Megmutatta magát a Stelvio

2016-03-31  Tedi
A Quattroruote három érdekes képpel örvendeztette meg az Alfa-rajongókat: előbújt a boszorkánykonyháról a márka első SUV-ja, a Stelvio.
Hírek >> 2016  

Nem áll meg az élet az Alfa Romeónál a Giulia bemutatása után, a gyáriak már nagy erőkkel dolgoznak a márka első SUV-ján, a Giulia alapjaira épített Stelvión.

Eddig azonban csak szavak szintjén manifesztálódott a terv, legutóbb például akkor, amikor Harald Wester bejelentette, hogy a híres alpesi útról, a Stelvióról kapja a nevét a szabadidőautó. Most viszont hála a Quattroruote ügyes (vagy épp bennfentes) lesifotósának, elkészültek az első képek az álcázott modellről.

A képek alapján a scudetto a Giuliáéhoz hasonlóan markáns és nagy lesz, a menetfény - és ezzel együtt a lámpaestek - pedig szintén a Giuliáéhoz hasonlóak lehetnek.

A műszaki tartalomról sok mindent egyelőre nyilván nem árultak el, de nyilvánvalóan a Giulia motorjait hazsnálják majd, viszont csak összkerék-meghajtással. A legutóbbi infomrációk szerint az év végén mutatkozhat be a szériaváltozat és a következő év elején indulhat az értékesítés.

Írta:
Tedi