Jövő héten indul a Genfi Autószalon - ELŐZETES

2010-02-28  Tedi
Kedden a sajtónappal veszi kezdetét a 80. Genfi Autószalon a svájci kisávrosban, ahonnan az Alfa Amore is tudósít.
Hírek >> 2010  

Jubilál idén a genfi autókiállítás, pontosan 80 évvel ezelőtt rendezték meg először a mustrát, amely azóta a világ egyik legreprezentataívabban tartott kiállítása. Az autógyártók többsége mindig Genfre tartogatja a világpremierjeit, így idén is több mint 60 világpremiert tartanak az egyhetes mustrán.

A kiállítás kedden nyílik, ekkor tartják a sajtónapot, amelyről az Alfa Amore is tudósítani fog a helyszínről! Figyeld az Alfa Amore híreit kedden, hogy elsőként értesülhess az Alfa Romeoval kapcsolatos eseményekről!

Elsőként az Alfa Romeo tanulmányautókat tervező három stúdió, a Bertone, a Pininfarina és az Italdesign Giugiaro mutatják be tanulmányaikat, amelyeket az Alfa 100 éves születésnapjára készítettek. A Bertone egy Brera-alapú 2+2 üléses kupét leplez le, a Pininfarina stúdió egy 2 ülésés kabriót készít, míg az Italdesign Giugiaro egy középkategóriás Alfa-prototípussal rukkol elő.

Az Alfa Romeo sajtótájékoztatója csak késő délután lesz, ezen mutatják be a cenetnáriumi, új modellt, a Giuliettát. Az Alfa Romeo nagy reményeket fűz a modellhez, hiszen ennek fogadtatásán, illetve eladásokon múlik a márka életben maradása.

 

Az Alfa ezen kívül bemutatja a MiTót dupla kuplungos (TCT) 6 sebességes automata váltóval és természetesen kiállítják a még gyártásban lévő 8C Spider is.

További érdekesség a szalonon, hogy a Ferrari is bemutat egy hibrid modellt, az 599 GTB Fioranoból készítettek egy környezetbarát változatot.

Másik érdekesség, hogy a Lancia, amelyet hamarosan összeolvasztanak az amerikai Chryslerrel, Genfben közös standon fog szerepelni, és egyes hírek szerint Európában is bemutatják a Chrysler jelzéssel ellátott Lancia Deltát.

A konszernen belül maradva az Abarth is tartogat világremiert, a svájci autómustrán mutatják be a Punto Evo és az 500C felpaprikázott változatát is.

 

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi