Testdrive: Tonale PHEV Q4, 280LE

2023-08-24  Alfa Amore
Magyarországra is megérkezett az első zöld rendszámos Alfa Romeo, a plug-in hibrid Tonale, amely konnektorról tölthető és nem fogod elhinni, milyen jó a fogyasztása!
Magazin >> AlfaTeszt  

Az Alfa Romeo odatette magát, és olyan jól összerakta az első plug-in hibrid modelljét, hogy azt is megbocsátjuk neki, hogy ilyen sokat késett vele. A legnagyobb kritikánk Tonale plug-in hibriddel szemben, hogy ennek az autónak bizony már 3-4 évvel ezelőtt itt kellett volna lennie, és akkor sokkal nagyobb siker lett volna... A gyár így sem panaszkodhat, hiszen a Tonale segítségével az idei első félévben gyakorlatilag megduplázta az eladásait Európában tavalyhoz képest.

A plug-in hibrid Tonale biztosan megosztó lesz az ősalfásoknak, hiszen ez az autó az első hírnöke annak a jövőnek, amelyben az Alfa Romeo is teljesen átáll az elektromos hajtásra. A tervek szerint már jövőre bemutathatják a Jeep Avenger alapjaira épülő teljesen elektromos modelljüket, amelyből valószínűleg még lesz benzinmotoros változat is (de ezt még nem erősítették meg), azután pedig már szinte csak elektromos modellek érkeznek.

A napelemes rendszerek tervezésével és telepítésével foglalkozó Energiatakarék Kft. ügyvezetője, Ragoncza Ádám (ingegnere) segítségével a videóban azt is megmutatjuk, hogyan érdemes használni egy plug-in hibrid Alfa Romeót.

Itt találod az Energiatakarék Világos, mint a nap podcastjét. Még több információ az Energiatakarék weboldalán!

Nézd meg az Alfa Amore Tonale e-hibrid tesztjét is (2022. augusztus).

Ha tetszettek a videók, támogass minket, hogy még jobb tartalmat tudjunk készíteni: https://www.patreon.com/alfaamore

Köszönjük támogatóinknak: Bajtay Attila (Bati), Csurzás Kornél (Süti159), Gara Zoltán (Welectronic), Kolák Richárd (kolak96), Kovács Zoltán (HaNGyA), Kubiczaz (zigi521),  Leitli Norbert ("Dottore"), Sólymos Dávid (SD), Storch Balazs (Zadia), Szőke Attila (psychoati), Vaszi Szabolcs, Vári Kristóf

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Tonale