Ötcsillagosra tört a Giulia

2016-06-22  Tedi
Ötcsillagos töréstesztet ért el az Alfa Giulia az EuroNCAP legutóbbi próbáján.
Hírek >> 2016  

Ötcsillagos töréstesztet ért el az Alfa Giulia az EuroNCAP legutóbbi próbáján, a Giulia az utasain kívül a gyalogosokra is megfelelően vigyáz.

Az európai központú biztonsági szervezet összesítésében 98 százalékot adott a felnőtt, 81 százalékot a gyerek utasok védelmére, a gyalogosok védelmi 69 százalékot, míg a biztonsági felszerelésekre 60 százalékot kapott.

 

Az összesítés szerint a frontális ütközésnél az utaskabin sértetlen maradt, nem deformálódott, a vezető és utas térde és combja is megfelelő védemet kap, és ugyanilyen jó védelmet biztosít az autóban utazó összes embernek. Az oldalütközéses teszten a Giulia maximális pontszámot kapott, az oldalirányú oszlopbecsapódásos teszteknél viszont a mellkasvédelem csak megfelelő minősítést kapott. Cserébe viszont az ostorcsapás elleni fejvédelem kitűnőre vizsgázott.

 

A gymerekvédelem terén is jó osztályzatokat hozott el a Giulia, egyedül a frontális ütközésnél kapott "megfelelő" minősítést a jó helyett a mellkasvédelem. Az EuroNCAP azonban megjegyezte, hogy a hátsó sorban a középső ülésnél nincsenek univárzális csatlakoztatási pontok, mivel az Alfa szerint oda nem lehet ilyen pontokat létrehozni.

 

Gyenge eredményt mindössze a Giulia motorháztetejének bizonyos részei kaptak, a közepe jó minősítéssel zárt, viszont a gépház szélein a szervezet szerinte gynege a gyalogosvédelem. A láb- és medencevédelem viszont maximális pontszámot kapott.

Írta:
Tedi
Kapcsolódó topic:
Giulia

Az utolsó 3 hozzászólás:

esvé2019-03-20 22:34:16 // 9065
a hangerő feltekerését egy "reasonable priced car" (TG) esetén talán be lehet vállalni...
Ráádásul - tudom, mi a faxnak vettem egy halk benyásat - mostanában tényleg szeretek zene nélkül suhanni, aztán kövér gáz és ott jön a "zene"....:)
Ilyenkor mondja a majdnem 9 éves fiam: "Apa, én annyira imádom ezt az autót!!!!"

ugyanitt érdeklődnék, hogy a két hónapja átvett autóm miért nem jelenik meg az eper-ben?
tdemeter2019-03-20 22:05:31 // 9064
Nyugi, ciripel az enyém is! Egyenlőre jaratom, hátha belőlük, addig jobban feltekerem a hangerőt
esvé2019-03-20 22:00:57 // 9063
BMWs irányjelző - ott a pont!!!! :D