Wester: évi százezer Giulia eladása a cél

2016-04-01  Tedi
Harald Wester szerint évi százezer Giulia eladása a cél Sportwagon verzió nélkül és később elektromos én önvezető autók is várhatóak a márkánál. De nem holnap.
Hírek >> 2016  

A Maserati és az Alfa Romeo vezetője az Auto Motor und Sportnak nyilatkozott, az interjúban Harald Wester azt mondta, nem készítenek kombi verziót a Giuliából, mert nagyon szűk piaca van és ott is kétes lehet a sikere. Ezzel kapcsolatban korábban Sergio Marchionne is nyilatkozott, elmondása szerint a kombiknak csak Európában van piacuk, Amerikában és Kínában senki nem veszi őket. Wester közlése szerint csak akkor kerülhet szóba az SW gyártása, ha a szedán nagy sikert arat és meglesz a gazdasági háttere a projektnek.

Hozzáfűzte, hogy a modellpaletta teljessé válása után a Giuliának évi 100 ezres eladási számot kellene generálnia, a 400 ezres éves Alfa-eladás negyedét kellene tehát behoznia. Ehhez piaconként különböző stratégiákat fognak bevetni és lesz, ahol a Jeep és a Maserati hálózatát is igénybe veszi. A lényeg, hogy a német prémiummárkák, illetve a Volvo és a Jaguar vásárlóit is átcsábítsák az Alfához. Minden kiderül április 15-étől, ekkora kezdődik az értékesítés.

A további lépések között szerepel az SUV bemutatása, amelyről a napokban szivárogtak ki az első képek, a bemutató év végén várható.

Wester beszélt az önvezető járművekről is, és sokakkal ellentétben úgy gondolja, hogy a sportmárkáknál, így az Alfánál is meg kell jelennie ennek a technológiának. A hibrid modellekkel kapcsolatban azt mondta, gazdaságilag egyelőre nehéz kérdés marad ez a téma az FCA számára, tudják, hogy lépniük kell, de nem mondott pontos dátumot. Annyit azonban megjegyzett, hogy 2025-re minden második modellnek legalább hibridnek kell lennie.

 

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi