156 SW - főkép

Blog

2016-03-25
Olajcsere miegymás

Ismét elment 10eKm. A szokásostól eltérően most nem én cseréltem az olajat, szűrőket. Grátisz kaptam kipufogó fül hegesztéseket és egy hibakód kiolvasást, amiből sajnos kiderült a VDC hiba oka, nevezetesen a bal hátsó ABS jeladó kuka. A grátiszokért cserébe lett egy kör a "csereautómmal". :) Az ALS Tovább »

2016-03-11
Rázkódás megszüntetés

Sajnos a lendkerék és komplett fék csere után is megmaradt a kasztni rázkódás. Kerepesi Jani egyből a féltengely csillagra gyanakodott, de sajnos idő hiányában nem tudta elvállalni, engem meg nagyon idegesített. Így végül apum szerelőjéhez vittem. Sajnos nem egy hanem mindkét oldali csillag kuka, de Tovább »

2016-02-05
Nagy szerviz második rész

Jött egy szabadnap. Nem is tudtam mit csináljak, ja de. A teljesen random,de terhelésre néha jelentkező kasztni rázás miatt nem maradta más tippem,mint a Kerepesi Jani által jelzett haldokló felső lengőkarok megmaradt jobbos és a stabrúd szilentek okozhatják. Így neki álltam a fékkel együtt a jobbos Tovább »

2016-01-18
Nagy szerviz első rész.

A vizsga után elkezdett egyre hangosabban kopogni a futómű, ami alapvetően még nem volt a vészes kategória,de elkezdtem készülni a beavatkozásra. A téligumi cseréné a hátsó féken láttam,hogy megérett a cserére, így a tárcsát betétet megvettem, de az meglehetősen kevés szabadidőmben inkább az Integra Tovább »

2015-12-23
Ismét tetőfokára hág az izgalom

A régi continental téligumikat használtan vettem, de így egy szezon után a kukába hajítom őket. Ilyen csapnivaló gumival én még nem találkoztam. Zajos, nem tapad amikor kell egyszóval soha többet. Először megint használtban gondolkodtam, aztán betértem a megszokott Pesti úti gumishoz, aki meglátta b Tovább »

Autó adatlap

  • Típus:156 SW
     Mindent erről a típusról
     Tagok, akik birtokolják a típust
  • Évjárat:2004
  • Színe:"ezüstemetááál" :D
  • Jellemzők:
    A remek német technika cserben hagyott és így újra családi autóvásárlásra kényszerültem. Az idő sürgetése miatt kikerült a fontossági listáról a 1.8-2T vonóhorog, így viszont egyértelműen olasz kellett, Alfa 156 SW és Lancia Lybra közt vacilláltam. Igazából Lybrák csak vésztartalékok voltak és szerencsére nem lett szükség rájuk. Egy kalandos 750km-es belföldi túra véletlen fordulata vezetett ehhez az autóhoz. Immáron csak a papírozásra várok, jövőhéten már nálam lesz. Alapvetően szép, törve valószínűleg volt,de szépen jár, nem kopog nem zörög, nem kopott sehol. Szóval véletlenül találtam rá, de nagyon megtetszett. Ennyi. Immár 2 alfám van.. :)
  • Extrák:
    A szokásoson felül, alcantara és navi. :)

Fotóalbum