Blog >> kesztyűtartó

>> Tuning és extraTrevisinho // Alfa Giulietta 1.4 TB MultiAir QV-line // 2022-04-15

Kellett egy használható szivargyújtó, hogy a bluetooth modult elrejtve lehessen használni.

>> Tuning és extraTrevisinho // Alfa Giulietta 1.4 TB MultiAir QV-line // 2022-01-05

Ha már cseréltem a sárgás fényeket hideg fehérre, sorra került a kesztyűtartó világítása is. Egy Tungsram 6000K W5W LED került bele. Elég gyenge a fénye, de a kesztyűtartóba még épp elég. Sikerült kicserélni a távolsági fényszórók izzóit is, ide Osram fények kerültek. Emelt fényerő, 5000K.
Ezen kívül felraktam egy textil vonószemet előre. :)

Már megint rendetlenkedett a szervó. Most már rutinosabb voltam, amint hallottam a csikorgó hangot, egyből nyitottam a szervóolaj fedelét és újratöltöttem. Így, még mielőtt vittem volna szervízbe azt a pár kisebb utat sem csikorogva tettük meg. A hűtő csöve repedt meg, de ezúttal már nem tudták javítani, cserélni kellett. Ha már ott voltunk a kesztűtartó letörött nyitóját is megjavították. Ez egyébként hihetetlen, hogy több fórumon is olvastam, hogy egyszerűen nem javítható. Vagy ki kell cserélni az egész ajtót, foganytústól vagy át kell fúrni belülről, hogy javítani lehessen. Mi az utóbbit választottuk, így legalább tartós lesz (mivel ez egy elég ismert és gyakori hiba ennél a típusnál). Először még féltem tőle, de végül szerintem nem zavaró az pici lyuk és így lényegesen olcsóbb megoldás volt.

Egy ideje utas térdzúzóvá vált a kesztyűtartó ajtó, mivel bizonyos úthibáknál kinyílt az utas legnagyobb örömére. Legalábbis gondolom, mivel néha könnyet csalt a szemükbe. :)
A rögzítőpöckök már vásárláskor sem voltak százasok. Ebből az egyiket anno egy csavar betekerésével orvosoltuk, de az még így is elég esetlegesen talált be a helyére, így gyakorlatilag mindig csak egy pöcök tartotta a helyén (1. és 2. kép)
Emlékeztem, hogy valamikor bugáztam már Marklartól ilyen ajtót. Kis keresgélés után meg is találtam. Ennek viszont az volt a bibije, hogy a hátsó támasztó fülekből (amiken nyitott állapotban támaszkodik) az egyik már hiányzott. Ezt orvosoltuk egy kis saválló lemezzel és szegeccsel.
Mostmár a helyén marad szépen, de nekem úgy tűnik, hogy továbbra is csak egy pöcök tartja zárt állapotban, mégpedig azért, mert sajnos a pöcök lukjának a széle van letörve. Erre majd ki kell találni vmit...