2012-re csúszik a Giulia bemutatása

2009-10-05  Teddy
A Milano 2010-es bemutatását követően csak 2012-ben kerül a piacokra a 159-est váltó Giulia - mondta a La Stampának adott interjújában Sergio Cravero, az Alfa Romeo vezérigazgatója.
Hírek >> 2009  

Az olasz napilap a többi között az Alfa Romeo közeljövőjéről faggatta Craverót, aki arra a kérdésre, hogy az USÁ-ban is forgalmazni fogják-e az autót azt mondta: az egyesült államok egy nagyon nehéz piac, mégis, bíznak abban, hogy a Chrysler, a MultiAir technológia és a dízelmotorjaik segítségével könnyebb lesz a piac meghódítása. De a piaci bevezetés pontos menetrendjét és mikéntjét az év végére állítják össze.

A háttérben egyes sajtóinformációk szerint az áll, hogy az Alfa Romeo teljesen leállította a 159 utódának tervezését, hogy Chrysler alapokon újra elkezdjék és esetleg ezt a modellt is Amerikában gyártsák.

Amerikai szaklapok úgy értesültek, hogy a Giulia mellett nem csak a Milanót, de a MiTót is forgalmazni fogják a kontinensen.

A múlt héten megjelent hírügynökségi információk szerint az Alfa Romeo Kanadába költöztetné a 166-os utódának gyártását, amelyhez Chrysler alapokat használnának. Az Edmunds szerint nem csak a gyártást, de a tervezés egy részét is Amerikában végeznék el.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi