Magyarországon is tesztelik a Tonalét!

2021-11-23  Alfa Amore
Az Alfa Romeo történetének fontos mozzanata zajlik Magyarországon: a márka következő modelljének egyik tesztpéldánya felbukkant Budapesten.
Hírek >> 2021  

Néhány napja Magyarországon tesztelik az Alfa Romeo következő modelljének, a Tonalénak egyik álcázott példányát. A hírről a magyarországi alfás csoportokban talált fotókból értesültünk, majd - november 23-án sikerült nekünk is videót és fotókat készíteni az autóról. A fekete-fehér álcázó fóliával burkolt autó a Bosch budapesti központjánál jött velünk szembe, ami könnyen megerősíti azt a gyanúnkat, hogy - akárcsak a Stelviónál és a Giuliánál - ismét a német cég fejleszti a vezetéstámogató rendszereket az autóhoz. 

A Robert Bosch Kft.-nél műkődő Budapesti Fejlesztési Központban a gépjármű-elektronikai vezérlőrendszerek, ABS, ESP fejlesztésekkel foglalkoznak, de kiemelkedő szerepet játszanak mind hardver-, mind szoftverfejlesztésben is. 2007-től elkezdték a tolató- és parkoló radarok, 2008-tól pedig a modern fedélzeti eszközök és multifunkcionális fedélzeti kijelzők fejlesztését is. 

Ma már több mint ezer mérnök foglalkozik az autonóm járművek fejlesztésével a központban. Az idén 16 éves budapesti központ a Bosch második legnagyobb autóipari fejlesztési telephelyévé vált Európában. A mérnökcsapat a jövő autóiparát meghatározó autonómjármű-fejlesztési projekteken dolgozik, köztük 2-es és 4-es szintű önvezetőautó-technológiák fejlesztésén. A Boschnak 2018 óta arra is van engedélye Magyarországon, hogy tesztmérnökökkel és tesztautókkal városi forgalomban próbáljon ki önvezetőjármű-funkciókat. Emellett a Daimlerrel közösen a legmagasabb fokú automatizáltságot jelentő, 4-es és 5-ös szintű robottaxik funkcióit is tesztelik Kalifornia mellett Budapesten.

A Tonale fedélzeti rendszere várhatóan 3-as szintű lesz, így tippünk szerint ezeket tesztelhetik most Budapesten, bár pár olvasónk szerint a magyarországi utak más jellegű tesztekre is alkalmasak lennének... De ezt szinte biztosan kizárhatjuk.

A rövid videónkból és képeinkből annyi még kiderül, hogy Olaszország útjait már más álcájú modellek járják, azok első és hátsó lámpái kevésbé vannak eltakarva. Ezt egy korábbi cikkünkben mutattuk be. 

Amennyiben Te is látod az álcázott autót Magyarországon, próbálj róla fotókat készíteni és juttasd el hozzánk: info@alfaamore.hu

Ha pedig tudsz esetleg további információkat arról, hogy milyen konponenseket tesztelnek az autóban, ezeket is megoszthatod velünk, akár név nélkül is :) Köszönjük!

 

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Alfa Amore