Kínai kézbe kerülhet az Alfa Romeo és a Maserati?

2019-02-12  Alfa Amore
Ismét felröppent a pletyka, hogy az FCA eladja az Alfa Romeót és a Maseratit, ezúttal is a kínai Geely a vevőjelölt.
Hírek >> 2019  

Ezúttal a német Automobilwoche számolt be arról, hogy a Geely a korábbi hírek ellenére mégis érdekelt lehet az FCA két prémiumnak szánt márkája megvételében. Januárban a kínai gyártó már kategórikusan cáfolta, hogy érdeklődést mutatna a két márka iránt. A társaság a Volvo tulajdonosa, illetve részesedéssel bírnak a Mercedesben és a Lotusban is.

A német lap szerint a kezdeményező fél az FCA és nem a Geely, amely már csak azért is furcsa, mert az olasz-amerikai cégcsoport az ötéves terv végrehajtásának kellős közepén van.

Az értesüléseket egyelőre sem a Geely, sem a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) nem kommentálta. 


grafika: Bíró Zoltán

Ha az Alfa Romeót és a Maseratit is eladá az FCA, a jelenleg eladási rekordokat döntő Jeep maradna globális márkaként a tulajdonában, a Fiat a mostani hírek szerint továbbra is Európára fókuszálna. 

Az eladás ellen - az olasz nemzeti büszkeség mellett - rengeteg érv szól, például az, hogy az FCA az elmúlt években rengeteg pénzt költött a Giulia és a Stelvio kifejlesztésére, amely modellektől nagy sikert vártak/várnak. Második éve pedig a Forma-1-ben is egyre nagyobb szerepük van, tavaly 50, idén 100 millió euróval támogatják a Saubuer csapatot, amely ebben a szezonban már Alfa Romeo Racing néven folytatja. Bár ez utóbbi simán lehet csak egy hozzáadott érték, hogy még drágábban adhassák el a márkát.

A témáról szóló videónk:

Témánk:

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
A jövő Alfái

Az utolsó 3 hozzászólás:

GT Ɨ|ѯ2019-08-11 18:21:42 // 22490
Mild Hybrid Alfa Romeo Stelvio Spied On Test
oldrepublic2019-07-19 11:29:29 // 22489
Azt hiszem, erre vártak a fejlesztők a nagyobb ALFA modelleknél. Itt már sok hibrid elv beleférhet.

Sok hibrid megoldást tud majd támogatni ez a rendszer.

"az FCA (vagyis a Fiat-Chrysler konszern) is beadta igényét az újdonságra"
RomeoOne2019-06-14 12:45:23 // 22488
Ez a múlt heti Karotta Vlog, több topikba is beférne, de ide teszem: link

1:30-tól kb. villanyautós/nürburgring rekordos rész jön (Erőforrás alternatívák topik)

9:28-tól szól az FCA-ról (ez passzol ide)

10:17-től viszont mehetne a Tőzsde topikba is, meg lehet hallgatni, hogy egy a tőzsdén hogy tudnak rengeteg pénzt keresni részvényügyletekkel azok. Máshol is így csinálják ezt. Pl. mikor a Bitcoin annak idején 10ezer dollár fölé szúrt (és napokon belül elérte a 20ezret is), akkor a Winklevoss testvérek, akik anno a Facebook-tól kiperelt pénzt Bitcionba rakták (valószínűleg még valahol a pár száz dolláros árfolyam körül), elkezdték mondani ,hogy a Bitcoin megállíhatatlan, ki tudja hova fog még nőni az árfolyam. Mindenki beindult, egyből elkezdték venni a Bitcoin-t, ők pedig adták el nekik. Realizáltak egy hatalmas hasznot. Utána meg, ahogy megszűnt a hype, kiderült ,hogy nincs itt különösebb kereslet növekedés, bezuhant az árfolyam, és sokan buktak egy nagyot. Hát ilyen ez, ha valaki nem ért a tőzsdéhez :DDD