Mutasd

>> Egyéb2022-09-29

Majdnem két évi hahu nézegetés után és kívülről belülről tanulmányozása után már nagyon vágytam erre a kocsira, így mondhatni elfogult voltam vele minden tekintetben mikor váltottam a Grandet.

Összességében nagyon megvagyok elégedve a kocsival, az elvárásaimnak és igényeimnek teljesen eleget tesz. 120 ló a Grande után menetdinamikában felüdülés, de mégis a diesel után a nyomatékosság megmaradt. Bár én még erősebb autókat nem nagyon vezettem korábban, de barátaim és ismerőseim, akik kipróbálták és megkérdezték mennyi a teljesítmény egyből az volt a válasz, hogy csaaak? Sokkal többnek gondolták. Így mivel én is munka miatt sokat országutazok ez a teljesítmény pont elég, hogy hezitálás nélkül előzzem a nyergesvontatókat. Ami még egy plusz előny, hogy az emelkedőktől, szerpentines hegyvidékes utaktól rettegtem a Grandéval a gyengesége miatt, de most Runival sikerült ezt a félelmem leküzdenem és már kifejezetten élvezem!

193 cm vagyok és egyáltalán nem érzem kényelmetlennek, nagyon jó benne utazni. Ami kicsit zavar, hogy a könyöklőre nem tudom kényelmesen rátenni a könyökömet, illetve az italtartóba nem fér el egy vizesüveg, ha le van hajtva. A pakolórekeszek számát se vitték túlzásba, de ennek is megvan az előnye, mert igy legalább nincs tele pakolva minden féle fölösleges dologgal és így mindig rend van a kocsiba. Cserébe a kesztyűtartó mérete az hatalmas. Ami zavar még egy kicsit az nagy holtterek, hátul a vastag C oszlop miatt. A csomagtartó méretét is kimaxoltam. 4-en mentünk vele Balatonra több mint egy heti cuccal, szűkösen, de elfért benne minden. Egyszer pedig barátnőm biciklijét is be kellett raknom mikor defektet kapott és a kerekeket se kellett hozzá leszerelnem, hogy beférjen.

Müszakilag semmi problémám nem volt, bár 4 éves és 30.000 km van csak a kocsiban így nem meglepő.

És végül a fogyasztás. 7 liter a B trip szerint (10.000km), de a valós érték nagyátlagban 7,5 liter volt. Hétévégi 300km autópálya és a hétközben városozás után 8-8,5 liter volt a fogyasztás, de egyszer sikerült az átlagfogyasztást 2 tankolás között 6,5 literre is levinni. Szerintem benzines autótól ilyen teljesítménnyel ez egy elfogadható érték.

Összességében nagyon jó az autó, a vezetés mindig nagy élmény, még munkába is szívesebben járok így, hogy vele mehetek szóval nagyon várom a sok közös kilométereket.