mesa - főkép

Megvolt az első Alfacity 2023-ban Túrógombócnak. Pedig hibával indult a nap :D ("Something went wrong" felirat plusz jegy rendelésnél) Viszont simán bejutottunk, nagy por és sorban állás nélkü, majdnem miénk lett az 1000.l és még szép helyet is találtunk árnyékban, a víz partján :D
A rendezvény jó volt az idő is. Tombolán nem nyertünk, a nyeremény napszemüveg is elfogyott, de helyette lett "nyakbalógó", meg kaptunk egy napellenzőt is, valami bérbeadós cégtől.

Ja és klassz volt a hivatalos programfüzetben a szerzők között olvasni a nevem, Haleszé után! ;)

Szuper volt, jól éreztük magunkat! Pár kép, by random order

>> EseményAlfa GT 1.9 JTDm 16v // 2015-07-11

Idén is eljött a nap, amit alfások annyira várunk!

Péntek délután lerobogtunk a pályán Alsóörsre, s közben GT-s ismerőssel találkoztunk. Megalapozta a jó kedvet másnapra! :) A facebook-on megbeszélt baricska dűlő utcában találkoztunk GT-sek, hogy együtt jussunk be Alfacitybe, s tudjunk egymás mellé parkolni.

A video lapse-s, konvojos Alfacity 2015 zenés videót ide kattintva láthatjátok

Sajnos, az egymás mellé parkolás már nem jött össze. Fél 11-kor már elfogytak a parkolóhelyek!? Ráadásul a prompt jegyvásárlók oldalról beelőztek, s megbontották a GT sort, beléptetésnél. ennél már csak az a pár 'alfás' volt szebb látvány, akik két helyet is elfoglaltak a parkolóban.
A poros, kaszálatlan fű helyett, a lekordonozott parkoló végébe álltunk nero GT-kkel. Később még többen lettünk, beálltunk szálka alakban. Más nem is tett így :D
Később valamiért már megnyitották a lezárt parkolóhelyeket is, amit nem tudunk mire vélni, hogy miért történt így ...

Tavaly még nagyon jó helyszínnek tűnt Suncity, idén ehhez képest csalódásként hatott!
Kevés ennyi autónak a hely, valódi programok nélkül "aszfalt parkolós kirakodóvásár" feelingje lett az egésznek. Aki tavaly volt, annak már nem újdonság a görög faluban korzózás. Eddig visszatekintve voltak ismert fellépők, Wolf Kati, Zséda, BackIIBlack vagy műsorvezetőként Rákóczi Feri. Ezek a (számomra) ismeretlen fellépők nem érdekeltek, de talán jobb is, ha tényleg trágár RAP-et nyomtak, mai nem igazán illik egy mediterrán családias rendezvényhez SZVSZ
Tavaly volt ingyen cirkusz is, ma csak az üres sátorhely... Tavaly itt láttuk elsőként élőben a 4C-t, hiába pörgettek egyet, már nem volt akkora visszhangja.
A 2014-es jubileumi 10 éves találkozó csúcs volt, az idei annak az afterpartyjának hatott...

Szétszóródott a kis csapatunk és délutánig nem is találtunk egymásra. programok híján csak a bolyongás maradt, ami egy idő után monoton és unalmas, ezért du. 3 körül lementünk fürdeni a Balatonra.

Az alsóörsi kempingben még két ezüst-metál GT-t láttunk, majd dél körül haza indultunk. Elmúlt ez a rendezvény is, jövőre -remélhetőleg új helyszínen- újra várjuk!

>> EseményAlfa GT 1.9 JTDm 16v // 2015-07-10

Nem, is lehetett volna jobban időzíteni a jubileumi 120 000-es Km számlálóra váltást, mint Alfacity-be menet! Az M7 kihajtó után, Balatonakarattyánál megtörtént az esemény :)

>> Tuning és extraAlfa GT 1.9 JTDm 16v // 2014-07-30

Alfacityben nyertem egy autóüveg fóliázást az Immi-ker Kft. jóvoltából, melyet a tegnapi előzetes egyeztetés után a mai nap be is váltottam. Meglepetésemre egy 156 Selespeed várt a bejáratnál! (1. kép) Yeah. (2. kép) Közös fotózkodás a nyeremény felajánlójával a GT előtt. Nagyon rendes volt minden alkalmazott, fiammal együtt még ajándék csokit is kaptunk - Köszönjük! ;) Végül is a 05-ös fekete fólia mellett döntöttünk (3. kép), mely szépen fel is lett helyezve az üveg belső felületére, igen profik a srácok! Kaptam egy ideiglenes igazolást, plasztik kártya később, postán érkezik. Hazafelé beugrottunk vásárolni, amikor is a madaras teszkó parkolójában egy nuvola GT mellé parkoltam, melyet egy hölgy vezetett (4. kép)
Teszteltem még a MM mélygarázsában a fóliát, hátrafelé neon fényben semmi! :D

>> EgyébAlfa GT 1.9 JTDm 16v // 2014-06-14

Annak idején előrelátóan nem 2 db Registered Alfa Driver matricát rendeltem GT cartárstól, hanem 6-ot. Így most az új autóra is felkerült kettő a B-oszlop tövéhez, az oldal üvegre.
Ugyanakkor felkerült a hátsó ablakra a 2014-es, jubileumi Alfacity levonó is, 3 darabban, vízszintesen elhelyezve. Szerintem vagány!

>> EseményAlfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2012-06-14

Idén is ugyanolyan esős és borult volt az időnk az Alfacity rendezvény alatt, mint tavaly. Illetve, tavaly legalább időnként felragyogott a Nap, de most délutánig, az eredményhirdetésig folyamatosan be volt borulva az ég. Utána persze, hogy hét ágra sütött :)
Ismét sikerült újabb részeket felfedezni a Monostori erődben, ezúttal a Duna védvonalában egy csillés kocsit, amit lehetett ide-oda tologatni. Kaja, fagyi volt bőségesen, ez mindenképp előre lépés az elmúlt évek szervezéséhez képest!

Tentacle cartárs családjával duoban autóztunk, szálltunk meg egy közeli panzióban.
Összességében jól éreztük magunk, reménykedünk benne, hogy jövőre az egésznapos rendezvény része lesz a napsütés is! :) Köszönjük a szervezőknek!

>> EseményAlfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2010-05-30

A reggel a felkelés után lefekvéssel folytatódott, az autó alá feküdtem, és vissza szereltem a motortér takaró műanyag lemezt, majd az egész kocsit lemostam, az előző esti vezérléscsere után nyomokból kifolyólag. Így kicsit késve indultunk, az egyébként is idén későbbre időzített találkozóra. Délre értünk Komáromba, és egyetlen percet sem kellett várni a beléptetéskor, ami igen meglepett, de nagyon örültünk is neki. Azért a reggeli konvojozás hiányzott... A nap így gyorsan eltelt, a Nap viszont folyton ott figyelt felettünk, és alapos bőrpírt okozott, szerencsére az erőd újabb, felfedezett szárnyai menedéket biztosítottak. Számomra a vonósnégyes a nap csúcspontja, nagyon jó választás, és pont oda illett! Kézcsókom a hölgyeknek! A Juliska tényleg jól néz ki, de 16"-os kerékkel be sem mutatnám, csak 17 és 18" áll jól neki :) Neroban pedig pompázatos!
Most is nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a szervezőknek! Már most várjuk a következőt!
Video: Alfa Brera/Spider vs FIAT 500 drag race :)

>> EseményAlfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2009-04-20

A nap szépen sütött - a karomon meg is maradt a szalag helye, de időnként szellő hűtötte a résztvevőket, ráadásként ott volt az erőd, a katakombák a rendkívűl hűvös levegőjével, hogy felfrissülést nyújtson. Sok szép autó volt, de ez természetes jelenség is egy Alfás találkozó alkalmával :) Komárom határában megtekintettük közelről a szélerőműveket, meg egy kínai gyorséttermet. Erről csak annyit, hogy a Hekknek árult hal tele volt szálkával :( Szerencsére az Alfacity területén 2 finom Kürtöskalács kárpótolt. A Kenyérmúzeumot is megtekintettük, s megdöbbentünk, hogy mekkora lapáttal kavarták régen az üstben a tésztát ...
Jó volt minden, elrepült az idő, utoljára mégis sok mosolygó embert láttunk. Hazafelé pedig ugyanolyan jó volt utazni a többi Alfa között, mint aznap reggel.
Köszönjük a jó rendezvényt!
További fotók a cikk alatt!

>> EseményAlfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2009-04-20

Idén először Komáromban találkoztunk alfásokkal. Előző nap fújt a szél, zápor/zivatar (autómosás után persze), borzolta a kedélyeket, ráadásul a messzeföldön híres magyar meterológusok által szombatra is hasonló idő jóslását követően indultunk útnak. De milyen jó, hogy elindultunk! Tökéletes nap volt! Sokat nem is álltunk sorban a beléptetéskor, pedig 1/2 9-kor indultunk a budaörsi AGIP kúttól. Az erőd fantasztikusan jó helyszín, családosoknak ideális látogatni való. Olyan hamar eltelt a nap, hogy külön az ismerőseink keresésére nem is futotta. Tőlük ezúttal is elnézést kell kérjek - legközelebb pótoljuk!

>> EgyébAlfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2008-04-13

Az időjárás nagyon szélsőséges volt! Ahol sütött a Nap és a szél sem fújt, meg lehetett veszni a melegtől, de ahol árnyék volt, és a levegő is mozgott, ott zimankós télinek tűnt. Ennek ellenére jól éreztük magunkat, a társaság mindig jó! Grandó és Kriszta, Andriska és családja, Fighter és felesége, Alfa156hupikék és családja -akikkel másodszor fordult elő Amorés rendezvényen, hogy egymás mellé rendelt parkoláskor a Sors :) -, ImO, RB,- a Selespeedesek, Erika, valamint Niki volt kisebb-rövidebb ideig a társaságunk. (Valakit biztosan kihagytam, de majd átolvasom újra ablogot és kiegészítem ;) ) Idén nem volt Integrale, csak Maserati szakasz. Volt aegy szép AR 2600 oldtimer, olasz rendszámos, kék bőr belsővel, szívsesen hazavittem volna! Ettünk méretes sült kolbászt, vettünk vásárfiát (matricákat), aztán 3 óra körül hazaindultunk, kedvesemmel.

Jó poén volt a jégből faragott MiTo ! :))

Köszönjük a szervezést! Jövőre ugyanitt!