Nézz csúszkáló Alfákat!

2019-10-13  Alfa Amore
Első- vagy hátsókerékhajtással könnyebb megcsúszni? És mi a helyzet az összkerekes Alfákkal?
Hírek >> 2019  

 39 Alfás próbálta ki, milyen megcsúszni:

 Ha kedvet kaptál egy kis csúszkáláshoz, gyere el a következőre! Február 22-én találkozunk!

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Vezetéstechnika

Az utolsó 3 hozzászólás:

Arslan2019-10-20 11:04:56 // 555
Csakhogy a kézifékkel csak pillanatokra tudod befolyásolni a haladás irányát, a hatsó kerék túlpörgetésével pedig nagyjából amíg akarod. Persze ez függ az erőtől is. De egy hátsókerekessel így tudod a gázpedállal is kormányozni, míg a kézivel csak pillanatokra tudod megtörni az erők irányát. Ahogy Király Gabi pécsi VFTS pilóta is mondta az autója bemutatójában, a hátsókerekes autóban két kormány van. A kormány és a gázpedál.
WarbiRunner (Gyuri)2019-10-16 10:46:57 // 554
Olvasd újra az 550-est :-)
Amúgy meg minden autót a kormányzott első kerekeivel és az egyensúly áthelyezésével, kormányzol. Mindegy hol hajt. A kerék kipörgetése hátul arra szolgál, hogy elvessze a tapadást, így a farát tolja ki a centrifugális erő. Elvileg, ha nagyon hirtelen terheled vissza, akkor ugye hátul visszatapad, megszűnik a farának a sugár irányú mozgása, leteszi az "erőt" az útra, és képes a bekormányzott első kerekeket megcsúsztatni úgy, hogy egyenesen alulkormányzottan fog csúszni az autó. Nem vagyok egy gyakorlott hátsókerekes driver, anno Ladát vezettem párszor és néha gokartot :-) De ennek kéne történni. Elsőkerekesnél ugyanezt a far csúsztatást kézifékkel éred el. Tudom, hogy nem olyan "vagány", pedig ugyanaz történik. Megszünteted a tapadást, a centrifugális erő (ha kanyarodsz) sugárirányban elmozdítja a hátsó kerekeket. Ha gázra lépsz, az eleje is elveszti a tapadást, sodródik. Ha elengeded a kéziféket, alulkormányzásba megy át, ha viszont a gázról lépsz le, újra túlkormányzás irányba viszed. Nyilván függ az adott autó súlyeloszlásától, gumijaitól, hogy pontosan mire, hogyan reagál. A 146-tot simán kézifék nélkül, csak gáz+gázelvétel kombinációval szembefordítom neked :-)
Szóval szumma: a kormánnyal kormányzunk, de mindkét hajtás esetén adott a lehetőség átterheléssel és a tapadás vesztés szabályzásával is befolyásolni az autó haladási irányát :-)
Arslan2019-10-16 10:06:53 // 553
Nem egészen. Hatsókerekest az elejével kormányzod, de valójában az elejével és a hátuljával is. Persze ha nincs mindenbe belepofázó menetstabilizátor.