Blog >> leömlő

>> SzervizLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2019-05-30

Fütyül valami a motortér bal oldalán, megfelelő turbonyomás felett. Először csak padlózásnál csinálta, majd szépen lassan rosszabbodott a helyzet. Hidegen kb. 1.2 báros nyomás felett, melegen a 0.8-as osztás alatti vonalat elérve. Olyan mintha egy magas hangú sípot fújna valaki. Csöri nagyon sokat kellett volna várnom, így Vincze Mátéhoz vittem el. Azt mondta megnézeti a turbo-t és lecsekkolja a leömlőt. A leömlő végig volt repedve, vettünk egy hibátlan bontottat (ha minden igaz akkor) 166-ról, és ez lett síkolva.
Máté elutazott így Kozi-hoz került az autó, Ő fejezte be. Összerakta, a turbot megnézették, az hibátlan. Kicserélte a stretch-szíjat is ami a klímakompresszorról hajt át, meg a megfelelő tömítéseket.

>> Szervizbetmen // Alfa 145 1.6 Boxer // 2014-06-14

Kezdett zavarni, hogy az egyik hengernél kifúj a kipufogó, mert már elég hangos volt. Szerencsére elég könnyen ki lehetett hajtani a tőcsavarokat, ezért nem volt semmi probléma. A régi tömítés egyik fele teljesen szétégett, csak ezt kellett cserélni.
Az aknából lehetett látni, hogy a blokk hátulján a vezérműtengelyek végeinél minimálisan szivárog az olaj a fedelek alól. Gyártattam ide hőálló gumiból új tömítéseket, így már nem szivárog sehol sem az olaj. Elég drága volt, de ez legalább tartós lesz. Előttem már valaki próbálkozott valamilyen tömítő pasztával, de nem bizonyult sikeres mutatványnak.

>> Szervizsüsnye // Alfa 156 2.5 V6 Distinctive // 2013-03-08

Az 1. hengersor leömlője környékén valahol kifújt elvileg. A kormánymű kiszerelése miatt ehhez is könnyebb volt hozzáférni, de azért Alexék ezzel megküzdöttek. :)
Kifújást nem sikerült találni, de az gyorsan kiderült, hogy az 1. hengersori leömlőn lévő katalizátor ki van belezve.
Szerencsére nagyon gyorsan sikerült az alfadepo-tól egy jó állapotú bontottat beszerezni, ismét köszönöm nekik a gyors beszerzést.
A másik leömlőnél viszont csavar gondok akadtak, mivel két csavar letört a katalizátornál lévő csatlakozáson. Ezt is megoldották a srácok. :)
Az cserélt leömlőnél a sortömítés is cserélve lett.

Update: a P1172 és P1175 hibakódok azóta sem jöttek vissza. Ahogy sejthető volt a kibelezett katalizátor miatt jöttek ezek a kódok.

Az egész úgy kezdődött, hogy hétfőn délután lemosattam az autót, mert hiába tetszik nagyon a 156-os fehérben, a só azért más a fényezésen...
A januárban vásárolt alkatrészek egy része ma kerültek beszerelésre:
olaj+szűrő, kipufogó leömlő, termosztát és a hűtővíz feljavítása (-30°C), légzsák hiba és csatlakozó.
A féltengely csukló és az önindító elmaradt. Valószínű, hogy nem a féltengely csukló miatt van a kerregés, kattogás, mert kinyomott kuplungnál elhallgat. Ez akkor lett biztos, amikor kijöttünk a műhelyből és pár erősebb próbakanyar után sem adott semmi hangot, ellenben előjött még egy, vagy egy másik légzsák hiba.
Annyi változott, hogy állóhelyzetben szűnik meg a kattogás kinyomott kuplungnál, menet közben nem.
A féltengelycsuklót egyelőre nem szereltetem be és az önindítót is csak márciusban.
Pár napja feltöltöttem az ablakmosót is, de az ablakig nem jutott belőle. Megnéztük azt is, forró vizet is kapott, de semmi.
Ma (szerda) szétszedtem a szélvédő alatti takarót és kiszedtem a csöveket is, azt a kis elosztó műanyag csövet is, amelyik bal és jobb oldalra vezeti a vizet. Kifújattam levegővel, ezután szépen jött is a víz, de a bal oldalon lévő fejből még mindig semmi. Levágtam egy kicsit a csőből, ami a fejre csatlakozik, mert ott folyt el a víz. Most jobb, de még mindig maradt benne kosz, de már csak akkor szedem szét újra, ha megvettem az újabb takarólemezeket.

km: 204.208

>> SzervizFerke // Alfa 156 1.9 JTD SW // 2009-07-16

Egyszer csak leszakadt a leömlőm....ez milyen dolog már?!?!?:))))
Volt előzménye....nem is értem ,hogy hogy nem sikerült asszociálnom az alapján, hogy tiszta fekete korom lett egyszer csak a motortér....aztán leesett a turbó alatt...lógott a flexi csövön...és érdekes, hogy alig lett hangja a motornak...épp csak kicsit morgósabb lett:) No tehát, nekifognék a leömlő cserének, ehhez emelném fel...ehhez pedig a kéziféket húznám be, mikor a jobb kézifékkötél szakad el....ez hihetetlen..:) Öregszik a vas??? Azért a Sprint ilyet nem csinál!:) Egyik sem.:) Na jó, nem haragszom: leömlő fel, kézifékkötél csere.
Nincs több para. Mára. Reméljük.:)
Lassan jöhet a nagyszerviz....

>> SzervizVerep // Alfa 155 2.0 TS 16V Super // 2009-04-03

Az alfi leömlője két helyen is ki volt repedve. A repedések rendbehozva. Jó lett a hangja. Km állás 182053.