Marchionne: nagy SUV lesz előbb. Blogok: kis SUV lesz előbb

2018-01-15  Tedi
Olasz lapértesülések szerin megszületett a jóváhagyás a Giulietta utódjára, de Marchionne a nagyobb SUV érkezését jelentette be.
Hírek >> 2018  

Több olasz blog egy egybehangzóan állítja, hogy Sergio Marchionne jóváhagyását adta a Giulietta utódjára, amely egy crossover lesz, vagyis egy kisméretű SUV. Ezt már egy Facebookon keringő fotóval is alátámasztották, amelyen egy fehér Stelvio van, és állítólag az új crossover technikáját tesztelik vele. Nem lenne ez olyan meglepő, a Stelviót is először egy 500L bőrébe bújtatva próbálgatták, a Giulia pedig a Maserati Ghibli jelmezébe volt varrva.

A Quattroruote szerint Sergio Marchionne a Detroiti Autókiállításon ezzel némileg ellentmondó nyilatkozatot tett. Azt mondta, hogy az Alfánál a Stelvio nagyobb, a Maseratinál a Levante kisebb verziója élvez prioritást mindenek felett. Ezt azzal indokolta, hogy az Egyesült Államokban az eladott autók kétharmada SUV, és hasonló átalakulást tapasztalnak Európában is. Emellett elmondta azt is, hogy folytatniuk kell a munkát a Maseratinál és az Alfánál, mivel az utóbbinál két új autó nem elég ahhoz, hogy sikeres lehessen. A fókusz az SUV-k gyártásán és az olaszországi gyárak modernizálásán lesz.

Az igazság majd áprilisban fog kiderülni, amikor az FCA nyilvánosságra hozza újabb üzleti tervét, amelyben a jövőbeni modelleket is taglalják majd. A lényeg, hogy két SUV készül, a vita igazából azon van, hogy melyik jöjjön előbb.

Roberto Fedeli, az Alfa Romeo főmérnöke korábban az Autoexpressnek nyilatkozva arról beszélt, hogy az Alfa Romeo felélesztéséhez még egy halom új modellre van szükség, ezek között egy új C (alsó-közép) kategóriás sportos modellre, de ez csak később várható. Így feltételezhetően lesz egy pár év, amikor nem lesz ebben a kategóirában modellje az Alfa Romeónak.

 

 

Írta:
Tedi