NorbertOSr - főkép
>> Tuning és extraAlfa 146 1.6 TS 120LE // 2021-07-27

Anno kedvet kaptam az androidos fejegységekhez, s adta magát a helyzet, hogy a 146-os Alfámban, ha a középső konzolon kiveszem az 1DIN-es autórádiómat, akkor csak a két oldalsó tartókonzol fülét kell lefűrészelnem, s akkor pont beleillik egy 2DIN-es - 178mm x 100mm-es külső méretű fejegység is.
Csupán csak egy egyedi keretet kell neki tervezni!
Mikor megvásároltam a fejegységet, akkor annak volt 2db USB csatlakozója is, amit úgy képzeltem el, hogy az egyik a kesztyűtartóban lesz egy 32Gb-os pendrive-al, s a másik meg a keretben lesz beletervezve, hogy esetlegesen mobiltelefont is lehessen közvetlen rákötni bármilyen céllal.
Mivel alapszakmám eleve tervező mérnök és CNC programozó t6echnológus, így nem okozott gondot, hogy az új 2 DIN-es fejegységről, s az autó középkonzoljáról levegyem a szükséges méreteket, majd egy Solidedge 3D-s tervező szoftverben elkészítsem az általam elképzelt keretet.
Amire extraként figyelni kellett, az az volt, hogy olyan dőlésszögeket tervezzek, ami az oldalfalaknak is megfelelő, valamint a fejegység feletti hamutartó is ugyan úgy lenyitható legyen, mint előtte. Továbbá egy egyéb cucc infra szenzorának is legyen alul egy hely...
A megtervezett keretet elmentettem egy .stl kiterjesztésű fájlban, s már csak az itthoni saját 3D-s nyomtatómmal ki kellett nyomtatni, s beszerelni.
Maga a keret és a fejegység is annyira passzentosra sikeredett, hogy semmilyen egyéb rögzítést nem igényel és teljesen stabilan fekszik be a helyére, s nem kotyog, nem mocorog. Jelenleg már másfél éve élvezem ezt a kreatív fícsőrt a szeretett 146-osomban.