Kínai kézbe kerülhet az Alfa Romeo és a Maserati?

2019-02-12  Alfa Amore
Ismét felröppent a pletyka, hogy az FCA eladja az Alfa Romeót és a Maseratit, ezúttal is a kínai Geely a vevőjelölt.
Hírek >> 2019  

Ezúttal a német Automobilwoche számolt be arról, hogy a Geely a korábbi hírek ellenére mégis érdekelt lehet az FCA két prémiumnak szánt márkája megvételében. Januárban a kínai gyártó már kategórikusan cáfolta, hogy érdeklődést mutatna a két márka iránt. A társaság a Volvo tulajdonosa, illetve részesedéssel bírnak a Mercedesben és a Lotusban is.

A német lap szerint a kezdeményező fél az FCA és nem a Geely, amely már csak azért is furcsa, mert az olasz-amerikai cégcsoport az ötéves terv végrehajtásának kellős közepén van.

Az értesüléseket egyelőre sem a Geely, sem a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) nem kommentálta. 


grafika: Bíró Zoltán

Ha az Alfa Romeót és a Maseratit is eladá az FCA, a jelenleg eladási rekordokat döntő Jeep maradna globális márkaként a tulajdonában, a Fiat a mostani hírek szerint továbbra is Európára fókuszálna. 

Az eladás ellen - az olasz nemzeti büszkeség mellett - rengeteg érv szól, például az, hogy az FCA az elmúlt években rengeteg pénzt költött a Giulia és a Stelvio kifejlesztésére, amely modellektől nagy sikert vártak/várnak. Második éve pedig a Forma-1-ben is egyre nagyobb szerepük van, tavaly 50, idén 100 millió euróval támogatják a Saubuer csapatot, amely ebben a szezonban már Alfa Romeo Racing néven folytatja. Bár ez utóbbi simán lehet csak egy hozzáadott érték, hogy még drágábban adhassák el a márkát.

A témáról szóló videónk:

Témánk:

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
A jövő Alfái

Az utolsó 3 hozzászólás:

GT Ɨ|ѯ2020-06-17 20:06:16 // 23122
nem is rossz ötlet:-)
Zsolt1552020-06-12 10:57:20 // 23121


:-))
Liquid2020-05-23 22:52:30 // 23120
Ez így igaz. A súly mindig probléma, de az adott autó méreteihez tartozik súly is, persze ezt lehet jól és rosszul megoldani, vagy inkább mondjuk úgy, meg kell felelni az adott kor "igényeinek". Ezt a súlyt lehet kompenzálni erővel és hajtáslánccal, attól függően mi a cél. Más egy könnyű roadster és más egy autópálya-romboló, így a felszereltsége, kényelme vagyis a súlya is.