Kémeink jelentik

2008-01-05  BeeGee
A „Junior” végleges formáját lassan megismerjük, ám a leendő zászlóshajó körül még sok a kérdőjel.
Hírek >> 2008  
Új fantázia rajz látott napvilágot a minap, ez most Amerikából. Kevésbé olaszos a vonalvezetés, inkább japános luxusformákra hajaz germán díszítésekkel. Ez a terv nem sugallja a Maserati rokonságot.
Mit is történt eddig? Tavaly a genfi autószalon előtt felröppent pár kémfotó egy szállítás alatt lévő nagy Alfáról. Mindenki csalódására azóta nem hallottunk róla.
Számtalan - főleg német - rajz után az olasz Quattroroute magazin egészen konkrét információkat közöl, mi szerint a teljes hajtáslánc megegyezik az új QP-éval. De hiába a szép látványért és tervekért, még nincs eldöntve semmi.
 
Ami azonban (szinte) biztos, az a hátsókerék hajtás. Információk szerint a gyárnak már kidolgozott tervei vannak az autót illetően, csupán a megfelelő RWD padlólemezt keresik hozzá. Szóba jött már a Quattroporte padlólemeze, de utoljára a Jaguarral való padlólemez megosztásról szólnak a hírek. Ennek esélyét növeli a FIAT és az indiai TATA közötti régi együttműködés is – jelenleg az eladósorban lévő Jaguar és Land Rover márkákra az indiai gyár adta a legjobb felvásárlási ajánlatokat.
 
A tervek szerint a 169-est az amerikai piacon fontos szerepet kap. Biztonságra is sokat adnak, cél az NCAP mind a 6(!) csillaga. Ára €40.000-€55.000 (10M – 15M HUF) között várható, megjelenése 2009-2010-re tehető.
Írta:
BeeGee