Nem lesznek új Alfa modellek 2011-ig?

2009-12-23  Tedi
2011-ig biztosan nem készül új Alfa Romeo, legalábbis a Fiat legújabb tervei szerint, amelyeket Sergio Marchionne kedden mutatott be az olasz kormánynak.
Hírek >> 2009  

A tervek Marchionne azon törekvését igazolják, amelyek szerint az Alfánál leállítják a fejlesztéseket és nem mutatnak be új modelleket az elkövetkezendő években. Bár a Chryslerrel közös munka 2010-11-ben már javában zajlani fog, az Alfa Romeo úgy tűnik mégsem fog ebből részesülni.

2010-ben az Alfa két modellt mutat majd be, a nem rég leleplezett Alfa Giuliettát, illetve a márka 100. évfordulójára készítenek egy GTA változatot a 8C Competizionéból. E mellett a 159-et és a SPortwagont is aktualizálják. 2011-ben ennél is kevesebbre telik majd a milánói márkának, hiszen a MiTo faceliften kívül egyelőre semmilyen új modell nem szerepel a tervek között.

A jelenlegi hírek szerint nem csak az Alfa, de a Fiat csoport is viszonylag kevés új modellet mutat majd be az elkövetkezendő két évben; saját gyártású és tervezésű autó csak a 2011-ben megjelenő új Panda, illetve a Lancia Ypsilon lesz, a többi modellt a Chryslerrel közösen fejleszik. A legjobban egyébként a Lancia fog járni, mert bár a Deltán és az Ypsilonon kívül nem lesz saját modelljük, Chrysler alapokon a márka kap egy új közép-kategóriás limuzint, és kabriót és egy felső -középkategóriás modellt is.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi