07-26 19:45:18 // 52
amikor katonáskodtam sárbogárdon mindig oda jártunk ki. akkor egy volt kamionosé volt. utána egyszer ugy 3 éve bementem de nem tetszett. ezek szerint megint jo. akkor jo.
GEORGE2005-07-26 19:44:40 // 51
Akinek a Kina bejön annak ajánlom a Szentmihályin (Pesten) az éjjel-nappal nyitvatartó gumis mellett található étteremet ez majdnem az M3-as tövében van aki Miskolc felöl lejön az m3-ről a pólus irányába pont vele szemben áll meg a piros lámpánál!
Na jo cirka 60-70m-el elörébb .-))))
3 éve járunk oda.
Ma pillanatnyilag 2 főre második fogás 0,5 - 0,5 liter üdítővel 2520- 2800 Ftközött szokott lenni........
csocsi2005-07-26 19:40:26 // 50
Kár, hogy nem előbb láttam a topicit, akkor lefényképeztem volna a halászlevemet amit ma kajáltunk. Bár egy pöri azért mégis csak pöri.
csocsi2005-07-26 19:38:53 // 49
Hali! Pest felől közelítve Dunaújváros után a baracsi elágazó található jobbra a csárda viszont balra van, nagy parkolóval ellátva. Nemrég újították fel az épületet. Igaz szerény kaja volt brassói és rántott sajt, de bőséges és nagyon finom. Merem ajánlani. Valamikor 20 éve ettem itt halászlevet, akkor nagyon finom volt azóta milyen nem tudom. Konkrét címet sajna nem tudok.
GEORGE2005-07-26 19:35:26 // 48
Köszönöm és köszönöm a többi éjszakás nevében is .-)))
Balage2005-07-26 19:33:56 // 47
Mindjárt lemegyek, és az első kortyot a Te, és többi éjszakás egészségére és tiszteletére iszom!
Üdv.
Maxima respect!
GEORGE2005-07-26 19:33:12 // 46
Én is ittam volna egy 0,33-as Coronitát de sajna éjszakára kell mennem :-((
GEORGE2005-07-26 19:32:21 // 45
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ mexikóibab!!!!!! ki kit tesz tönkreeeee ?????
az nagyon okés kajaaaaaaaaa :-)))))
Balage2005-07-26 19:30:59 // 44
Szerintem is jöhet az a sörci, frankón behűtve... hmmm
És azért lehet, hogy a csajom holnapra készített barna-rizses tonhalas kajáját is eltüntetem...
:-)))
feszti2005-07-26 19:30:57 // 43
Imádom!! Tönkre teszel :((
Asszem holnap kénytelen leszek megcsinálni magamnak a mexikói babot.....
GEORGE2005-07-26 19:30:54 // 42
Hát vazeeeee egyszer élünk ám:-))))
De azért hála istennek anyira nem fog rajtam a kajaaaa :-)))
De ha valami inyemre való van akkor evés van ám :-))))nyammmm .-)
GEORGE2005-07-26 19:28:15 // 41
Pedig most kérdem a fiúkat és a lányokat is persze!
...egy jó kis füstöltcsülkös bableves...????????
....apááááám az nagyon jóóóóó :-)))
perdix1552005-07-26 19:28:05 // 40
Én meg megszomjaztam, jön a hőség.....nyitom a 3. Non alkoholocot, Tomi kedvéért: Nealkót.)))))))
perdix1552005-07-26 19:26:49 // 38
ne aggódj, hamar lessz abból a kipocakból nagypocak, én már csak tudom.)))))HEHEHE
GEORGE2005-07-26 19:26:33 // 37
Szerintem azt tuti nem engednék :-(((
Balage2005-07-26 19:26:20 // 36
Én már 87, és már nem is olyan kicsi az a pocak :-(((
feszti2005-07-26 19:25:37 // 35
Ne csináljátok fiúk!! Fogyizni próbálok és megláttam ezt a topicot és most ki kell vennem a fagyóból a pizzát!! :((
GEORGE2005-07-26 19:25:17 // 34
Szerinted!!.-)))
Sajna 83 kg vagyok és kicsi pocak azért már van! De ez van !!! Akkor is enni fogok hmmmmmm :-)))
perdix1552005-07-26 19:22:46 // 33
LOL.)))))) Az jó lessz, meghitt környék a jó pörkölt elfogyasztására. DDDDDDD
Balage2005-07-26 19:20:48 // 32
Mondjuk én aug.20-án még utoljára eszek valami finom horvát kaját hazafelé, de talán a Pakson, az atomerőmű parkolójában csinálhatnánk valami szolid máglyát egy marhasültnek...
