A hibernálás jön?

2007-06-18  BeeGee
Tovább csökkentek az Alfa eladásai az egyre beszűkülő európai piacokon. Lehet, hogy egy tartósabb lejtmenet következik? Az esély megvan rá, csak kihasználni nem kéne.
Hírek >> 2007  
Az idei év eddigi legrosszabb hónapját produkálta au európai autópiac, amely ezúttal 1.6 százalékkal csökkent az előző évi szinthez képest. A magyarországi eladások ezen belül kerek 20 százalékot zuhantak.

A Fiat csoport ennek ellenére még mindig a legjobban fejlődő nagy konszern (+5.7 százalék) májusban egy tizeddel előzte meg a BMW-t és ezzel az élen végzett.

Az Alfa Romeo értékesítése az áprilisi 13 százalékos csökkenés után májusban újabb 5 százalékot zuhant az előző év azonos időszakához képest. Minez számokaban annyit jelent, hogy amíg tavaly ugyanilyenkor 14.457 autójuknak találtak gazdát, addig idén csak 13.733 Alfát tudtak eladni. Szerencsére a legtöbb gyártót is érintik hasonló problémák, így az Alfa piaci részesedése maradt kereken 1 százalék.
A januártól májusig tartó időszakban még éppen pluszban van a mérleg, egészen pontosan +0.9 százalékot mutat. A piaci részedesés itt sem változott, továbbra is 1 százalékon áll.

Az elkövetkezendő hónapokban az Alfa nem számíthat sok jóra. Jönnek a nyári szabadságolások, üzemleállások és információink szerint újdonságot sem mutatnak be, tehát ha nem történik valami csoda, akkor június, július és augusztus hónapban előreláthatólag újabb veszteségeket fognak elkönyvelni.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
BeeGee