Majd George elintézi...
:-)))
perdix1552005-07-26 19:20:37 // 31
ÁÁÁÁÁ...nem ér így rajtad nem is fog az étek??? Jó is ez......
perdix1552005-07-26 19:18:36 // 30
LOL! Vmi nyugis, nem benzinszag, gumifüstölös helyen.....naon szívesen rittyentek vmi jó pörköltet....azt majd besegíttetek......
GEORGE2005-07-26 19:18:10 // 29
A hasam imádatára jelentkeznék én is:-)))))
perdix1552005-07-26 19:16:42 // 28
Igen, igen, mostanában mi is belelendültünk a pizza evésbe.....jó is az.....
Kedvenc magyaros ételeim: pörköltek, marhagulyás nagyon finom, porhanyós fartőből, ez a rész a marhacomb, lapocka körül van, de sokkal puhább......, babgulyás lábszárból...isteni......Hortobágyi......Töltött káp, székelykáp, sav. káp, mind fincsik.....
Balage2005-07-26 19:16:33 // 27
Akkor a következő Alfa talin Perdix nem csak gyorsulni fog, hanem főz is valami finomat?!
:-OOO
perdix1552005-07-26 19:11:56 // 25
Balage2005-07-26 19:10:46 // 24
Én az előbb ettem pizzát, de már újra éhes vagyok!
Bas**átok meg! :-)))
lorinnyu2005-07-26 19:08:03 // 23
vazze! elolvasom az első hozzászolásokat, azt kimentem wc-re és mire visszajövök már anyi van h végig sem lehet olvasni , igy nem lehet lépést tartani!
perdix1552005-07-26 19:06:54 // 22
Akkor te is szereted a hasadat....
perdix1552005-07-26 19:05:35 // 21
Ja, Sopronban készítette, cseszkülödtem vele 4 órát, kb 15 perc alatt meg el lett pusztítva.)))))))))
joe752005-07-26 19:04:16 // 20
Múlt szombaton főztem ilyet úgy 10 kg húsból . Jó lett.:)
joe752005-07-26 19:03:26 // 19
Valami buzi updating van folyamatban az ICQ-val...pill.
Azmo2005-07-26 19:01:56 // 18
vazz micsoda virtualitás, még kép is van :D
perdix1552005-07-26 19:00:08 // 16
Fő helyen egyértelműen a Vörösboros marhapörkölt kerül: Hozzávalók: Igen jó minőségű száraz, testes vörösbor, pl: Szekszárdi kékfrankos, Soproni Kékfrankos, Villányi boroTSkák, Cabernet Savinyonok, barriquek, és természetesen az Egri Bikavér. A hús legyen lábszár, vagy marhafartő, lapocka. Előbbinél több, útóbbinál kevesebb idő alatt kész az étek. Jó sok vöröshagyma az alapja a jó marhapörköltnek, fűszerek, erős pista, örölt fűszerpaprika. Az eredmény: nyami!!!!!
Jó étvágyat, ja: köretnek: galuska, vagy ahogy a többség ismeri: nokli, vagy krumplipüré.
Jó étvágyat, ja: köretnek: galuska, vagy ahogy a többség ismeri: nokli, vagy krumplipüré.
Azmo2005-07-26 18:58:10 // 14
hihihihiiii, az bizony odatett amikor elsütötte :D Esztergom a hely ahol mérik :D
joe752005-07-26 18:57:14 // 13
Bati kedvence a pacallal töltött disznó! ?:) Hol hol mérik azt nem tudom.:)))